CSC Șelimbăr mai are de așteptat până când va evolua cu adevărat acasă! Directorul clubului e indignat de stadiul lucrărilor și are un mesaj pentru CNI

Ovidiu BOICA 06 Aug. 2024, 12:37 Liga 2
CSC Șelimbăr mai are de așteptat până când va evolua cu adevărat acasă! Directorul clubului e indignat de stadiul lucrărilor și are un mesaj pentru CNI

În cadrul conferinței de presă susținută luni, 5 august 2024, Cornel Stănilă, directorul general al CSC Șelimbăr, a transmis că nu poate înainta o dată la care va fi finalizată arena din comună, deși aceasta ar fi trebuit să fie funcțională încă din primul an de la promovarea echipei în Liga 2, acum trei ani!

Cornel Stănilă, indignat fiindcă CNI nu finalizează o dată baza sportivă de la Șelimbăr!

Stănilă s-a arătat indicnat pentru faptul că, în alte zone, același tip de arenă, Tip 1, tot prin Compania Națională de Investiții (CNI), a fost construită în mai puțin de o jumătate de an.

Am primit întrebarea asta cred că de vreo trei ani încoace, dacă nu mă-nșel. Știți ce este, aș putea spune, dureros? Poate mult spus dureros. Vezi că în alte zone, dau un exemplu Huși, același stadion a fost executat în patru luni de zile. Deci, aceeași bază sportivă de tip 1 a fost executată în patru-cinci luni de zile, am înțeles. Vedem cum în alte zone, care nu au o echipă la nivel de Liga 2, care nu au o academie, așa cum am spus, cu 350 de copii, lucrurile merg mult mai repede. Vorbim de stadioane de milioane de euro sau de zeci de milioane de euro, în zone în care nu există acest fenomen care există la Șelimbăr”, a spus Stănilă.

”CNI să ne ia mai în serios sau să cunoască mai bine amplitudinea proiectului de la Șelimbăr”

Conducătorul grupării sibiene a continuat: ”Am părinți care zilnic mă presează cu această întrebare, zilnic își duc copiii în Sibiu sau în alte baze sportive, fiindcă nu pot să vină și să facă antrenamentele acasă sau să joace la Șelimbăr. Nu vorbim doar de prima echipă. Vorbim inclusiv de această academie, care este foarte importantă pentru noi, academie care a produs rezultate foarte bune. Știți bine, și anul trecut, și în anii trecuți am jucat finala Cupei Under-17, am fost în primele patru echipe pe țară la Under-19, adică avem rezultate foarte bune. Dorința noastră, speranța noastră, iar când spun a noastră, mă refer la club, un club din care fac parte acei 350 de copii și părinții lor, este ca CNI-ul să ne ia mai în serios, poate, sau să cunoască mai bine amplitudinea proiectului de la Șelimbăr. Nu suntem doar o comună. Suntem cea mai mare comună din județul Sibiu. Suntem o comună cu un club de Liga 2, cu un club în dezvoltare. (…) Mi-aș dori ca reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, împreună cu executantul lucrării, să urgenteze cât mai mult, cât mai repede această lucrare, fiindcă promisiunile, terminăm în iarnă, terminăm în vară, iarăși terminăm în iarnă, din păcate, vedeți și voi, nu au dus nici măcar să ne apropiem.”

Stănilă este convins că, în momentul în care baza sportivă va fi gata, mult mai mulți copii vor face sport în comună.

Sunt convins că, în momentul în care se va termina, aici nu vor fi doar 350 de copii, fiindcă știu cererile care sunt. O să fie 600, 700, poate chiar 1.000 de copii vor veni să practice sport de masă și de performanță, în Șelimbăr”, a adăugat directorul CSC Șelimbăr.

Șelimbărul, singura comună fără niciun fel de bază sportivă!

Cornel Stănilă a adăugat că această bază sportivă ar trebui să devină cu atât mai mult o prioritate cu cât în Șelimbăr nu există niciun teren de sport, dar solicitările pentru a practica diferite sporturi sunt destule.

”Dintre multele localități din România, Șelimbărul e singura care nu are absolut nimic ca infrastructură legată de sport. N-avem nici sală de sport, n-avem nici bazin de înot, n-avem nici teren de sport, n-avem nimic.

Așa, atunci măcar acest teren, această bază sportivă cu teren multifuncțional, care se face în partea dreaptă, pentru baschet, pentru volei, pentru tenis, plus terenul de fotbal cred că ar trebui considerată o prioritate pentru CNI, mai ales că sunt solicitările și dorința de a practica sportul în această localitate”, a mai spus Stănilă.

  • De când a promovat în Liga 2, din vara anului 2021, CSC Șelimbăr și-a disputat meciurile de pe teren propriu la Avrig, Râmnicu Vâlcea, Cisnădie sau Sibiu, pe stadionul Municipal. De un sezon, echipa joacă acasă la Cisnădie, unele partide, puține, organizându-le la Sibiu.

Pentru a vedea stadiul lucrărilor la baza sportivă construită de CNI la Șelimbăr am făcut o vizită și la fața locului. Revenim cu un reportaj despre acest subiect.

Ovidiu BOICA 06 Aug. 2024, 12:37 Liga 2
Pe aceeași temă