Știința Miroslava a învins liderul, menține media impresionantă de goluri date pe joc și preia șefia în Seria 1 a Ligii 3. ”Am demonstrat că suntem o nucă tare”

Narcis POHOAȚĂ 01 Oct. 2024, 12:53 Liga 3
Știința Miroslava a învins liderul, menține media impresionantă de goluri date pe joc și preia șefia în Seria 1 a Ligii 3. ”Am demonstrat că suntem o nucă tare”

Știința Miroslava își continuă recitalul ofensiv în Seria 1 a Ligii 3, după jocul din etapa a 5-a menținându-și o medie de patru goluri date pe meci.

După ce au marcat de patru ori în deplasarea de la Fălticeni, cu Șomuz, echipă care încasase doar un gol în primele trei runde, elevii lui Cristian Popovici au recidivat, sâmbătă, și în derby-ul de pe teren propriu cu FC Bacău. Miroslava s-a impus în fața liderului cu scorul de 4-2 (3-1) și a urcat pe prima poziție în clasamentul seriei.

Știința Miroslava a urcat pe primul loc în Seria 1 a Ligii 3 la jumătatea turului

FC Bacău, echipă pregătită de Costel Enache, primise doar două goluri în primele patru runde, dar la Uricani n-a făcut față forței ofensive a Științei și a cedat de patru ori. Miroslava a deschis scorul rapid, prin Andre Cozma, în minutul 3, și a fost egalată în minutul 39 de Alexandru Aftanache, fostul mijlocaș al Politehnicii Iași.

Finalul primei părți a aparținut Științei, care s-a desprins cu două goluri marcate până la pauză. Ronald Granja și-a adus echipa în avantaj în minutul 40, iar cu un minut înainte de pauză Enrichi Finica a dus scorul la 3-1. Același Finica a transformat un penalty în minutul 48 și a ajuns la șase goluri în primele cinci etape, fundașul trecut pe la Rapid fiind golgheterul Științei.

Internaționalul U17 Diego Burlacu a redus din diferență în minutul 76, iar Știința s-a impus în cele din urmă cu 4-2, urcând pe prima poziție în clasamentul Seriei 1 la jumătatea turului după victoria chiar împotriva fostului lider.

Cristian Popovici: ”Am demonstrat că suntem o nucă tare”

Antrenorul Științei, Cristian Popovici, și-a felicitat jucătorii nu doar pentru victorie, ci și pentru maniera în care au realizat-o, marcând din nou de cel puțin patru ori, cum a făcut-o în patru din cele cinci etape disputate până acum. Acesta a lăudat eficacitatea elevilor săi, dar a scos în evidență și constanța cu care Miroslava încasează goluri.

”Am zis toată săptămâna că avem șansa de a ne bate pentru primul loc în această etapă a cincea și am demonstrat prin acest succes că suntem o nucă tare a campionatului. Îi felicit din tot sufletul pe băieți, nu doar pentru victorie, ci pentru modul în care au obținut-o. Am marcat din nou patru goluri, iar asta spune ceva. Constanța asta de a înscrie multe goluri meci de meci spune ceva. Cum de altfel mie îmi spune ceva și constanța asta de a primi goluri. Dar e bine că reușim să înscriem destul de mult și dacă primim un gol sau două nu mai contează”, a declarat Cristian Popovici, care și-a avertizat jucătorii că partida de la Piatra Neamț, cu ”satelitul” Ceahlăului, nu va fi deloc ușoară: ”Suntem pe primul loc la jumătatea turului și ne dorim să rămânem acolo. Urmează un meci la Piatra Neamț și nu trebuie să gândim că avem un meci ușor acolo. Avem un adversar bun în față, care va avea ca scop să câștige. Important este să pregătim bine acest joc, să vedem ce am făcut bine, ce am făcut rău în partida cu Bacăul și să corectăm. Iar la meciul cu Piatra Neamț să obținem trei puncte și să ne consolidăm poziția în clasament.”

Echipele cu cele mai multe goluri marcate în acest sezon de Liga 3:

  • Știința Miroslava (locul 1 Seria 1) – 20 goluri
  • Gloria Bistriţa Năsăud (locul 3 Seria 7) – 18 goluri
  • Unirea Braniştea (locul 1 Seria 2) – 16 golui

ACS USV Iași rămâne singura echipă fără victorie în Seria 1

Dacă Miroslava conduce seria, cealaltă echipă ieșeană din Liga 3, nou-promovata ACS USV Iași, a coborât pe ultima poziție după etapa a 5-a.

Elevii lui Romeo Butnaru au pierdut cu 2-0 în deplasarea de la Gura Humorului, echipă cu înfrângeri pe linie până acum.

Astfel, ACS USV Iași a rămas singura formație fără victorie în Seria 1, fiind pe ultimul loc după cinci runde, cu doar un punct.

Foto: Știința Miroslava și duminicapetarla.ro

Narcis POHOAȚĂ 01 Oct. 2024, 12:53 Liga 3
Pe aceeași temă