Echipa ideală din Liga 2 în luna septembrie! FRF și-a anunțat preferații. CS Afumați are cei mai mulți reprezentanți, iar FK Miercurea Ciuc are singurul jucător menținut în primul 11

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 02:15 Liga 2

Luna septembrie s-a încheiat, iar Federația Română de Fotbal a publicat în a doua zi a lunii octombrie echipa ideală din Liga 2 pe luna septembrie.

Este a doua astfel de nominalizare a organizatoarei campionatului, după cea pentru luna august, în care au fost prinse primele patru etape ale noului sezon. Și în determinarea celui mai bun 11 și antrenorului momentului pentru luna septembrie s-a ținut cont de evoluția celor 22 de cluburi pe durata a patru etape, 5, 6, 7 și 8, chiar dacă prima a avut șase din 11 meciuri disputate în ultimele două zile din august.

  • Cluburile din Miercurea Ciuc, Slatina și CS Afumați au din nou reprezentant sau reprezentați în echipa lunii!

Șapte echipe au cel puțin un reprezentant în ”Echipa lunii septembrie” din Liga 2

”Echipa lunii septembrie” din Liga 2 conține trei jucători de la CS Afumați, câte doi de la FK Miercurea Ciuc și Metaloglobus și câte unul de la Steaua, Corvinul, CSM Slatina și Ceahlăul. În plus, CS Afumați să antrenorul lunii, pe Vasile Neagu.

Sunt, astfel, șapte echipe din totalul de 22 care dau cel puțin un jucător în echipa lunii determinată de FRF, organizatoarea campionatului.

În schimb, ”Echipa lunii august” din Liga 2 a avut cinci echipe care au dat cel puțin un jucător în primul 11, iar cei mai mulți a avut FK Miercurea Ciuc, patru la număr, cât și pe antrenorul Robert Ilyeș. CSM Slatina a dat trei jucători, FC Voluntari a avut doi, iar CS Afumați și Metalul Buzău a avut câte un nominalizat.

”Din ediția 2024/2025 a Ligii 2 Casa Pariurilor, îți prezentăm în fiecare sfârșit de lună o propunere de echipă ideală pe baza evoluțiilor fotbaliștilor din etapele programate în acest interval de timp.

Pentru luna septembrie 2024 am avut 4 etape programate din sezonul regular, iată cum arată un prim 11 al jucătorilor evidențiați în urma acestor partide, împreună cu antrenorul lunii septembrie în Liga 2 Casa Pariurilor:

Portar: Eduard Chioveanu (CS Afumaţi)

Fundași: Daniel Vîrtej (Steaua Bucureşti), Alexandru Duţu (CS Afumaţi), Antoniu Manolache (Corvinul 1921 Hunedoara)

Mijlocași: David Irimia (FC Metaloglobus), Ionuț Zaina (CS Afumați), Yassine Zakir (FC Metaloglobus), Soufiane Jebari (Csikszereda)

Atacanți: Mahadi Kayondo (CSM Slatina), Jozef Dolný (Csikszereda), Carl Davordzie (Ceahlăul)”, este anunțul FRF privind 11-le ideal din Liga 2 pentru luna septembrie.

  • De remarcat că, de această dată, FRF a îmbunătățit puțin grafica echipei ideale din Liga 2, adăugând și fotografii tip buletin celor 11 jucători. Nu, însă, și antrenorului momentului.

Rezultate din etapele 5, 6, 7 și 8 ale Ligii 2 le puteți vedea apăsând pe cifra corespunzătoare fiecărei runde

CS Afumați, premianta FRF în septembrie! Jozef Dolny, de la FK Miercurea Ciuc, singurul jucător rămas în primul 11 ideal

Dacă în ”Echipa lunii august”, marele câștigător a fost FK Miercurea Ciuc, cu punctaj maxim pe teren și cu patru jucători aleși în primul 11, cât și antrenorul, în ”Echipa lunii septembrie”, laureatul FRF este CS Afumați, cu 10 puncte obținute din 12 posibile pe teren, la fel ca Ciucul, dar cu trei jucători aleși în 11-le ideal, plus antrenorul Vasile Neagu, spre deosebire de doar doi jucători dați de această dată în primul 11 de trupa lui Robert Ilyeș, antrenorul ”vedetă” al lunii trecute.

