Metalul Buzău a făcut două achiziții. Unul din jucători a evoluat în Liga 2 sezonul trecut

Andrei PASCU 08 Jul. 2024, 17:48 Liga 2
Metalul Buzău a făcut două achiziții. Unul din jucători a evoluat în Liga 2 sezonul trecut

Două achiziții a reușit până acum Metalul Buzău în ceea ce privește pregătirea sezonului următor de Liga 2, aspect recunoscut de antrenorul principal Valentin Stan. Nou-promovata s-a asigurat că nu va avea probleme cu regula ”under” impusă de FRF.

Astfel, unul din jucători a venit de la Farul, probabil sub formă de împrumut, în timp ce altul a sosit de la Poli Iași, probabil tot pe perioadă determinată de timp.

Metalul Buzău a făcut două achiziții

Al doilea este Alexandru Anton, mijlocaș de 20 ani care nu a jucat la Poli Iași în sezonul trecut, fiind împrumutat la ACSM Ceahlăul.  În total, stagiunea trecută, mijlocașul a bifat 14 meciuri în Liga 2 pentru formația din Piatra Neamț. În total, de-a lungul carierei, a prins 22 de partide la nivelul diviziei a doua, dar nu a reușit să marcheze.

În anul fotbalistic 2022/ 2023, în prima parte a campionatului Alexandru Anton a jucat în Liga 2, la Poli Iași, formație cu care este/ era sub contract până în 2027, iar din iarnă revenea în Liga 3, la ACSM Ceahlăul, echipa orașului său natal.

  • FOTO – Alexandru Anton, primul din stânga.

Ambele formații moldovene au promovat în eșaloane superioare în vara trecută. Mai întâi Iașiul în SuperLigă, iar nemțenii au urcat și ei, în Liga 2. Așadar, mijlocașul are două promovări într-un sezon!

Am adus un jucător 2006, pentru că așa trebuie să jucăm în următorul sezon, cu un under 2006 și un under 2004. Am dus un jucător de la Farul 2, un fundaș stânga, dar am adus și un jucător 2004, fost la Ceahlăul, Anton, mijlocaș lateral stânga”, a transmis Valentin Stan, conform Campus TV, dar în continuare mai caută jucători.

Buzoienii mai pregătesc transferuri

Metalul Buzău își dorește să mai aducă doi fundași centrali, dar și un fotbalist ofensiv, un atacant, până la startul Ligii 2. De altfel, Metalul Buzău a decis să comunice și primele plecări din cadrul lotului de jucători, după promovarea din Liga 3. A anunțat despărțirea de Ștefan Moraru (atacant, 19 ani) și Daniel Corniciuc (atacant, 20 de ani).

Foto: Metalul Buzău și ACSM Ceahlăul

Andrei PASCU 08 Jul. 2024, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă