CS Mioveni s-a bătut singură contra Reșiței! A jucat în inferioritate după ce a cedat la o gafă de arbitraj și apoi și-a dat autogol. Alin Chița: ”E greu de digerat”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2024, 16:01 Liga 2
CS Mioveni s-a bătut singură contra Reșiței! A jucat în inferioritate după ce a cedat la o gafă de arbitraj și apoi și-a dat autogol. Alin Chița: ”E greu de digerat”

CS Mioveni a ajuns la patru meciuri fără victorie, trei pierdute, ultimele două consecutiv, iar trupa argeșeană se scufundă în clasamentul Ligii 2, mai ales că a pierdut și două puncte din cele obținute pe teren din cauza conducerii, incapabilă să rezolve problemele litigiilor din trecut.

În acest weekend, în etapa a 9-a a campionatului, trupa antrenată de Alin Chița a cedat pe teren propriu contra ACSM Reșița, la limită, cu 1-0, și cu larga implicare a arbitrilor. Jocul s-a rupt după o eliminare acordată pentru injurii, după o decizie haotică ce a oprit o fază unul contra unul pe atacul Mioveniului, iar unicul gol a fost, de fapt, un autogol.

După meci, abătut, Alin Chița a vorbit mai mult despre schimbarea lui tactică de la pauză, care a făcut ca echipa sa să ducă mai mulți jucători în jumătatea adversă, și despre faptul că s-a primit din nou gol din fază fixă. Despre faza care a rupt echilibrul, antrenorul abia și-a dat cu părerea.

Arbitri au judecat în favoarea Reșiței o fază în care Mioveniul putea deschide scorul. Antrenorul Alin Chița e deranjat de atitudinea lui Șerban

Meciul de la Mioveni a avut o greșeală de arbitraj care a dus la ruperea echilibrului partidei. În minutul 60, pe o degajare și o deviere în față, Elton da Silva a respins mingea în Pozatzidis, acesta a scăpat singur spre poartă, de la 25 de metri, însă la semnalizarea asistentului Casian Băla (Arad), venită imediat, arbitrul Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba) a oprit faza care putea aduce deschiderea scorului. Ionuț Șerban a izbucnit, a primit cartonaș galben pentru proteste, a continuat și arbitrul i-a arătat și al doilea cartonaș, în decurs de doar câteva secunde, astfel că experimentatul mijlocaș a fost eliminat.

Din propria inițiativă, antrenorul Alin Chița nu a spus nimic despre această fază litigioasă care i-a dezavantajat echipa, să o comenteze. A făcut-o abia după ce a fost întrebat de ea și aproape că nu era să spună nimic. A taxat, însă, atitudinea jucătorului său care a primit două cartonașe galbene în decurs de câteva secunde.

”Prima dată au discutat acolo, pentru că ne-au oprit dintr-o situație când Poza (n.r. – Pozatzidis) era unul contra unul cu fundașul advers. Nu știu dacă a fost henț, nu sunt eu în măsură să critic arbitrajul sau nu știu ce să spun despre arbitraj, dar singura mea întrebare a fost, pentru că arbitrul a spus că l-a înjurat: «Câți jucători te-au înjurat până acum și la câți ai dat cartonaș?» A rupt echilibrul.

Schimbând sistemul și ducând șapte jucători în jumătatea adversă am echilibrat puțin partida și poate reușeam să aducem mai multe mingi la finalizare. Dar asta e. La fotbal se mai întâmplă și lucruri dintr-astea. Pentru Șerban nu e permis, pentru că el are o experiență mare și dacă l-a înjurat e un lucru care nu se vede bine pentru el. E un jucător care are experiență, trebuia să se calmeze, să gestioneze altfel situația. Din păcate, asta a fost”, a spus Chița la conferința de presă.

  • Revăzând de mai multe ori faza de la presupusul henț, se poate observa cum mingea respinsă de Elton da Silva se duce în umărul lui Pozatzidis, deci nu poate fi vorba despre henț. Șerban, care nu e căpitan, nu avea de ce să discute cu arbitrul, ba chiar să insiste și după ce a primit primul cartonaș galben, însă pe arbitrii cine îi trage la răspundere pentru această fază în care a prejudiciat Mioveniul de o fază de unul la unul cu portarul?
Faza care a dus la oprirea unui contraatac în care Mioveniul putea înscrie și care i-a adus eliminarea, pentru proteste, a lui Ionuț Șerban. Se vede cum mingea se duce în umărul lui Pozatzidis, deci nu poate fi vorba despre henț.

Mioveniul, învinsă pe final de Reșița, dintr-un autogol

Golul a venit în minutul 85, dintr-o fază fixă, un corner bătut în fața porții. Nu a fost, însă un gol, ci un autogol al lui Ionuț Nadolu, care a pierdut marcajul la Rimovecz, cel care a și urmărit balonul, dar a trecut pe sub el, mingea l-a lovit în cap pe fundașul Mioveniului și din el s-a dus în poartă!

Alin Chița s-a arătat dezamăgit că jucătorii săi nu-și respectă sarcinile și s-a primit din nou gol dintr-o fază fixă, pe final de meci.

”E greu de digerat o înfrângere, nici nu știu cum să o numesc, pentru că prima repriză eu zic că a fost un joc mai mult la mijlocul terenului. Am avut oportunitatea să marcăm gol prin Neo din minutul 5 (n.r. – prin Neofytidis), după aia și ei au avut câteva situații. După pauză, schimbând sistemul de joc, venind cu 3-4-3, am reușit să ducem mai mulți jucători în jumătatea adversă. Dar echilibrul s-a rupt clar în momentul în care Șerban a primit cartonaș roșu. E greu de digerat, pentru că încă o dată primim gol din fază fixă, în minutul 88 (n.r. – era minutul 85, și a fost autogol). A fost o atitudine destul de bună a jucătorilor mei, pentru că au încercat în inferioritate numerică să acoperim mult jocul, contra unei echipe care are destul de multe goluri marcate și aduce și mulți jucători în situație de finalizare.

E destul de greu, pentru că moralul jucătorilor e la pământ, veneam după o înfrângere în deplasare și ne ajuta foarte mult acum să ne ridicăm cu un rezultat pozitiv”, a comentat antrenorul echipei argeșene.

  • CS Mioveni: Mih. Bădescu – Corbu, G Garutti, Andr. Răuță (Andr. Panait 67′), Nadolu, I. Șerban, Duțan (Căprescu 80′), Al. Răuță (cpt.), Neofytidis (Core 46′), Guțea (Vencu 83′), Pozatzidis (Coșereanu 83′). Rezerve neutilizate: Tinculescu – A. Șerban, Zamura, Puiu. Eliminat: Ionuț Șerban 60′ (cumul de cartonașe galbene).

”Nu suntem destul de responsabili la marcaj. Este a nu știu câta situație în care primim gol din fază fixă. Și cu Voluntari, și la Câmpulung, și acum. E nepermis, pentru că jucătorii au responsabilitatea de a marca om la om și atunci trebuie să fi mult mai responsabil atunci când ți se dă om în marcaj și să dai dovadă de atitudine, pentru că numai cu atitudine poți să câștigi”
Alin Chița, după ce CS Mioveni a pierdut meciul cu ACSM Reșița

Ionuț Nadolu și-a dat autogol în CS Mioveni – ACSM Reșița 0-1, în etapa a 9-a a Ligii 2.

CS Mioveni, pe locul 19 în Liga 2, dar mai poate pica o poziție. Următorul adversar este CSC Dumbrăvița

Penalizată cu două puncte din cauza litigiului cu Alexandru Dandea, CS Mioveni rămâne cu 6 puncte în clasamentul Ligii 2 și ocupă, momentan, locul 19 din 22, fiind la egalitate cu AFC Câmpulung Muscel, pe care o depășește la golaveraj, 4-10 față de 4-23. Până la finalul etapei 9 poate fi depășită și de CSM Focșani (locul 21, 4 puncte), care joacă luni, în deplasare la liderul FK Miercurea Ciuc.

Cum campionatul intră din nou într-o mini-pauză, pe perioada acțiunilor echipelor naționale, următoarea etapă este programată peste două weekenduri. CS Mioveni va juca atunci, în etapa 10, cu CSC Dumbrăvița (locul 14, 11 puncte), în deplasare.

”Urmează o perioadă în care se întrerupe campionatul, în care vom încerca să îndreptăm lucrurile care nu au mers bine și să sperăm că la reluarea campionatului să ne găsească sub altă formă și cu alt moral”, a mai spus Chița.

Capturi foto: FRF.tv
Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 05 Oct. 2024, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă