Arenă cu moț la Șelimbăr? Primarul spune că CNI va construi în comună un stadion ”personalizat, spre deosebire de alte proiecte”. Acum două luni se transmitea altceva!

Marius ANGHEL 28 May. 2024, 19:44 Liga 2

A început campania electorală, iar promisiunile, vorbele mari, să nu le spunem minciuni, sunt la ordinea zilei.

Nici la Șelimbăr, comună de lângă municipiul Sibiu care are echipă în Liga 2 de trei sezoane, nu este altfel. Aici se vorbește, de când s-a reușit promovarea în al doilea eșalon, despre un stadion nou pentru trupa care are în denumire un an 1599 care nu are nicio legătură cu fotbalul sau sportul.

Nu a existat pauză de campionat în acești trei ani în care să nu se transmită public că CSC Șelimbăr se va muta în curând pe propria arenă, însă acest lucru nu se va întâmpla, cel mai probabil, nici la debutul în al patrulea sezon în care clubul va activa în Liga 2.

Primarul Marius Grecu, despre stadionul din comuna Șelimbăr: ”Spre deosebire de alte proiecte, acest stadion va fi personalizat în funcție de necesitățile comunității noastre”

Ultimul care vorbește public despre noul stadion din Șelimbăr, care, apropo, va fi în satul Veștem, deci nu efectiv în Șelimbăr, este primarul comunei, candidat pentru un nou mandat.

Marius Grecu pompează, prin Consiliul Local, mulți bani publici în clubul fără drept de promovare în SuperLigă, iar pentru baza sportivă din comună stă cu mâna întinsă către Guvern. Edilul s-a lăudat zilele trecute, prin intermediul paginii sale de Facebook, că CNI construiește un stadion la el în comună. Noutatea ar fi, spune Grecu, că la Șelimbăr, ”spre deosebire de alte proiecte”, arena va fi personalizată ”în funcție de necesitățile comunității noastre”!

Au fost făcute publice și imagini cum ar putea arăta stadionul din Veștem pe care va juca CSC Șelimbăr, cândva!

”Dragii mei,
Încă din 2022 am început demersurile pentru construcția unui nou stadion în satul Veștem!
Acest proiect va fi realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Noi ne vom ocupa de proiectare, iar CNI va executa propriu-zis construcția. Spre deosebire de alte proiecte, acest stadion va fi personalizat în funcție de necesitățile comunității noastre.
Ne dorim să avem un stadion conform cu standardele FIFA și UEFA, dar și o sală multifuncțională unde vom amenaja o sală de fitness cu acces gratuit pentru toți locuitorii comunei.
Suntem entuziasmați de acest proiect și de beneficiile pe care le va aduce comunității noastre”, a scris Marius Grecu.

  • Apropo de standardele FIFA și UEFA despre care vorbește primarul din Șelimbăr, stadioanele noi din Arad și Sibiu nu au certificare UEFA în acest moment, potrivit spuselor lui Anton Heleșteanu, directorul sportiv al Corvinului, care a fost direct interesat de acestea pentru ca echipa sa să poartă juca pe ele în cupele europene. Credeți că noul stadion din Șelimbăr, când va fi el gata, se va apropia vreodată cel puțin de actualele standarde ale arenelor din Arad și Sibiu?

60 milioane lei susține primarul Marius Grecu că este valoarea proiectului stadionului din Veștem, adică aproximativ 12 milioane de euro! Arena ar trebui să aibă 3.000 de locuri.

Directorul general al CSC Șelimbăr spunea acum două luni că ”se lucrează foarte bine” la stadion, care trebuia să aibă 500 de locuri, dar se dorește o mărire la 1.600!

Ultima dată când cineva din Șelimbăr vorbea despre un nou stadion în comuna sibiană era directorul general al CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă. Acesta spunea, la finalul lunii martie a acestui an, că la baza sportivă din Șelimbăr, construită din fondurile Companiei Naționale de Investiții (CNI), se lucrează asiduu!

”Veștile bune sunt că, în momentul de față, se lucrează foarte bine la stadion, sunt vreo 10 utilaje, se lucrează foarte mult la stadion. A fost o stagnare, într-adevăr, de un an, un an și ceva. În momentul de față, chiar se lucrează foarte bine și sperăm, fără a mai da termene de livrare, de recepție, sperăm să se finalizeze cât mai curând”, spunea Stănilă într-o intervenție avută la Sport Total FM.

”Pe proiectul tip, arena ar fi trebuit să aibă 500 de locuri, dar primarul și cu consilierii locali, cu Consiliul Local Șelimbăr o să aducă noua arenă la condițiile de omologare, care vor fi, cel puțin la Liga 2, de 1.600 de locuri”, declara Stănilă.

În primul sezon în Liga 2, CSC Șelimbăr a jucat acasă la Avrig. În al doilea sezon s-a mutat ”acasă” în județul vecin, în Vâlcea, la Râmnicu Vâlcea, cu excepția partidei cu Dinamo, pe care a organizat-o pe Municipalul din Sibiu. În actualul sezon, trupa roș-albă a desfășurat mare parte din meciurile de acasă la Cisnădie, cu excepția a două jocuri, cu CSM Reșița și CS Mioveni, pentru care a primit acceptul de a fi gazdă pe arena utilizată de FC Hermannstadt. La Mediaș a organizat un singur meci, în toamna anului 2022, în Cupa României, cel cu Petrolul.

Baza sportivă din Șelimbăr a primit autorizație de construire din data de 30.06.2021, iar termenul de execuție era prevăzut pentru 9 luni, pentru 22.04.2022. S-au împlinit doi ani de când în comuna din care este echipa CSC Șelimbăr trebuia să fie inaugurată baza sportivă!

Totuși, așa cum se poate observa și din afișul de mai sus, nu se precisează nimic despre Veștem! Oare în comuna Șelimbăr, CNI va construit două baze sportive, ori ceea ce susține primarul Marius Grecu este doar o promisiune de campanie electorală?

Marius ANGHEL 28 May. 2024, 19:44 Liga 2
Pe aceeași temă