Metalului i-a picat în Play-off-ul Cupei României unul dintre cei mai în formă adversari din prima ligă. Valentin Stan și-ar dori o surpriză la Buzău: ”Cine va fi mai bine pregătit, acela va obţine calificarea”

Marius ANGHEL 21 Aug. 2024, 16:19 Liga 2
Metalului i-a picat în Play-off-ul Cupei României unul dintre cei mai în formă adversari din prima ligă. Valentin Stan și-ar dori o surpriză la Buzău: ”Cine va fi mai bine pregătit, acela va obţine calificarea”

Metalul Buzău a primit un adversar puternic din urnă, la tragerea la sorți efectuată de FRF pentru stabilirea meciurilor din Play-off-ul Cupei României, ediția 2024-2025. Nou-promovata în Liga 2 va fi gazdă pentru Universitatea Cluj, una dintre echipele puternice din noua ediție a SuperLigii, ținând cont că după primele șase etape ocupă locul 2 în clasament.

Antrenorul Valentin Stan speră, totuși, ca elevii săi să producă o surpriză în fața clujenilor, altfel își vor lua adio de la competiție chiar înainte de faza grupelor, cea care asigură alte trei jocuri în Cupă, dar și bani mulți în cont, în cazul în care se și obțin puncte.

Metalul Buzău, meci cu ”U” Cluj în Play-off-ul Cupei României. Stan: ”Cine va fi mai bine pregătit, acela va obţine calificarea”

Metalul Buzău a fost a zecea echipă extrasă la tragerea la sorți efectuată marți, 20 august 2024, de către FRF, pentru stabilirea jocurilor din Play-off-ul Cupei României. A ieșit a cincea din Urna B, imediat după ”U” Cluj, extrasă a cincea din Urna A, a prim-divizionarelor.

Ținând cont de forma sportivă actuală a echipei antrenată de Ioan Ovidiu Sabău, fără înfrângere în prima ligă după primele șase etape și aflată pe locul 2, la două puncte în spatele liderului U Craiova, se poate spune pentru Metalul că nu a avut prea mult noroc la tragerea la sorți. Va întâlni, totuși, un club important, dar nu unul care să atragă ca un magnet suporterii la Buzău.

”Este clar că va fi greu. Universitatea Cluj început foarte bine sezonul. E în fruntea clasamentului în Superligă. A investit foarte mult în tranferuri şi sunt convins că are ca obiectiv câştigarea Cupei României în acest sezon. Să nu uitam că U Cluj a ajuns până în semifinale, în sezonul precent. Dar Cupa a fost întotdeauna o competiţie a surprizelor. Poate reuşim să producem surpriza şi să ajungem în grupe. Este şi un program dificil pentru toată lumea. Se joacă la 3-4 zile. Chiar dacă toate echipele au loturi numeroase, atunci când vrei să scoţi cel mai bun rezultat într-un meci, trimiţi în teren cel mai bun 11. Cine va fi mai bine pregătit, din toate punctele de vedere, fizic, moral, conectat şi concentrat la partidă, acela va obţine calificarea”, a spus antrenorul Metalului, Valentin Stan, după aflarea adversarului din Cupă.

Metalul are deja două meciuri jucate în Cupă. ”U” Cluj are două meciuri la Buzău în decurs de patru zile, cu Gloria și apoi cu Metalul!

Metalul vine după prima victorie obținută în Liga 2, în care joacă din postura de nou-promovată în premieră. A trecut cu 3-0, în deplasare, duminică, de CSM Focșani, o altă nou-promovată.

Echipa lui Valentin Stan ocupă locul 14 în Liga 2 în acest moment, cu 3 puncte și golaveraj 4-4. În primele două runde a cedat la CSC Dumbrăvița (scor 1-3) și acasă cu Steaua (scor 0-1).

În Cupa României, formația buzoiană a jucat deja două partide în acest sezon. A trecut în Turul 2 de CSM Râmnicu Sărat (3-1 după prelungiri) și în Turul 3 de Dacia Unirea Brăila (5-1). Ambele partide au fost contra unor adversari din Liga 3, în meciuri disputate în deplasare.

Partida dintre Metalul Buzău și ”U” Cluj apare, în acest moment, programată pentru ziua de joi, 29 august, de la ora 17:30, astfel că buzoienii n-au nevoie de un stadion cu nocturnă și pot juca pe terenul lor cu gazon sintetic.

Până atunci, Metalul are meci în etapa a 4-a a Ligii 2, sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu FC Bihor Oradea, iar ”U” Cluj joacă în etapa a 7-a a SuperLigii în deplasare, luni, de la ora 19:00, chiar la Buzău, cu Gloria. Echipa lui Sabău ar putea să rămână la Buzău până joi, când va întâlni Metalul.

Foto: Metalul Buzău

Marius ANGHEL 21 Aug. 2024, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă