Totul pentru menținere! Mobilizare maximă la Dinamo, înaintea turului cu FK Miercurea Ciuc. Zeljko Kopic: ”Nu-mi place să arăt că am emoții, dar e presiune de când am venit”

Andrei PASCU 18 May. 2024, 13:33 Liga 2
Totul pentru menținere! Mobilizare maximă la Dinamo, înaintea turului cu FK Miercurea Ciuc. Zeljko Kopic: ”Nu-mi place să arăt că am emoții, dar e presiune de când am venit”

Dinamo are nevoie de două meciuri bune în barajul cu FK Miercurea Ciuc pentru a rămâne în SuperLiga României și pentru a evita retrogradarea în Liga 2, conform antrenorului Zeljko Kopic. Antrenorul a afirmat că nu va trata de sus formația pregătită de Robert Ilyeș.

”Câinii” s-au pregătit bine în săptămâna premergătoare întâlnirii. ”Principalul” mizează pe o prestație bună a elevilor săi, dar și pe un public numeros pe Arena Națională. Din informațiile sale, până vineri, 17 mai, cu trei zile înaintea întâlnirii tur, s-au dat peste 20.000 de bilete!

Dinamo nu tratează de sus FK Miercurea Ciuc

Zeljko Kopic simte presiunea care se pune în fața unui astfel de moment, poate mai puternică decât a fost vreodată de la venirea lui. Speră să salveze Dinamo de la retrogradare, să nu fie ”tehnicianul” care a retrogradat clubul din ”Ștefan cel Mare”, însă e sigur că nu va fi ușor.

Antrenorul a lăudat FK Miercurea Ciuc, urmărind câteva meciuri din Liga 2, dar e convins că a pregătit dubla așa cum trebuie și că evoluția elevilor săi va fi una bună. Momentan, Zeljko Kopic nu se gândește la ce se va întâmpla cu el apoi, dacă va continua la Dinamo sau va pleca.

(…) ”Ne descărcăm bine la antrenament, trebuie să pregătim meciul cu Miercurea Ciuc, care este o echipă bună. Trebuie să fim la nivel maxim! Suntem favoriți, dar totul se decide pe teren. Am văzut câteva meciuri din Liga 2, Miercurea Ciuc e o echipă serioasă.

Trebuie să dăm totul în ambele manșe! Am auzit că s-au dat peste 20.000 de bilete, știu că vom avea mulți fani. E important că vom fi împreună la meci. În alte campionate nu am mai avut baraje, e prima dată când joc la baraj. Nu îmi place să arăt că am emoții.

Este presiune din primul moment în care am venit. Fiecare meci a fost important, mai ales ultimele. Următoarele două vor fi cu presiune, dar trebuie să știm să ne stăpânim pentru a juca bine. Încerc să dau totul și în aceste două meciuri.

Nu știu nimic despre viitor, nu vreau să vorbesc, vom vorbi la finalul sezonului, acum mă concentrez pe aceste două meciuri”, a declarat Zeljko Kopic, în cadrul conferinței de presă.

Dinamo, o obișnuită a barajelor de menținere/ promovare

Dinamo are câteva probleme de efectiv înaintea partidei tur, în urma unor accidentări sau suspendări din cauza cartonașelor. Printre cei care nu vor fi pe teren se numără, de exemplu, căpitanul ”câinilor”, Răzvan Patriche, care a fost eliminat în ultimul meci din play-out-ul SuperLigii României, cu UTA, în care echipa lui s-a impus și în care a și marcat.

În plus, trei jucători sunt incerți, fundașii Edgar Ie și Darko Velkovski, dar și atacantul Astrit Selmani, având probleme de sănătate.

Cum a ajuns Dinamo în barajul de menținere/ promovare? A învins, pe teren propriu, pe ”Arcul de Triumf”, UTA, iar astfel a evitat retrogradarea directă. A trecut cu 2-0 de formația din Arad, în urma reușitelor lui Hakim Abdallah (minutul 14) și Răzvan Patriche (minutul 18). ”Câinii” nu cad în Liga 2 momentan, iar pentru menținerea în SuperLiga României trebuie să învingă FK Miercurea Ciuc.

Însă, Dinamo nu este pentru prima dată în barajul de evitare a retrogradării. La finalul sezonului 2021/ 2022 îl juca pe primul și retrograda după ce pierdea dubla manșă cu Universitatea Cluj Cluj 1-3 la general.

Apoi, și la finalul sezonului trecut, 2022/ 2023, Dinamo juca baraj, dar de promovare, fiindcă era în postura de divizionară secundă. A reușit surpriza în fața celor de la Campionii FC Argeș, câștigând cu 8-5 la general.

Foto: Dinamo

Andrei PASCU 18 May. 2024, 13:33 Liga 2
Pe aceeași temă