Dan Vasilică, emoționat de vorbele lui Adrian Mititelu. Preparatorul fizic regretat la FCU Craiova crede că echipa poate fi oprită din prăbușire și a vorbit despre cazurile Bălan, Achim și Lacroix

Daniel VLAD 02 Oct. 2024, 14:45 Liga 2
Dan Vasilică, emoționat de vorbele lui Adrian Mititelu. Preparatorul fizic regretat la FCU Craiova crede că echipa poate fi oprită din prăbușire și a vorbit despre cazurile Bălan, Achim și Lacroix

Dan Vasilică a recunoscut că reacția lui Adrian Mititelu față de modul în care el a lucrat la FCU Craiova l-a emoționat și este convins că clubul din Bănie va reintra în lupta pentru promovarea în prima ligă, după un start de Liga 2 cu rezultate sub așteptări.

Mititelu a dat cărțile pe față, iar fără nicio reținere a explicat, din punctul său de vedere, care sunt cauzele decăderii unei echipe care acum un an era în prima ligă și era la un pas de calificarea în cupele europene.

După ce patronul FCU a spus că îndepărtarea lui Dan Vasilică a fost o mare greșeală a sa, ProSport a luat legătura cu fostul preparator fizic al alb-albaștrilor, iar acesta a acceptat să ne vorbească despre perioada petrecută în Bănie.

Dan Vaslică, surprins că Adrian Mititelu regretă despărțirea de el: ”M-au emoționat vorbele lui”

Dan Vaslică a acceptat cu plăcere, dar cu mari emoții în glas, să vorbească despre FCU Craiova.

”Vă rog să mă credeți că m-au mișcat și chiar m-au emoționat vorbele lui Adrian Mititelu. Nu mă mai așteptam ca dânsul să vorbească așa despre mine, iar aceste lucruri înseamnă că munca mea chiar a fost cu adevărat apreciată. Am petrecut niște ani la FCU pe care nu îi voi uita niciodată, iar eu vreau să știți că am venit la această echipă cu inima deschisă și am venit să dau tot ce am avut mai bun din mine. Știu că noi, preparatorii fizici, nu suntem iubiți de toți jucătorii, dar meseria noastră este una care trebuie făcută, fie că îi place unuia sau nu îi place altuia. Dar cu multă muncă la antrenamente echipa asta a fost la un pas de cupele europene. Și credeți-mă că s-a muncit din greu, dar, din păcate, ni s-a întâmplat ceea ce ni s-a întămplat la Cluj cu acea eliminare aiurea a lui Bauza în meciul de baraj.

Adrian Mititelu are perfectă dreptate. La început nu am avut cele mai bune condiții. Făceam pregătire prin acea curte de la cantonament, acolo unde eram claxonați de toate tirurile și mașinile care treceau pe stradă. Uneorii, jucătorii își mai pierdeau din concentrare la exerciții din cauza acelor claxoane. Apoi, ne duceam pe un teren unde aveam la dispoziție un timp limitat pentru închirierea sa. Mă uit acum cât de înjurat este Bălan. Credeți-mă, este nedrept pentru un jucător ca el. Bălan este un fotbalist tare sufletist și iubește mult această echipă. Îl cunosc foarte bine pe Bălan, iar Bălan dacă este antrenat fizic foarte bine, o să vedeți că este un alt Bălan.

Eu l-am găsit pe Bălan cu un psihic la pâmânt după ce echipa ratase promovarea în Liga 2. Iar după ce am intrat în pâine și am lucrat fizic foarte bine cu ei, al nostru Bălan ne alerga pe meci pe la Liga 2 câte 12.5 km. Antrenați-l fizic bine pe Bălan și o să vedeți cum se va mișca Bălan pe teren”, și-a început discursul Dan Vasilică.

  • De săptămâna trecută, Dan Vasilică a fost numit preparator fizic la clubul din Liga 4 Gorj CSM Târgu Jiu, nou-înființat în vară.
Dan Vasilică, la CSM Târgu Jiu, cu o nouă înfățișare față de cum obișnuise la precedentele echipe la care a lucrat. Foto: CSM Târgu Jiu

”Lotul de acum este mult mai antrenabil față de lotul de la promovarea cu Trică”

Dan Vaslică ne-a făcut o paralelă între echipa lui Eugen Trică, care a promovat din Liga 2 în Liga 1, și echipa de acum a lui Marius Croitoru.

”Poate o să spuneți că echipa de acum a lui Croitoru e mai slabă ca echipa de Liga 2 care a promovat în Liga 1. Sub nicio formă. Lotul de acum este mult mai antrenabil față de lotul de atunci. La vremea aia, în Liga 2, dintr-un lot de 30 de jucători, o treime dintre ei erau neantrenabili. Doar eu știu cât trăgeam de ei ca să se pregătească cum trebuie și să termin antrenamentul cu ei.

Și să vă mai spun ceva. Pe mine nu mă impresionează lacrimile jucătorilor. Le spuneam și lor că tot ceea ce contează din munca lor este la sfârșit de meci, atunci când se vor uita la tabelă. Că tot am vorbit de Bălan. Chiar ieri m-am uitat pe un filmuleț cu Bălan antrenându-se separat. Cred că era undeva prin pandemie. Eu sunt convins că el poate să fie ajutat cu un antrenament fizic bine făcut. Am încredere în preparatorul fizic pe care am înțeles că Marius Croitoru l-a recomandat. Îl știu. E un băiat cu care el a mai lucrat pe la Botoșani. Cred că în perioada asta de campionat se poate băga un antrenament de forță pe săptămână până când echipa va recupera. Băieții trebuie să înțeleagă că doar prin muncă pot să revină în fruntea clasamentului”, a spus Vasilică.

  • După îndepărtarea lui Dan Vasilică de la FCU, în primăvara acestui an, când echipa era în prima ligă, în locul său a fost adus Vlad Țăranu, la care s-a renunțat acum și căruia Mititelu i-a pus în spate ”prăbușirea echipei”: ”Un preparator fizic te poate termina.”

”Nu îi pot niciun fel de pică lui Achim, iar Lacroix a dat randament cât a dorit să se antreneze bine!”

Dan Vaslică a vorbit și despre alți doi jucători din perioada în care el era preparator fizic la FCU și care, probabil, i-au băgat bețe în roate și au dus inclusiv ei la îndepărarea sa.

”Patronul a spus ceva despre Achim, dar să știți că eu nu îi port pică. Achim are o vârstă și consider că și el poate să fie antrenabil. Că aplici un alt fel de antrenament, că faci una sau alta, nu este Achim jucătorul pe care nu îl poți antrena.

Că i-a spus patronului Mititelu părerea lui despre mine, asta e situația, dar să știți că nu mi-a făcut mie ceva Achim. Nu mi-a luat el mie alea să mi le arunce de pe teren și să nu mă mai lase să lucrez. Consider că experiența lui Achim poate ajuta în continuare FCU.

Iar cu Lacroix a fost o altă problemă. El a venit după niște probleme la genunchi, care într-un final poate că l-au făcut nici să vrea să se mai antreneze cum trebuie. În prima parte, Lacroix s-a antrenat bine și a avut evoluții decente. Dar apoi, spre final, când îl vedeam că nu mai trage cum trebuie, era clar că nu mai era în stare să alerge de la jumătatea terenului spre poarta lui după adversar. Nu te antrenezi cum trebuie, nici nu mai poți să alergi”, a declarat fostul preparator fizic al FCU.

Dan Vasilică, antrenor interimar la FCU Craiova, într-un meci disputat la Turnu Severin contra Gloriei Buzău, în noiembrie 2020. Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Vasilică nu spune nu unei reveniri la FCU și ține pumnii echipei: ”Am încredere în ei că vor reuși să promoveze”

De curând instalat la CSM Târgu Jiu, Vasilică a răspuns și la întrebarea dacă s-ar mai întoarce la FCU.

”Deși e vorba aia: «Niciodată să nu spui nicodată», totuși acum nu cred că e cazul. FCU și-a adus un nou preparator fizic, iar eu sunt angrenat într-un alt proiect.

Vreau doar să rețineți că eu am muncit la FCU din toată inima mea și am suferit enorm pentru această echipă când pierdea. O dată m-am enervat și mi-am spart și ochelarii. Fusesem și eliminat, iar Mogo era lângă mine în tribune și se uita la mine cum îmi strângeam de nervi în palme cioburile de la lentile. Am fost și eu jignit cum este acum Bălan, dar, vă repet, și cu asta termin, mi-am dorit din toată inima mea să fac treabă bună la FCU. Le doresc pe această cale băieților să își revină cât mai repede, deoarece eu am încredere în ei că vor reuși să promoveze”, a spus Vaslică.

Foto: Cătălin Ciupureanu / Mediafax Foto

Daniel VLAD 02 Oct. 2024, 14:45 Liga 2
Pe aceeași temă