Chindia are două noi achiziții, jucători ultima dată la CS Tunari și Concordia Chiajna. ”Vor fi utili, vin în zonele unde am suferit în meciurile de până acum”

Ionuț MARIN 24 Sep. 2024, 09:45 Liga 2
Chindia are două noi achiziții, jucători ultima dată la CS Tunari și Concordia Chiajna. ”Vor fi utili, vin în zonele unde am suferit în meciurile de până acum”

Codașă în Liga 2, pe locul 18 din 22 după șapte etape, un parcurs greu de acceptat pentru suporteri, Chindia Târgoviște a operat de curând două mutări pe piața transferurilor.

Cu conturile blocate și într-o situație aproape dramatică, clubul condus din nou de Marcel Ghergu i-a legitimat pe Mihai Leca (32 ani, fundaș) și Iulian Roșu (30 ani, mijlocaș).”Vor fi utili, vin în zonele unde am suferit în meciurile de până acum”, a comentant președintele Ghergu.

În ultimele trei etape de campionat, Chindia a pierdut, pe linie, cu CS Afumați (0-1), FC Voluntari (1-4) și Ceahlăul (0-1), două dintre eșecuri fiind pe teren propriu, ultimul, cu nemțenii, în fața unor tribune aproape goale.

UPDATE: Chindia și-a prezentat oficial, pe pagina de Facebook, noile achiziții abia după ce Liga2.ro a publicat acest material.

Mihai Leca, revenire lângă Turnul Chindiei după patru ani

Mihai Leca a mai evoluat pentru Chindia Târgoviște, din februarie 2019 până în februarie 2020, când a plecat la CFC Argeș.

Fundașul a pus umărul la promovarea echipei în Liga 1, consumată în mai 2019. Ulterior, după prima parte a sezonului, a atins cea mai bună cotă de piață, 400.000 de euro, conform transfermarkt.ro, dar a scăzut în joc.

”Am revenit cu gânduri bune. Îmi aduc aminte de acea perioadă, eram un grup frumos la Târgoviște”, ne-a declarat fundașul, prins de războiul din Ucraina la Lvov.

În sezonul trecut a prins 19 meciuri în Liga 2 la CS Tunari, unde a fost căpitan, a înscris două goluri și a retrogradat cu echipa ilfoveană în Liga 3.

  • Leca a jucat în cariera sa pentru Concordia Chiajna, Oțelul Galați, Zakho (Irak), FC Brașov, The New Saints (Țara Galilor), Zimbru Chișinău (Moldova), Daco Getica București, din nou Concordia, Chindia Târgoviște, Campionii FC Argeș, FC Lviv (Ucraina) și CS Tunari.

Iulian Roșu a jucat la Dinamo și Concordia în ultimii doi ani

Cât despre Iulian Roșu, acesta a jucat pentru Dinamo și Concordia Chiajna în ultimii doi ani și poate reprezenta o variantă bună pentru linia mediană a Chindiei.

Roșu, crescut de Steaua, a jucat în cariera sa deja la o grămadă de cluburi din primele două ligi, FC Clinceni, Rapid, Astra, ACS Poli Timișoara, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus, Poli Iași, Sportul Snagov, Gloria Buzău, FC Brașov SR, Dinamo și Concordia.

Cu Dinamo a promovat în prima ligă în 2023, în prima ligă nu a primit multe șanse, iar apoi a ajuns la Concordia, la începutul acestui an. A prins 10 meciuri în a doua parte a sezonului trecut și cinci în sezonul actual, ruptura de ilfoveni venind înainte de încheierea campaniei de transferuri, astfel că acum a semnat cu Chindia din postura de fotbalist liber de contract.

Postul lui Marian Vătavu nu e în pericol!

Chindia a pierdut șase meciuri din cele opt oficiale disputate în acest sezon, însă postul antrenorului principal, Marian Vătavu, nu este amenințat în vreun fel.

Președintele clubului, Marcel Ghergu, a declarat recent că nu se ia în calcul schimbarea antrenorului, din motive… financiare!

”Nu am luat în calcul schimbarea antrenorului. E normal ca suporterii să fie supărați, după astfel de rezultate. La Liga a 2-a niciodată nu ne-am clasat pe un loc ca ăsta, chiar dacă e început de campionat. Nu aveam opțiuni în condițiile date. Toți ne-am fi dorit să avem un lot bun, un antrenor titrat, un joc spectaculos… Trebuie să avem răbdare, pentru că toate pleacă de la ceea ce oferi. Ca să aduci un antrenor bun, trebuie să plătești”, a vorbit Ghergu, rechemat la club după 13 luni de când fusese demis de către asociați.

Ca un amănunt de culoare, despre care Liga2.ro a tot scris în această vară, poziția antrenorului ar fi securizată prin prisma relației de rudenie cu primarul Târgoviștei. Vătavu este văr cu Daniel Cristian Stan, edilul din Târgoviște! Dar și că deciziile nu sunt numai ale lui, ci și ale lui Nicolae Croitoru, director tehnic.

200 de spectatori la meciul cu Ceahlăul

În afara seriei de rezultate fără precedent la nivelul Ligii a 2-a de la reînființarea clubului – până și în sezonul 2012-2013, când echipa a retrogradat, s-au obținut mai multe puncte în primele șapte etape – Chindia bifează borne incredibile la nivel de asistență.

Cu Ceahlăul, la Târgoviște, n-au fost mai mult de 200 de spectatori, în condițiile în care jocul a fost programat vineri, la ora 16:00. Anterior, cu CS Afumați, în schimb, veniseră circa 3.000 de oameni.

Chindia i-a anunțat și ea, într-un final, pe Mihai Leca și Iulian Roșu!

UPDATE: Chindia și-a prezentat și ea noile achiziții, însă abia după ce Liga2.ro a publicat acest material.

”Bine ai revenit, Mihai Leca!
Mihai Leca a mai jucat în România la echipe precum, Concordia Chiajna, Oțelul Galați, FC Brașov, Juventus București, CS Tunari, iar în străinătate la The New Saints, Zakho, PFK Lviv.
Mihai are peste 200 de meciuri jucate în întreaga carieră, dintre care peste 140 în SuperLiga din România, acesta evoluând și pentru naționala de tineret a României.
Mult succes la Chindia Târgovişte”, sună anunțul Chindiei despre Leca.

”Bine ai venit, Iulian Roșu!
Ultima dată la Concordia Chiajna, Iulian Roșu a mai jucat la echipe precum Steaua București, FC Clinceni, Rapid, Astra Giurgiu, Poli Timișoara, Poli Iași, Gloria Buzău, FC Brașov, Dinamo.
De asemenea, Iulian a jucat pentru naționalele de juniori (U17, U19) ale României.
Mult succes la Chindia Târgovişte”, este mesajul clubului din Târgoviște despre Roșu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ionuț MARIN 24 Sep. 2024, 09:45 Liga 2
Pe aceeași temă