CS Timișul Șag și-a înlocuit internaționalul de pe bancă cu un profesor! Nou-promovata în Liga 3 a mutat rapid pe banca tehnică

Anda DELIU 17 Sep. 2024, 10:43 Liga 3
CS Timișul Șag și-a înlocuit internaționalul de pe bancă cu un profesor! Nou-promovata în Liga 3 a mutat rapid pe banca tehnică

CS Timișul Șag, nou-promovată în premieră în Liga 3 în această vară, și-a schimbat deja antrenorul. Despărțirea de Srgian Luchin s-a petrecut după chiar prima rundă, iar acum, după ce s-au mai scurs două etape, noul antrenor al echipei a fost anunțat Ciprian Urican.

Srgian Luchin, antrenorul neoficial al CS Timișul Șag, cel care a reușit promovarea echipei în Liga 3, plecat rapid

În primul meci în Liga 3 al comunei timișene Șag, echipa a cedat acasă cu scorul de 0-1 contra Viitorul Arad, tot o nou-promovată. Ulterior, puțin șocant pentru cei ce urmăresc fotbalul din județul Timiș, clubul s-a despărțit de Srgian Luchin, antrenorul neoficial, fiindcă nu deține licența necesară, căci pe raportul de joc era trecut Sorin Vlaicu.

Aparent, fostul internațional e cel care și-a dat demisia. ”Mulțumim Srdjan Luchin! Colaborarea dintre clubul nostru și antrenorul principal Srdjan Lunchin a încetat. Pe această cale, dorim să îi mulțumim pentru parcursul său la echipă și pentru implicarea în atingerea obiectivului din sezonul trecut, promovarea în Liga 3. Mult succes Srdjan!”, a anunțat Șagul la vremea respectivă.

Luchin, ”traumatizat” după despărțire

Ulterior anunțului, Liga2.ro a încercat să ia legătura cu Luchin. Fostul fundaș central al naționalei a stat o zi cu telefonul închis, și nici apoi deschiderii dispozitivului nu ne-a răspuns.

Neoficial, relația dintre club și el se deteriorase, în ciuda promovării în premieră în Liga 3.

Luchin ar fi cerut unele condiții pentru Liga 3, inclusiv un maseur la echipă, condiții pe care clubul nu le-a îndeplinit. Lucrurile erau ”gri” din vară, dar Șagul nu a procedat la fel ca FC Bihor, club care, după promovare, a schimbat banca și a evitat, poate, o situație caraghioasă precum o despărțire după prima rundă.

Ciprian Urican e noul antrenor al echipei din Șag

De la plecarea lui Luchin, jucătorii de la Șag au făcut antrenamente în principal cu ”secundul” Ciprian Palade. A urmat o înfrângere la scorul de 1-6 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar, apoi, în ultimul sfârșit de săptămână, un succes la scorul de 4-1 cu Avântul Periam, cu o revenire spectaculoasă după pauză, când era condusă.

Iar, de luni, a venit instalarea lui Ciprian Urican, care avea deja o altă funcție în club. El e cunoscut și pentru programul său de pregătire a antrenorilor Coaches Ahead.

”Bine ai venit, Ciprian Urican! Un nume sonor, cu o experiență demnă de invidiat, vine să pună umărul la atingerea obiectivului clubului nostru! În trecut a antrenat, din postura de antrenor principal sau secund, echipe cu nume din Liga 1 sau Liga 2 precum: Ripensia, UTA Arad, FC Brașov, Gloria Buzău, Academica Argeș Pitești sau Victoria Brănești (cu care a promovat din Liga a III-a până în Liga I) CS Timișul Șag are nevoie de oameni serioși și cu multă experiență! Mult succes, Ciprian! Ai toată încrederea noastră!”, a anunțat clubul din Șag.

Cârcotașii spun că nici nu a fost mare ”înghesuială” ca altcineva să preia Șagul, dar și că ”experiența demnă de invidat” a lui Urican, așa cum spune clubul, e o părere subiectivă a sa.

Primul joc al CS Timișul Șag cu Ciprian Urican pe bancă va fi vineri, în Banat, contra Minerului Lupeni, în etapa a 4-a a Ligii 3.

Anda DELIU 17 Sep. 2024, 10:43 Liga 3
Pe aceeași temă