Jucătorii de la Viitorul Pandurii au revenit la antremente după grevă, însă meciul cu CSC Șelimbăr tot îl vor pierde la ”masa verde”. Gorjenii s-au despărțit de unul dintre fotbaliștii străini

Marius ANGHEL 04 Oct. 2024, 20:02 Liga 2
Jucătorii de la Viitorul Pandurii au revenit la antremente după grevă, însă meciul cu CSC Șelimbăr tot îl vor pierde la ”masa verde”. Gorjenii s-au despărțit de unul dintre fotbaliștii străini

Jucătorii echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-au întors la antrenamente după ce în primele trei zile ale săptămânii au făcut grevă, acțiune care a deranjat conducerea și a luat decizia să anunțe Federația Română de Fotbal, organizatoarea campionatului Ligii 2, că nu se prezintă la următorul meci, în deplasarea de la Cisnădie.

Președintele clubului gorjean a motivat pentru Liga2.ro că decizia drastică, aducătoare a unui eșec la ”masa verde”, s-a bazat pe lipsa fondurilor, însă, în același timp, a precizat că următoarele partide nu sunt în pericol, ceea ce pune la îndoială prima afirmație.

În urma ultimelor evenimente, Viitorul Pandurii a anunțat despărțirea de mijlocașul Troy Perez-Duah.

Jucătorii echipei Viitorul Pandurii au revenit la antrenamente

Joi, 3 octombrie, a doua zi după ce s-a luat decizia de a nu se prezenta la următorul meci din campionat, clubul a anunțat pe pagina sa de Instagram, cum rar procedează, sau niciodată, că jucătorii s-au întors la antrenamente.

”Băieții noștri s-au întors astăzi la antrenamente. O a doua ședință de pregătire va avea loc de la ora 16. În acest moment se așteaptă un semn din partea conducerii.
De asemenea, federația a fost înștiințată că nu ne vom prezenta la partida de sâmbătă de pe terenul celor de la Șelimbăr”, a informat Viitorul Pandurii.

Ulterior, în aceeași zi, spre seară, clubul a avut un nou mesaj, pentru a încerca să transmită că jucătorii sunt uniți: ”TOGHETER! #viitorulpandurii #training #family”!

Din informațiile obținute de Liga2.ro, jucătorii s-au prezentat luni, marți și miercuri la locația terenului de antrenament de la Bumbești-Jiu, însă au refuzat să se pregătească, solicitând o explicație pentru modul în care sunt tratați de șefi. Nu au primit nicio explicație, iar miercuri au mers la sediul clubului pentru a se întâlni cu șefii, acolo unde li s-a comunicat că s-a luat deja decizia de neprezentare la meciul cu Șelimbăr, fiindcă nu s-au antrenat.

Din sursele Liga2.ro, jucătorii de la Viitorul Pandurii sunt neplătiți de câteva luni bune, iar hrana pe care o primesc este una deloc care să susțină fizic un sportiv care ar trebui să facă performanță. ”Nu am făcut antrenament din cauza condițiilor pe care le avem aici. Mă refer la neplata salariilor, mâncarea pe care o primim și altele. Sunt jucători care nu au ce mânca. Este imposibil să te poți antrena la intensitatea Ligii 2, în condițiile în care nu ai mâncare pentru sportivi sau bani pentru a-ți cumpăra mâncare”, spuneau jucătorii.

Jucătorii de la Viitorul Pandurii au revenit la antrenamente, după greva din primele zile ale săptămânii.

Meciul CSC Șelimbăr – Viitorul Pandurii nu se joacă! Sibienii câștigă fără efort

Chiar dacă jucătorii s-au întors la antrenamente, decizia de neprezentare la meciul din etapa a 9-a a Ligii 2 a rămas valabilă, odată cu informarea despre acest lucru a federației.

Deși vestea neprogramării a venit de miercuri, CSC Șelimbăr a informat abia astăzi, vineri, faptul că nu va juca împotriva celor de la Viitorul Pandurii. Probabil, sibienii, în lipsa unei informări oficiale din partea FRF, au așteptat până astăzi pentru a nu se trezi că s-a revenit asupra deciziei, astfel încât meciul să se dispute.

”Partida de mâine contra celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost anulată din cauza neprezentării echipei oaspete!
Următoarea partidă a călăreților roșii va fi în deplasare contra echipei Câmpulung Muscel, după pauza competițională datorată meciurilor Echipei Naționale de Fotbal.
Înainte, Șelimbăr!”, a transmis CSC Șelimbăr, care se alege, astfel, cu o victorie la ”masa verde”, 3-0, care îi mai și îmbunătățește golaverajul.

  • Cu acest rezultat din meciul care nu se va disputa, CSC Șelimbăr (locul 17) acumulează 9 puncte și egalează, pentru moment, Metalul Buzău, Campionii FC Argeș și Chindia Târgoviște, ocupantele locurilor 14-16.
  • Viitorul Pandurii rămâne cu un singur punct, acumulat chiar în prima etapă, și se menține pe ultimul loc, 22, cu un golaveraj și mai slab: 3-27.

Troy Perez-Duah s-a despărțit de Viitorul Pandurii

Totodată, Viitorul Pandurii a mai anunțat, vineri, faptul că s-a despărțit în condiții amiabile de englezul Troy Perez-Duah. Cel mai probabil, acesta nu a mai rezistat condițiilor întâlnite la trupa gorjeană și nu a mai dorit să rămână sub comanda lui Călin Cojocaru.

Mijlocașul în vârstă de 21 de ani a semnat în vară cu Viitorul Pandurii și în cele opt etape de până acum a fost folosit în cinci partide, în patru fiind titular și integralist. A jucat în 0-0 cu FC Bihor, 1-3 cu CSM Slatina, 0-2 cu Concordia, 0-2 cu CS Mioveni și 1-3 cu Corvinul. În acest joc din urmă, din etapa 6, a intrat pe parcurs, iar în cele din etapele 7 și 8 nu a fost în lot.

”Viitorul Pandurii și mijlocașul Troy Perez-Duah au ajuns la acord pentru rezilierea contractului.
Englezul de 21 de ani sosit la Târgu Jiu în vara acestui an a bifat 6 partide în tricoul echipei noastre, toate începute ca titular.
Mulțumim pentru aportul oferit, Troy!
Mult succes în continuare!”, sună anunțul clubului gorjean, eronat în ceea ce privește meciurile disputate de englez.

Aventura lui Troy Perez-Duah la Viitorul Pandurii s-a încheiat mai repede decât se aștepta în vară. Foto: Justinel Stăvaru / Viitorul Pandurii

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Marius ANGHEL 04 Oct. 2024, 20:02 Liga 2
Pe aceeași temă