Culisele retragerii lui Adrian Petre! Președintele Concordiei, despre decizia atacantul de a nu mai juca fotbal: ”Un tip foarte de treabă, dar era apăsat de ceea ce i s-a întâmplat, așa l-am simțit.” Tănase l-a propus în altă parte pe fostul internațional

Andrei PREOTU 18 Sep. 2024, 14:07 Liga 2
Culisele retragerii lui Adrian Petre! Președintele Concordiei, despre decizia atacantul de a nu mai juca fotbal: ”Un tip foarte de treabă, dar era apăsat de ceea ce i s-a întâmplat, așa l-am simțit.” Tănase l-a propus în altă parte pe fostul internațional

La doar 26 de ani, Adrian Petre a decis să spună stop carierei de fotbalist, iar cei de la Concordia Chiajna, ultima echipă din cariera sa, sunt surprinși de decizia radicală pe care atacantul a luat-o.

Cristian Tănase, președintele Concordiei Chiajna, a explicat cum s-a produs despărțirea rapidă a echipei sale de Petre, jucător care a contribuit din plin la parcursul României U21 de la EURO U21, atunci când tricolorii pregătiți de Mirel Rădoi au reușit să ajungă până în semifinale turneului din Italia, în 2019.

Președintele Concordiei, după anunțul retragerii lui Adrian Petre: ”Era apăsat de ceea ce i s-a întâmplat!”

Contactat de ProSport după apariția informației că Adrian Petre a decis să pună punct carierei de fotbalist, Cristian Tănase a spus că a simțit că Petre nu mai era cu moralul la cel mai înalt nivel, după experiențele mai puțin bune pe care le-a avut în ultimii ani.

”Noi am reziliat cu el pe data de 9 septembrie. Stafful tehnic a cerut să reziliem cu trei jucători, iar el era pe o listă din care au mai făcut parte fundașul Constantin Dima și mijlocașul Iulian Roșu. L-am simțit puțin supărat pe Adi Petre, dar eu l-am sfătuit să-și continue activitatea”, a mărturisit Tănase, pentru ProSport.

”Știu că era demoralizat după experiențele pe care le-a avut în ultimii trei ani, la Levadiakos, la Hermannstadt, la Tunari. Dar la Chiajna mi-a părut că s-a descurcat ok. Un tip foarte de treabă, dar era apăsat de ceea ce i s-a întâmplat, așa l-am simțit. Sunt foarte surprins de această decizie pe care a luat-o și pot să spun că îmi pare foarte rău. Mai ales că eu am un prieten în Israel, are acolo o echipă de liga a doua și m-am gândit că poate fi o variantă pentru el. L-am propus acolo pe Adi Petre și a rămas să vorbească”, a mai spus șeful Concordiei, după ce a aflat de hotărârea luată de fostul internațional de tineret român.

  • 153 de minute a jucat Adrian Petre pentru Concordia Chiajna, în 5 meciuri din Liga 2 din primele cinci etape ale acestui sezon, o singură dată fiind utilizat titular. A înscris un gol, în 2-0 la Viitorul Pandurii.

CS Tunari și Concordia Chiajna, ultimele echipe pentru care a jucat Adrian Petre

Venit să-și relanseze cariera la Concordia Chiajna, Adrian Petre a bifat în tricoul Concordiei doar cinci meciuri. Ultimul meci din cariera acestuia a fost în ultima zi a lunii august, atunci când Concordia a trecut cu 1-0 de nou-promovata AFC Câmpulung Muscel. Apoi a urmat pauza din campionat, datorită acțiunilor echipelor naționale, iar Petre s-a despărțit de Concordia, la solicitarea antrenorului Ilie Poenaru.

În sezonul trecut, Adrian Petre a jucat extrem de puțin pentru FC Hermannstadt, 24 de minute în trei meciuri din prima ligă, iar apoi a trecut la CS Tunari, în Liga 2, pentru care a evoluat în șase din cele zece meciuri, totalizând 271 de minute și un gol marcat.

FCSB și Levadiakos, punctele de cotitură din cariera lui Petre?

Atacantul arădean s-a remarcat la UTA, unde în sezonul 2016-2017 de Liga 2 a înscris 28 de goluri în 29 de meciuri. A prins apoi un transfer în Danemarca, la Esbjerg, cu care a reușit promovarea în prima ligă. S-a întors în România la FCSB, iar această decizie pare să fi fost un prim pas greșit făcut în cariera sa. A jucat puțin apoi a plecat în Serie B, la Cosenza. S-a întors din nou în România, la UTA, în prima ligă, apoi a semnat cu Farul, unde a avut un sezon bun, cu 33 de meciuri jucate, chiar dacă doar opt ca titular, și a înscris 9 goluri. Oferta primită din Grecia, de la Levadiakos, a fost a doua mare greșeală a carierei sale. A jucat puțin și aici timp de un sezon, doar 5 meciuri în campionat, apoi au urmat experiențele FC Hermannstadt, CS Tunari și Concordia Chiajna.

Un trofeu a câștigat în cariera sa Adrian Petre, Cupa României în 2020, alături de FCSB.

Are patru meciuri în cupele europene, în Europa League, două la Esbjerg și două la FCSB, pentru aceasta din urmă înscriind aici și un gol.

Are meciuri la naționalele U17 (3 meciuri și 1 gol), U19 (3 meciuri și 2 goluri) și U21 (14 meciuri și 5 goluri).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PREOTU 18 Sep. 2024, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă