Voința Limpeziș, sancționată drastic pentru că a folosit jucători pe fals în Liga 3, unde FRF a invitat-o din nou! Și-a declarat un jucător surdomut și analfabet pentru a nu putea fi identificat!

Marius ANGHEL 25 Sep. 2024, 23:38 Liga 3
Voința Limpeziș, sancționată drastic pentru că a folosit jucători pe fals în Liga 3, unde FRF a invitat-o din nou! Și-a declarat un jucător surdomut și analfabet pentru a nu putea fi identificat!

Voința Limpeziș, echipă invitată de Federația Română de Fotbal pentru a doua oară la rând să continue în Liga 3, deși sportiv a retrogradat în Liga 4 în cele două sezoane în care a evoluat la acest nivel competițional, a comis-o grav din prima rundă!

În jocul de debut în acest sezon, 2024-2025, în deplasarea de la CSM Adjud, o nou-promovată în Liga 3, trupa din județul Buzău a încercat și chiar a folosit jucători pe fals!

Vrâncenii s-au prins și au făcut contestație, înainte de joc și la pauză, iar verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF a venit în această săptămână.

Voința Limpeziș a jucat murdar contra CSM Adjud, în chiar prima etapă a noului sezon de Liga 3, și a fost sancționată drastic de FRF

Partida dintre CSM Adjud și Voința Limpeziș a avut loc în data de 31 august 2024, în prima etapă a noului sezon de Liga 3. Jocul s-a terminat cu victoria echipei oaspete, invitată pentru a doua oară la rând în campionat de FRF, după ce retrogradase sportiv de fiecare dată, cu scorul de 1-0, după reușita lui Mădălin Coman, venită în minutul 5.

După joc, echipa din Adjud avea următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: ”La pauza jocului, oficialii clubului nostru au contestat dreptul de joc a mai multor jucători de la echipa oaspete! O decizie va fi luată săptămâna viitoare de către Comisia de Disciplină a FRF!”

Săptămâna viitoare s-a transformat în a patra săptămână de după joc, însă decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF a venit într-un final și a avut un verdict drastic pentru Voința Limpeziș, care demonstrează că trupa buzoiană a jucat necurat. Motiv pentru care, în afară de pierderea la ”masa verde”, cu 0-3, a partidei câștigate pe teren i-a adus și o scădere de șase puncte, o amendă de 2200 lei și interdicția de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de transfer.

”În conformitate cu prevederile art. 26/1 și 4 din ROAF, admite contestația clubului CSM Adjud 1946.
În temeiul art. 83/13 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, clubul ACS Voința Limpeziș se sancționează cu Forfait (pierderea jocului cu 3-0), scăderea a 6 (șase) puncte și aplică penalitate sportivă de 2200 lei.
Clubul ACS Voința Limpeziș se sancționează cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru una perioada de transfer”, se arată în decizia CDE a FRF din 23 septembrie.

Iată ce spun articolele din regulamente pe bază cărora Voința Limpeziș a fost sancționată în acest caz:

  • ROAF – Articolul 26 | Procedura soluţionării contestaţiilor
    1. Contestaţiile formulate pot fi dovedite cu următoarele mijloace de probă: înscrisuri, martori, interogatorii, confruntări, expertize, înregistrări audio-video şi/sau fotografii.
    4. În cazul în care se face contestaţie pentru substituire de jucători şi dacă jucătorul în cauză refuză să se prezinte în faţa arbitrului, să se legitimeze cu buletinul de identitate sau alt document (paşaport sau certificat de naştere, în cazul jucătorilor sub 14 ani), să semneze raportul de arbitraj, să prezinte carnetul de legitimare, să fie fotografiat împreună cu arbitrii sau, dacă nu se prezintă pentru confruntare la termenul fixat de comisia competenta, jucătorul respectiv va fi considerat vinovat de substituire. În această situaţie, ca şi în cazul în care substituirea a fost dovedită cu prilejul judecării de către comisia competentă, echipa si jucatorul vinovat de substituire, vor fi sancţionaţi, conform prevederilor regulamentare.
  • RD – Articolul 34 | Pierderea jocului cu 3-0 (forfait)
    1. Echipele sancţionate cu forfait sunt considerate că au pierdut jocul cu scorul de 3-0.
    2. Dacă diferenţa de goluri la sfârşitul jocului respectiv este mai mare de 3-0, se va menține rezultatul din teren.
  • RD – Articolul 83 | Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor
    13. Folosirea într-un joc oficial a unui jucător neînscris în raportul de arbitraj, nelegitimat sau legitimat la un alt club, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait şi scăderea a şase puncte, jucătorul urmând să fie sancţionat corespunzător. Clubul vinovat va fi sancţionat şi cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru următoarele una sau două perioade de transfer. Dacă abaterea s-a săvârşit fără intenţie clubul se sancţionează potrivit tezei I a prezentului alineat.

Voința Limpeziș și-a declarat un jucător, utilizat pe fals, pentru a nu putea fi identificat, surdomut și analfabet! În primul 11 inițial erau și alți șase jucători pe fals!

Gsp.ro a reușit să ia legătura cu directorul sportiv al echipei CSM Adjud, Ciprian Vrabie, și a aflat detalii incredibile despre ceea ce s-a întâmplat la meci. Voința Limpeziș, echipă în care FRF are încredere pentru al doilea sezon la rând, oferindu-i loc în Liga 3, deși sportiv a retrogradat, a arătat că a fost preocupată mai degrabă de înșelătorie decât să aibă fair-play sportiv.

