CSM Slatina, la al doilea meci la rând în care înscrie de patru ori. Daniel Oprescu are și o nemulțumire după victoria de la Dumbrăvița: ”Sunt foarte supărat pe treaba aceasta”

Anda DELIU 29 Sep. 2024, 11:57 Liga 2
CSM Slatina, la al doilea meci la rând în care înscrie de patru ori. Daniel Oprescu are și o nemulțumire după victoria de la Dumbrăvița: ”Sunt foarte supărat pe treaba aceasta”

CSM Slatina a triumfat cu scorul de 4-2 pe terenul Dumbrăviței, sâmbătă, în etapa 8 din Liga 2, după un meci slab al gazdelor.

O desfășurare de forță ce ar fi determinat un antrenor mai ”visător” să dea declarații pline de emfază, însă Daniel Oprescu a rămas cu picioarele pe pământ, ca un dascăl care știe că examenele se dau la final de ”an școlar”, nu la final de septembrie.

Daniel Oprescu a considerat-o pe Dumbrăvița periculoasă

Mahadi Kayondo, cu o dublă, în minutele 50 și 66, și Andrei Trașcu, în minutul 69, au dus scorul la 3-0 pentru CSM Slatina. Dumbrăvița a revenit amenințător în joc, pe final, după golurile marcate de Nicu Modan (81) și Ouadie Salhi (84), iar liniștea oltenilor a fost asigurată în prelungiri de Cătălin Țîră (90+3), abia la prima sa reușită în acest sezon.

Slatina a dat 8 goluri în două jocuri consecutive, contra a doua formații din Banat, după ce și pe Reșița a învins-o cu 4-0 etapa trecută.

Oprescu a spus că după așa un triumf a încercat să țină jucătorii cu picioarele pe pământ. ”I-am avertizat pe băieți după meciul cu Reșița că acest meci va fi mult mai greu, pentru că adversarul este o echipă imprevizibilă și, cel puțin până astăzi, s-a apărat destul de bine și e foarte periculoasă pe contraatac. E o echipă care joacă foarte mult pe mingi lungi și e clar că în momentul acela, aducând mingea în preajma careului nostru de 16 metri, acolo se poate întâmpla orice”, a punctat Oprescu despre jocul de la Dumbrăvița.

Supărat pentru stricarea statisticii

”Principalul” a precizat că elevii săi l-au supărat după ce s-a făcut 3-2, de la 3-0.

Da. Și sunt foarte supărat pe treaba aceasta! Pentru că chiar le-am și spus după meci în vestiar. Nu e normal să primim gol așa cum le-am primit. Chiar am insistat să nu existe relaxare. De fapt, este al doilea meci în care apare această relaxare. De fiecare dată când am condus cu 2-0 sau 3-0 – pentru că ni s-a mai întâmplat și cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu – am primit gol într-un moment în care nu trebuia”, a precizat Daniel Oprescu.

Oltenii aveau cea mai bună defensivă înainte de meciul cu timișenii. ”De asta sunt un pic supărat”, a adăugat antrenorul.

  • Cu 5 goluri primite în acest sezon, CSM Slatina este la egalitate la acest capitol cu Corvinul și FCU, care au un meci mai puțin disputat. Defensive mai bune au Steaua, cu 2 goluri primite în șapte jocuri, și CS Afumați, cu 4 goluri încasate în șapte partide.

Slatina nu mai vrea să aibă emoții cu menținerea în Liga 2

CSM Slatina nu are nici în acest sezon drept de promovare, dar la club s-a ridicat nivelul și principalul a explicat de ce.

”N-aș vrea să intru foarte mult în discuții de genul acesta, pentru că dreptul de promovare, în fond, nu este treaba antrenorului. Eu mă ocup de partea tehnică. De partea administrativă trebuie să răspundă altcineva. Noi ne-am propus întotdeauna să fim mai sus. Cel puțin, mai sus decât anul anterior, pentru că nu mai vrem să fim o echipă care ne batem tot timpul pentru salvarea de la retrogradare. Dacă asta înseamnă să fim în primele șase, este foarte bine”, a punctat Oprescu.

  • CSM Slatina, în victoria cu CSC Dumbrăvița: P. Toroc – I. Mitran, Bărăitaru, Gherghe, C. Toma (cpt.) – Trașcu, Sil. Matei – Golofca (D. Dragu 81’), Mihaiu (Dav. Savu 89′), C-tin. Radu (Riza 81’) – Kayondo (Țîră 81’). Rezerve neutilizate: Micu – D. Toma, M. Cristea, Năstăsie, Trică.

Doman n-a fost forțat pe terenul prost de la Dumbrăvița, Kayondo răsplătește încrederea primită

Atacanții Slatinei sunt cunoștințe mai vechi ale microbiștilor bănățeni. Atât Doman, absent și la acest joc, cât și Kayondo au jucat la ACS Poli. Doman a fost recent la Belgrad, la celebra fizioterapeuta Marjana Kovacevic, care utilizează, conform altor jucător, placentă de cal, și vindecă rapid rupturile musculare.

Oprescu a precizat că nu a vrut să-l forțeze pe Doman, deși după meciul trecut spusese că mijlocul va fi apt contra Dumbrăviței. ”Doman e refăcut din punct de vedere medical, dar nu am vrut să risc. Știam că terenul e destul de greu aici la Dumbrăvița. Apoi el, în ultima săptămână, nu s-a antrenat cum ar trebui. Chiar dacă din punct de vedere medical era refăcut, am vrut să nu riscăm o recidivă, pentru că are totuși o vârstă și ne e teamă să nu fie ceva msi greu. Apoi, ne-am gândit deja înainte că urmează meciul cu Steaua în fața propriilor noștri suporteri”, a explicat Oprescu de fotbalistul de 36 de ani, golgheterul Ligii 2 în acest sezon, cu 6 reușite.

Cât despre Kayondo, fotbalist african ce nu e un virtuoz tehnic de seama piteșteanului, la ACS Poli abia dacă alerga corect, însă a progresat de când e în România. Un lucru l-a păstrat de atunci: insistența. Care a dat roade la Dumbrăvița. ”Foarte bine. Eu sunt cel care am avut încredere. L-am transferat de la Liga 3. I-am dat încredere în continuare. Deși la început de campionat a fost contestat de suporteri, pentru că ne-a dat foarte multe oportunități de înscrie și le-a ratat pe toate. I-am acordat încredere în continuare și a fost susținut de către toată echipa și de către colegi. Așteptând momentul când o să înscrie și primul gol. Și eram sigur că după primul gol, pentru că așa se întâmplă de obicei la atacant, urmează o descătușare”, a conchis Oprescu despre atacantul ugandez în vârstă de 27 de ani, fost și la Steaua, jumătate de sezon, în 2022-2023, apoi s-a întors la CSM Deva.

CSM Slatina, momentan pe podiumul Ligii 2. Urmează meciul cu Steaua

Cu 17 puncte acumulate în opt meciuri în acest sezon, CSM Slatina se află, momentan, pe locul 3 în Liga 2, putând fi depășită de Steaua, Corvinul și CS Afumați.

În etapa a 9-a, CSM Slatina joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, contra Stelei, care va juca în runda a 8-a abia luni seară, acasă cu liderul FK Miercurea Ciuc.

Foto: CSM Slatina

Anda DELIU 29 Sep. 2024, 11:57 Liga 2
Pe aceeași temă