În schimb, FK Miercurea Ciuc este singura echipă care dă pentru a doua oară la rând în ”Echipa lunii” din Liga 2 același jucător. Este vorba despre atacantul Jozef Dolny (foto).

Atacantul slovac în vârstă de 32 de ani a jucat ca titular și de această dată în toate cele patru etape pe baza cărora FRF a decis ”Echipa lunii septembrie”, o dată chiar a rămas integralist, spre deosebire de primele patru etape, când a fost înlocuit de fiecare dată, iar acum, în intervalul etapelor 5-8, a înscris de două ori, spre deosebire de cele trei goluri date între etapele 1-4.

  • 3 victorii (1-0 la Chindia, 1-0 cu Șelimbăr și 3-0 la FCU Craiova) și 1 egal (0-0 la Unirea Ungheni) a înregistrat CS Afumați în intervalul etapelor 5-8. Deci are 10 puncte acumulate și un golaveraj 5-0. Per total, după opt etape, CS Afumați are 16 puncte, golaveraj 11-4 și ocupă locul 4.
  • 3 victorii (4-2 cu Metalul Buzău, 3-2 la ACSM Reșița și 1-0 cu CSC Dumbrăvița) și 1 egal (0-0 la Steaua) a înregistrat FK Miercurea Ciuc în intervalul etapelor 5-8. Deci are tot 10 puncte acumulate și un golaveraj 8-4. Per total, după opt etape, FK Miercurea Ciuc are 22 de puncte, golaveraj 20-7 și ocupă locul 1.

Vasile Neagu, de la CS Afumați, antrenorul lunii septembrie în Liga 2! L-a bătut la mustață pe Ianis Zicu!

FRF spune că a optat între Vasile Neagu (foto), de la nou-promovata CS Afumați, și Ianis Zicu, de la Metaloglobus, pentru a desemna antrenorul lunii septembrie în Liga 2 și și-a motivat și decizia.

A fost preferat Neagu, probabil cântărind decisiv victoria la scor de la Craiova contra FCU, chiar dacă Zicu a avut punctaj maxim acumulat cu echipa sa în cele patru etape luate în calcul, printre care și un succes cu FC Voluntari, tot un fel de FCU Craiova.

Nu se specifică, însă, nimic despre Florin Maxim, de la Corvinul, poate cel mai îndreptățit să fie desemnat antrenorul lunii septembrie.

Spre deosebire de Afumați și Metaloglobus, care au avut patru meciuri disputate în luna septembrie, Corvinul a jucat nu mai puțin de șase meciuri în acest ”interval de timp”, cum numește FRF, două fiind restanțe, iar rezultatele au fost aproape fără greșeală, un egal și cinci victorii la rând. Credeți că Neagu sau Zicu s-ar fi descurcat mai bine decât Maxim într-un interval atât de scurt și cu un lot numeric mai mare decât al Corvinului?

”Pe banca unei nou-promovate, Vasile Neagu a reușit o lună cu 3 victorii și o remiză, fără gol primit!, obținând inclusiv succese în deplasări grele la FCU 1948 Craiova, 3-0!, și la Chindia Târgoviște, 1-0.

Și Ianis Zicu (Metaloglobus) merită remarcat, după 4 victorii pe linie, dintre care două în meciuri tari, acasă cu FC Voluntari și în deplasare la Ceahlăul, dar faptul că unul din succese a venit în fața unei formații în degringoladă, codașa Viitorul Pandurii, iar în cazul lui Vasile Neagu vorbim de o nou-promovată, CS Afumați, au constituit argumente pentru nominalizarea tehnicianului ilfovenilor”, a mai anunțat FRF.

7 jucători din cei 11 din echipa lunii septembrie au înscris în cele patru etape

FRF a optat din nou pentru un sistem de joc în formula 1-3-4-3, cum, de exemplu, Vasile Neagu, cel desemnat ca antrenorul lunii septembrie, nu aplică la CS Afumați.

Mai jos vă redăm ceea ce au făcut cei mai buni 11 jucători din Liga 2, în opinia FRF, în meciurile din etapa 5, 6, 7 și 8:

Eduard Chioveanu (CS Afumaţi) – 4 meciuri ca integralist, 360 minute

Daniel Vîrtej (Steaua Bucureşti) – 4 meciuri ca integralist, 360 minute
Alexandru Duţu (CS Afumaţi) – 4 meciuri ca integralist, 360 minute, 1 gol
Antoniu Manolache (Corvinul Hunedoara) – 4 meciuri ca integralist, 360 minute

David Irimia (Metaloglobus) – 4 meciuri ca titular, de două ori a fost înlocuit, 323 minute, 2 goluri
Ionuț Zaina (CS Afumați) – 4 meciuri ca integralist, 360 minute
Yassine Zakir (Metaloglobus) – 4 meciuri ca integralist, 360 minute, 3 goluri
Soufiane Jebari (FK Miercurea Ciuc) – 4 meciuri, trei începute ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit, 238 minute, 2 goluri

Mahadi Kayondo (CSM Slatina) – 4 meciuri ca titular, de două ori a fost înlocuit, 331 minute, 3 goluri
Jozef Dolny (FK Miercurea Ciuc) – 4 meciuri ca titular, de trei ori a fost înlocuit, 329 minute, 2 goluri
Carl Davordzie (Ceahlăul) – 4 meicuri ca titular, de două ori a fost înlocuit, 309 minute, 2 goluri

* Manolache a jucat în septembrie încă 2 meciuri ca integralist, în jocurile restante, și a înscris 2 goluri

Jucătorii și antrenorii din Liga 2 care au făcut parte din echipa lunii, în sezonul 2024-2025:

Portari: Paul Toroc (CSM Slatina) – Eduard Chioveanu (CS Afumaţi),

Fundași: Raul Palmeș (FK Miercurea Ciuc), Igor Armaș (FC Voluntari), Robert Gherghe (CSM Slatina) – Daniel Vîrtej (Steaua Bucureşti), Alexandru Duţu (CS Afumaţi), Antoniu Manolache (Corvinul Hunedoara),

Mijlocași: Nicolae Carnat (FC Voluntari), Cătălin Doman (CSM Slatina), Ervin Bakoș (FK Miercurea Ciuc), Peter Gal-Andrezly (FK Miercurea Ciuc) – David Irimia (Metaloglobus), Ionuț Zaina (CS Afumați), Yassine Zakir (Metaloglobus), Soufiane Jebari (FK Miercurea Ciuc),

Atacanți: Ciprian Stanciu (CS Afumați), Jozef Dolny x 2 (FK Miercurea Ciuc), Valentin Robu (Metalul Buzău) – Mahadi Kayondo (CSM Slatina), Carl Davordzie (Ceahlăul),

Antrenori: Robert Ilyes (FK Miercurea Ciuc) – Vasile Neagu (CS Afumați).

  • Cluburi care au dat până acum jucători în echipa lunii, în Liga 2: FK Miercurea Ciuc (5 jucători), CSM Slatina (4), CS Afumați (4), FC Voluntari (2), Metaloglobus (2), Metalul Buzău (1), Steaua (1), Corvinul (1) și Ceahlăul (1).
  • Cluburi care au dat până acum antrenorul lunii în Liga 2: FK Miercurea Ciuc (1), CS Afumați (1).

Foto: FRF, Remus Badea, Zoltan Pal și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 03 Oct. 2024, 02:15 Liga 2
Pe aceeași temă