”Aveam indicii înaintea partidei că formația din Limpeziș va încerca să bage pe teren alți jucători decât cei trecuți pe raportul de joc. A fost motivul pentru care am solicitat arbitrului o confruntare între carnete și individ. A rezultat că șase dintre ei nu corespundeau! Adică se pregăteau să evolueze pe fals! Centralul i-a trimis pe toți în tribună, după care a pornit meciul în noile condiții. La un moment dat, am auzit în timpul meciului că jucătorul cu numărul 21 de la Limpeziș vorbește într-o limbă străină. Pe foaia de joc figura însă un fotbalist român, care îndeplinea criteriul U19, născut în 2005. La pauză am formulat o contestație, iar arbitrul a solicitat ca jucătorul respectiv să vină la cabină pentru identificare”, a povestit Vrabie.

”Oficialii de la Voința au explicat că fotbalistul este surdomut, așa că nu se poate discuta cu el. Iar când i s-a cerut doar să-și scrie numele pe o coală de hârtie, a fost imposibil, sub argumentul că nu știe nici să scrie! S-a produs realmente o scenă cumva amuzantă, dar și îngrijorătoare!”, a mai spus Ciprian Vrabie pentru gsp.ro.

Cel cu numărul 21 de la Voința Limpeziș trebuia să fie Cosmin Togan, însă, în realitate, pe teren, se afla un alt jucător, un străin, motiv pentru care cei de la Limpeziș au spus că este surdomut și analfabet, pentru ca arbitri să nu-l poată identifica.

Voința Limpeziș, în meciul cu CSM Adjud, în prima etapă a noului sezon de Liga 3

Ioniță Dedu, președinte-finanțator la Voința Limpeziș, reacție halucinantă: ”Am renunțat să lucrăm prea mult cu fotbaliști români, că sunt niște jeguri”

Ioniță Dedu (foto, în dreapta), președintele echipei Voința Limpeziș, unul dintre cei doi frați care finanțează clubul, a oferit pentru gsp.ro o reacție la acuzele aduse de CSM Adjud.

Probabil inconștient, Dedu s-a dat de gol că a avut în echipă și alți jucători utilizați neregulamentar:

”Nici n-am fost la acel meci și, sincer, nu stăpânesc foarte bine detaliile astea. Dar nu cred că a fost nicio substituire. Cum să facem așa ceva? O să mai discut și eu din nou cu colegii mei din club.
Am înțeles că federația oricum s-a autosesizat că am fi folosit doi extracomunitari, va anula contestația celor de la Adjud și ne va da meci pierdut pe acest criteriu nerespectat. E vorba despre un columbian și un nigerian, care ar avea pașaport american. Sau ceva de genul ăsta. Nu știu să vă zic exact. Noi am făcut deja apel.”

Ulterior, Ioniță Dedu a avut o reacție incredibilă la adresa fotbaliștilor români, în încercarea de a explica de ce la echipa sa, dintr-o comună neînsemnată din Buzău, joacă atât de mulți jucători străini, și nu doar din acest sezon, ci și în precedentele. ”Finanțarea vine de la mine și de la fratele meu. Suntem doi nebuni, care am zis să facem un bine comunității. Avem niște firme de alpinism utilitar și aducem bani de acasă pentru fotbal. Am renunțat să lucrăm prea mult cu fotbaliști români, că sunt niște jeguri. Mercenari! Dar se pare că pățim la fel și cu străinii”, a spus Dedu, potrivit sursei citate.

Voința Limpeziș are -3 puncte în Seria 2 a Ligii 2. CSM Adjud a ajuns la mijlocul clasamentului, cu 6 puncte

Cu siguranță, FRF este conștientă că astfel de practici nu sunt, probabil, noi la Limpeziș, și că nu este nici singura echipă care procedează astfel, însă ”hoțul neprins e negustor cinstit”, vorba proverbului. Ce mai contează dacă echipele practică înșelătoria, important este ca Liga 3 să aibă 100 de echipe în componență, să fie mulți votanți și mulți bani care să circule către FRF.

În etapa a 2-a, Voința Limpeziș a evoluat acasă și a pierdut meciul cu Unirea Braniștea, scor 0-1. În imaginile postate pe pagina sa de Facebook se observă cu arbitri consultă carnetele fotbaliștilor (foto), semn că și cei de la Unirea Braniștea știau ca la Limpeziș se petrec lucruri necurate. La comisiile FRF, momentan nu există un alt caz în care să fie implicată echipa fraților Dedu.

În etapa 3, Voința a cedat cu 2-5 în deplasare la KSE Târgu Secuiesc, iar în runda 4 a câștigat acasă, surprinzător, contra CSM Râmnicu Sărat (scor 2-0).

Cu cele trei puncte pierdute din meciul cu Adjud, cu altele trei câștigate cu Râmnicu Sărat și cu cele șase primite penalizare pentru utilizarea de fotbaliști pe fals, Voința Limpeziș are acum -3 puncte în clasamentul Seriei 2 a Ligii 3.

Astfel de echipe ar merita excluderea din competiție, nu penalizarea! Dacă se pretează la astfel de practici, cu utilizare de jucători pe fals, cine știe ce alte obiceiuri au. Doar case de pariuri sunt la orice pas.

De partea cealaltă, CSM Adjud, cu cele trei puncte câștigate la ”masa verde” a ajuns la un total de 6 puncte în clasament după patru etape și a urcat pe locul 5, devansând la golaveraj Viitorul Onești, singura echipă din serie care are tot șase puncte.

Foto: CSM Adjud și Buzău.net / Voința Limpeziș

Marius ANGHEL 25 Sep. 2024, 23:38 Liga 3
Pe aceeași temă