Reacție incredibilă a primarului din Târgu Jiu, la auzul veștii că Viitorul Pandurii nu se prezintă la un meci în Liga 2!

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 17:40 Liga 2
Reacție incredibilă a primarului din Târgu Jiu, la auzul veștii că Viitorul Pandurii nu se prezintă la un meci în Liga 2!

Viitorul Pandurii nu se prezintă la meciul din weekend de la Cisnădie, contra CSC Șelimbăr, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2.

Președintele clubului din Târgu Jiu, dar care de la începutul sezonului s-a mutat cu meciurile de acasă la Drobeta Turnu Severin, în județul vecin, în Mehedinți, a spus, pentru Liga2.ro, că, din cauza rezultatelor slabe, sponsorii au decis să nu mai dea bani, astfel că, în lipsa fondurilor financiare, nu a putut organiza deplasarea pentru jocul de sâmbătă!

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pare să jubileze după decizia clubului finanțat de afaceristul gorjean Nicolae Sarcină.

Primarul din Târgu Jiu, rece la vestea că Viitorul Pandurii nu mai are bani să joace în Liga 2! ”Echipa asta nu reprezintă orașul Târgu Jiu”

Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, fostă Energeticianul, nu a avut niciodată susținere din partea autorităților locale ale reședinței județului Gorj. Clubul lui Nicolae Sarcină a fost perceput ca unul care dorește să-i ia locul clubului Pandurii, falimentar în 2022, drept dovadă că în toată perioada în care și-a desfășurat activitatea la Târgu Jiu nu a reușit să-și atragă nici măcar publicul de partea sa. În afara meciurilor contra echipelor cu nume în fotbalul românesc, la jocurile celor de la Viitorul Pandurii au asistat mereu puțin spectatori, sute, ba chiar zeci, câteodată.

Situația pe care o traversează în acest moment pare să fie întâmpinată cu urale la Târgu Jiu.

ProSport a luat legătura cu primarul municipiului Târgu Jiu pentru a-i afla punctul de vedere despre clubul din Liga 2 care poartă numele localității pe care o conduce, iar răspunsul său arată cât de reci sunt relațiile dintre Viitorul Pandurii și șeful administrației locale.

”Nu știam despre această problemă a lor, dar vă informez că noi nu avem nicio treabă cu această formație și nu îi acordăm niciun fel de susținere. Ei au jucat la noi pe stadion contra cost pentru că omul care patrona echipa era din Târgu Jiu, dar atât. Echipa asta nu reprezintă orașul Târgu Jiu, plus că a decis să joace și pe la Severin.

Primaria din Târgu Jiu susține pe CSM Târgu Jiu, echipă din Liga 4. Acum, că ne aduc vreun prejudiciu de imagine, că joacă și sub numele de Târgu Jiu, cred că e problema celor de la OSIM, care le-au dat posibilitatea să joace cu acest nume, dar nu e problema noastră. Vă repet, noi nu îi acordăm nicio susținere și echipa asta nu are nicio legătură cu orașul Târgu Jiu și cu primăria noastră. E doar o entitate privată. Noi am demarat un nou proiect cu CSM Târgu Jiu în Liga 4 și sperăm să facem lucruri cât mai bune cu această formație. Că au fonduri financiare să continue competiția Ligii 2 este doar problema lor. Echipa este o entitate privată și e treaba celor de acolo cum se vor descurca”, a spus Marcel Romanescu.

Autoritățile locale din Târgu Jiu și CSM au făcut tot ce au putut pentru a alunga Viitorul Pandurii de la Târgu Jiu!

22 este locul ocupat de Viitorul Pandurii Târgu Jiu în clasamentul Ligii 2, ultimul, cu 1 punct acumulat în opt meciuri și un golaveraj dezastruos: 3-24.

Din această vară, înainte de noul sezon de Liga 2, al șaptelea consecutiv în care joacă la acest nivel fotbalistic, Viitorul Pandurii a decis să-și dispute meciurile de acasă la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal.

Din informațiile Liga2.ro, motivele celor de la Viitorul Pandurii pentru decizia de a se muta la Severin cu jocurile oficiale sunt multiple. Terenurile de antrenament din cadrul Complexului Municipal din Târgu Jiu se prezintă în condiții dezastruoase, gazonul stadionului principal este și el de o calitate proastă, iar din vară, autoritățile locale au predat administrarea Complexului către CSM Târgu Jiu, care a băgat constant bețe în roate divizionare secunde pentru a o face să plece.

De exemplu, pentru Târgu Jiu, pentru conducerea CSM, întâietate la utilizarea stadionului Municipal și a bazei sportive are echipa de fotbal nou-înființată în vară și înscrisă direct în Liga 4 Gorj, unde curg bani publici de la instituția condusă de Romanescu. Apoi urma la rând echipa mare de juniori a CSM și abia apoi Viitorul Pandurii trebuia să-și facă programul în funcție de celelalte. O situație hilară pentru Târgu Jiu, care preferă să oferă locuitorilor meciuri de Liga 4 în loc de jocuri din Liga 2 și Cupa României.

Din aceste motive, Viitorul Pandurii a ajuns să se antreneze în localitățile de pe lângă Târgu Jiu, iar meciurile oficiale de acasă să le dispute la Severin. Rămâne de văzut pentru cât timp, fiindcă la o a doua neprezentare la un meci din Liga 2 va fi exclusă din campionat de FRF.

”Umătorul meci nu este în pericol. Este acasă și este după pauza competițională, așa că în perioada asta o să găsesc o soluție. (n.r. – Știți că vă puneți în pericol? La o a doua astfel de neprezentare echipa va fi exclusă din competiție?) Știu lucrul ăsta. Nu se pune problema asta, pentru că dacă mi-aș dori să fiu explus din campionat ar fi fost simplu să fac o hârtie și să anunț că mă retrag din campionat. Nu asta este intenția și știu că la două neprezentări există posibilitatea de excludere din campionat”, a spus, pentru Liga2.ro, Călin Vladimirescu, președintele clubului Viitorul Pandurii.

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă