După conferința de presă susținută de Cornel Stănilă, directorul general al CSC Șelimbăr, în cadrul căreia a vorbit și despre stadionul pe care echipa îl așteaptă de trei ani să fie finalizat, pentru a-și disputa partidele de pe teren propriu din Liga 2, am făcut o vizită șantierului, pentru a vedea, de la fața locului, cum se prezintă în realitate lucrările.
Reamintim că CSC Șelimbăr este acum la al patrulea sezon în Liga 2, iar în sezonul trecut a activat în play-off și a terminat pe locul 3, poziție care, în mod normal, asigura prezența în barajul de promovare în SuperLigă, dacă clubul nu era unul de drept public.
Dacă n-ai fi știut că aici ar fi trebuit să fie construit noul stadion din cea mai mare comună din județul Sibiu, Șelimbăr, comună care are singura echipă sibiană în Liga 2, nici nu ți-ai fi putut închipui ce e cu acest imens șantier.
Poate doar cei câțiva stâlpi de nocturnă trădează că ar fi vorba despre un viitor stadion, ori vreo bază sportivă, deși nu e musai.
A, ar mai fi ceva. Faptul că pe același amplasament a fost vechiul teren de fotbal al Șelimbărului, pe care se jucau meciurile în Liga 4, divizia județeană adică.
Ce avem noi aici? Păi ce să avem. În primul rând, o suprafață mare care e cucerită, ce-i drept cam timid, de smocuri de iarbă. ”Dac-o mai lăsăm, în 2-3 ani se face gazonul natural”, glumesc localnicii.
Mici depozite ad-hoc, ici și colo. Aici, câteva module ale – posibilei – viitoare tribune. Colo șa, o stivă de conducte de plastic…
În rest, grămezi de pământ, de parcă s-ar fi făcut explorări geometrice în căutarea cine știe a cerelicve de la celebra bătălie de la Șelimbăr.
Noroc că primele s-au făcut vestiarele, măcar au unde se schimba jucătorii înainte de a lua drumul Bungardului sau al Sibiului pentru a se pregăti.
Uite și o macara! Da’ să nu vă-nchipuiți că e de pe acest șantier. E în vecini, unde se construiește o biserică.
Cât despre muncitori, nici țipenie de om.
Era să uit. Mai e o tentativă de gard, departe de cum ar fi trebuit s-arate!
Cam atât!
”Am primit întrebarea asta cred că de vreo trei ani încoace, dacă nu mă-nșel. Știți ce este, aș putea spune, dureros? Poate mult spus dureros. Vezi că în alte zone, dau un exemplu Huși, același stadion a fost executat în patru luni de zile. Deci, aceeași bază sportivă de tip 1 a fost executată în patru-cinci luni de zile, am înțeles. Vedem cum în alte zone, care nu au o echipă la nivel de Liga 2, care nu au o academie, așa cum am spus, cu 350 de copii, lucrurile merg mult mai repede. Vorbim de stadioane de milioane de euro sau de zeci de milioane de euro, în zone în care nu există acest fenomen care există la Șelimbăr.
Sunt convins că, în momentul în care se va termina, aici nu vor fi doar 350 de copii, fiindcă știu cererile care sunt. O să fie 600, 700, poate chiar 1.000 de copii vor veni să practice sport de masă și de performanță, în Șelimbăr”, a spus Cornel Stănilă, zilele trecute, vorbind despre stadiul lucrărilor la baza sportivă unde CSC Șelimbăr așteaptă de trei ani să își dispute meciurile de acasă din Liga 2!
Foto: Valentin Macrea / Tribuna