Ciucanii, mulțumiți cu remiza din Ghencea, chiar dacă au avut un penalty neacordat! Robert Ilyeș: ”Au fost destul de agresivi și trebuie să recunosc că m-au surprins”

Marius ANGHEL 01 Oct. 2024, 14:20 Liga 2

FK Miercurea Ciuc și-a întrerupt seria perfectă din acest sezon, de șapte victorii în tot atâtea meciuri disputate, cu o remiză în deplasarea de la București, contra Stelei. 0-0 s-a încheiat partida derby a rundei a 8-a a sezonului regular de Liga 2, desfășurată luni seară în Ghencea, iar ambele echipe continuă să fie invincibile în campionat.

Echipa harghiteană trebuia să primească un penalty în prima repriză, iar în partea a doua a irosit o lovitură liberă aproape de pe linia de 16 metri. Acestea au fost cele mai mari ocazii ale ciucanilor contra Stelei, împotriva unui adversar care ”a fost agresit și a câștigat majoritatea duelurilor”, conform spuselor antrenorului Robert Ilyeș.

”Principalul” trupei din Miercurea Ciuc și jucătorii Attila Csuros și Szilard Vereș au tras concluziile, pentru echipa lor, după jocul de la București.

Robert Ilyeș n-a contestat penalty-ul neprimit de FK Miercurea Ciuc în Ghencea și a explicat de ce echipa sa a renunțat la jocul de posesie

Prima fază controversată a meciului din Ghencea s-a consumat în minutul 19, când Bakoș i-a pus o piedică în careu lui Vîrtej, însă arbitrul a considerat căderea poate prea ușoară. Nu la mult timp după aceea, în minutul 24, la un șut al lui Csuros din careu, balonul l-a lovit în mână pe Adrian Ilie, se impunea penalty, însă centralul Marius Naidin nu a arătat nici de această dată punctul cu var. În partea secundă, în minutul 62, Babati a irosit poate cea mai mare situație a echipei sale, la o lovitură liberă din fața careului, pe care a bătut-o slab, peste poartă. Steaua a presat, a avut câteva mingi trimise pe poarta lui Mate Simon, iar în prelungiri a solicitat din nou penalty, dar mâna lui Kelemen era lipită de corp la șutul lui Chipirliu, astfel că decizia arbitrului a fost de necontestat de această dată.

După meci, nici Daniel Oprița, și nici Robert Ilyeș nu au spus ceva despre arbitraj, cu toate că acesta din urmă era îndreptățit să o facă, deoarece hențul lui Adrian Ilie a fost evident.

”Au fost agresivi, au câștigat majoritatea duelurilor, adică au fost, mai ales la mijlocul terenului, mult mai puternici ca noi în seara asta. A fost un meci de luptă, bărbătesc. Din această cauză am renunțat la jocul nostru de posesie. A trebuit să ne adaptăm la starea terenului, mai ales că jucătorii au văzut că mingea sărea urât, alunecau și riscam să pierdem mingea prin jocul de posesie în jumătatea noastră. Din această cauză am schimbat puțin jocul în timpul meciului. A fost, până la urmă, un joc urât pentru public, dar benefic pentru noi”, a spus, după joc, la microfonul DigiSport, Robert Ilyeș.

Ilyeș, surprins de jocul Stelei: ”Au fost destul de agresivi. S-a simțit că își doreau și ei foarte mult victoria”

Tot Ilyeș, în interviul acordat clubului său, tot după finalul partidei, a recunoscut că a fost surprins de jocul Stelei, mai agresiv decât se aștepta.

”Au fost destul de agresivi în seara asta și trebuie să recunosc că m-au surprins. În ultimele trei meciuri pe care le-am analizat, nu au avut agresivitatea pe care au arătat-o în seara asta. S-a simțit că își doreau și ei foarte mult victoria. Toată lumea dă acum sută la sută împotriva noastră și tocmai de aceea sunt mândru de modul în care jucătorii au abordat meciul și am reușit această remiză la zero”, a spus antrenorul echipei din Miercurea Ciuc, care a avut cuvinte de laudă și pentru portarul Mate Simon, integralist în acest sezon și cu intervenții precide în Ghencea: ”Să nu uităm că avem în poartă un portar tânăr, care astăzi a dat cu adevărat siguranță echipei. Sunt bucuros că am încheiat al doilea meci la rând fără gol primit, ceea ce întărește și mai mult apărarea, ne dă încredere în continuare. Așadar, aspectul pozitiv este că defensiva ne-a adus acest punct.”

Antrenorul Ciucului are respect pentru Steaua: ”Consider că astăzi am câștigat un punct important”

FK Miercurea Ciuc este la prima partidă în acest sezon de Liga 2 în care nu a marcat și la al treilea joc în care nu a primit gol. Seria sa de invincibilitate continuă și după această remiză, prima înregistrată în opt etape.

”Până la urmă, la orice echipă vine o serie de insucces. Eu consider că astăzi am câștigat un punct important, pentru că, să nu uităm, Steaua este o echipă care an de an se bate la play-off. Și în seara asta a demonstrat, chiar îi felicit, pentru că au făcut un joc foarte bun. Eu sunt fericit pentru că echipa mea a înțeles ceea ce i-am cerut, ne-am apărat foarte bine și până la urmă punem un punct în clasament.

Munca jucătorilor e cea mai importantă. Au rămas majoritatea jucătorilor din sezonul trecut, am adus trei-patru jucători care au adus un plus de valoare echipei și printr-o pregătire foarte bună și cu o mentalitate bună, sănătoasă, și cu condiții foarte bune, cu salarii, prime la zi, cred că orice jucător și-a demonstrat, prin comportament, prin dorință, că numai împreună putem fi campioni sau putem să ajungem în play-off. Nu știu dacă promovăm, e prea departe gândul. Până la urmă, cel mai important este că rămânem neînvinși, suntem în fruntea clasamentului și urmează un meci cu Focșaniul, în care ne punem mari speranțe să câștigăm. Vreau să rămânem acolo, pe primul lor, pentru că ne simțim foarte bine, este o senzație plăcută, atât pentru mine, cât și pentru echipă, pentru publicul din Miercurea Ciuc și nu vrem să ne oprim aici. Luăm meciurile pas cu pas și chiar vrem să rămânem pe prima poziție”, a mai vorbit Ilyeș la flash-interviu.

Attila Csuros: ”Suprafața de joc ne-a îngreunat misiunea. Remiza și punctul obținut sunt meritate”

Despre suprafața de joc moale și remiza cu Steaua a vorbit și Attila Csuros. Și acesta a spus că rezultatul de egalitate este unul apreciat de echipa sa.

”Am avut senzația că suprafața de joc ne-a îngreunat misiunea. Ne așteptam ca terenul să fie greu și am încercat să facem față situației. Am analizat și adversarul. Știam că este una dintre cele mai puternice echipe din campionat, iar băieții s-au luptat bine. Cred că am abodat bine meciul, așa că remiza și punctul obținut sunt meritate”, a spus Csuros.

Cel utilizat la mijlocul terenulu în acest meci, ca titular, a ieșit accidentat chiar după faza în care a șutat în mâna lui Adrian Ilie, iar arbitrul nu a acordat penalty. Csuros, în trecut principalul căpitan al echipei, nu a comentat acea fază, ci a vorbit despre starea sa: ”După pasa primit de la Dolny, la șut, am simțit o contracție în zona coapsei. Sper să voi reuși să reintru cât de curând.”

  • FK Miercurea Ciuc, în meciul cu Steaua: M. Simon – Palmeș, Kelemen, Hegedus – Bloj, Bakoș (Bodo 69′), Csuros (Vereș 26′), Gal-Andrezly (cpt.) – Jebari (Anderson Ceara 69′), Dolny (B. Pinter 90+2′), Babati (Torvund 69′). Rezerve neutilizate: Karacsony – J. Nagy, M. Kovacs, Gheralia.

Szilard Vereș: ”Putem fi mulțumiți cu un punct. A fost un meci de luptă, echilibrat”

Cel care a intrat în minutul 26 în locul lui Csuros a fost Szilard Vereș. Mijlocașul a vorbit și el, după joc, despre meci și, la fel, a spus că FK Miercurea Ciuc este mulțumită cu remiza contra Stelei.

”După cum s-a jucat acest meci, eu zic că suntem mulțumiți cu un punct. Am întâlnit o echipă foarte bună, care joacă foarte bine acasă, așa că eu zic că suntem mulțumiți cu un punct. Nu am pierdut, asta e cel mai important. Nu am luat gol. Continuăm parcursul foarte bun. Am avut o serie foarte bună, dar, din păcare se oprește în seara asta, dar am întâlnit o echipă care joacă foarte bine acasă, așa că putem fi mulțumiți cu un punct. A fost un meci de luptă, echilibrat, echipa adversă a avut ocazii, am avut și noi ocazii, am avut o lovitură liberă foarte periculoasă, dar, din păcate, nu am fructificat de data aceasta ocaziile. Dar, încă o dată, suntem mulțumiți cu acest punct. Vrem să rămânem pe primul lor, visăm, suntem acolo, ne batem, luăm fiecare meci în parte, cum se zice, dar ne dorim”, a declarat Szilard Vereș, revenit nu cu mult timp în urmă după o accidentare.

FK Miercurea Ciuc, lider în continuare în Liga 2. Urmează meciul cu CSM Focșani

A fost prima repriză dintre Steaua și FK Miercurea Ciuc în meciurile lor directe, după ce în precedentele trei întâlniri, desfășurate tot în Ghencea, bucureștenii au câștigat de două ori, de fiecare dată cu 1-0, iar ciucanii au bătut o dată, cu 4-0.

Cu 22 de puncte, echipa lui Robert Ilyeș se menține pe locul 1 în Liga 2, acum fiind la patru puncte peste Metaloglobus, clasata pe locul 2.

În etapa 9, FK Miercurea Ciuc încheie runda, pentru a patra oară la rând, meciul său de acasă cu CSM Focșani (locul 21, 4 puncte) fiind stabilit pentru luni, de la ora 20:00.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 8 Liga 2, ediția 2024-2025

Declarațiile oferite de Robert Ilyeș și Attila Csuros după Steaua – FK Miercurea Ciuc 0-0:

Foto: Gică Flușter / Sport Pictures
Video: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 01 Oct. 2024, 14:20 Liga 2
Pe aceeași temă