Steaua a mers de la munte la mare pentru amicalul cu Farul, pierdut la scor de neprezentare. A fost primul test al verii pentru ”militari”

Andrei PASCU 06 Jul. 2024, 16:53 Liga 2

Steaua a disputat, vineri, 5 iulie, primul amical al verii, unul puternic, în compania formației Farul Constanța. Partida a avut loc vineri, pe Stadionul Central al Academiei Gheorghe Hagi, iar formația din prima ligă a făcut scor cu elevii lui Daniel Oprița, tabela arătând 3-0 la finalul celor 90 de minute.

La pauză diferența a fost minimă, însă în repriza a doua Steaua a mai încasat două goluri.

Steaua, eșec la scor în amicalul cu Farul, 0-3

De la munte la mare pentru primul amical. Steaua a mers la Ovidiu, în județul Constanța, după cantonamentul de la Cheile Grădiștei, în stagiu efectuat în județul Brașov Daniel Oprița neprogramând meci meci test. A decis ca primul să fie contra Farului, dar elevii săi nu au reușit să marcheze și au cedat la diferență de neprezentare.

În prima repriză s-a marcat un gol, autor Narek Grigoryan, care a punctat în minutul 38 și a consemnat rezultatul la pauză. În repriza secundă, cu 11 minute înainte de finalul timpului regulamentar s-au marcat ambele goluri.

S-a făcut 2-0 după reușita lui Alin Cocoș, din minutul 79, iar scorul final a fost stabilit de Iustin Doicaru, care a marcat în minutul 85.

  • Farul: Buzbuchi – Sîrbu, Mih. Popescu, Gustavo, Ganea – Vînă, Queiros, Grameni – Grigoryan, Rivaldinho, Cojocaru
    Au mai jucat: Ducan – Cercel, Martinovic, Duțu, Dănuleasă, Lazăr, N.Popescu, Banu, Grosu, Doicaru, Cocoș, Andronache, Bodișteanu, Băsceanu
  • Steaua, în prima repriză: H. Iancu – Răsdan, Beța, Rober Sierra, Ad. Ilie – Maeschi, Dav. Matei, Ad. Pop, Enceanu – Ad. Popa, Dane
  • Steaua, în repriza a doua: Munteanu (Frănculescu) – Drăghici, Vîrtej, Kereki, Nedelea – Păcuraru, Dani Iglesias, Raicu, Rz. Florea – Chipirliu, Nacho Heras

Pentru Farul nu au putut evolua, din cauza accidentărilor, Ionuț Larie, Mihai Bălașa, Alexandru Stoian și Valentin Dumitrache, în timp ce Gabriel Iancu și Gabriel Buta se află în perioada de refacere tot după accidentări.

După cum se poate observa, la Steaua s-a întors și portarul titular din sezonul recent încheiat, Costel Frănculescu, inițial chemat înapoi de CFR Cluj, clubul de care aparține contractual. La Steaua a debutat și fostul dinamovist Daniel Iglesias, cea mai recentă achiziție a bucureștenilor.

Steaua are următorul amical cu CSM Slatina

În această vară, Daniel Oprița a trasat două cantonamente, în România, la Cheile Grădiștei (organizat în perioada 24 iunie – 5 iulie) și în Bulgaria, la Bansko (care se va desfășura în perioada 10 iulie – 22 iulie), unde va începe pregătirea sezonului următor.

Următorul amical al Stelei va avea loc pe 9 iulie, în Ghencea, contra CSM Slatina. Apoi are jocuri test cu Gloria Buzău (13 iulie, acasă), Chindia Târgoviște (17 iulie), CSM Focșani (20 iulie), Metaloglobus (24 iulie, acasă) și CSM Alexandria (27 iulie, acasă).

Pentru Farul, acesta a fost ultimul amical înainte de startul noului sezon de SuperLigă. În precedentele teste, trupa lui Gheorghe Hagi a înregistrat următoarele rezultate: 0-1 cu Cernomore Varna (locul 2 în Bulgaria), 5-3 cu Zimbru Chișinău 5-3 (Moldova), 3-2, 1-2 și 1-5 cu Petrocub Hâncești (campioana Moldovei) și 3-0 cu Steaua (Liga 2).

Rezumatul amicalului Farul – Steaua 3-0:

Foto: Sorin Danielciuc / Sport Pictures
Video: Farul Constanța

Andrei PASCU 06 Jul. 2024, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă