FCU Craiova FC și FC Voluntari au retrogradat din SuperLigă! Oltenii se întorc în Liga 2 după trei ani, iar ilfovenii cad după nouă ani petrecuți în elită

Marius ANGHEL 12 May. 2024, 23:28 Liga 2
FCU Craiova FC și FC Voluntari au retrogradat din SuperLigă! Oltenii se întorc în Liga 2 după trei ani, iar ilfovenii cad după nouă ani petrecuți în elită

FCU Craiova FC și FC Voluntari au retrogradat din SuperLigă în urma rezultatelor înregistrate în această seară în ultima etapă a play-out-ului, runda a 9-a, și vor evolua în ediția 2024-2025 a Ligii 2, prima cu 22 de echipe participante în loc de 20.

  • Tot în urma rezultatelor de duminică seară au fost decise și echipele care vor juca în barajul de menținere/promovare în SuperLigă. Dinamo a terminat pe locul 7 în play-out-ul primei ligi și va întâlni FK Miercurea Ciuc, iar FC Botoșani s-a clasat pe locul 8 și va avea încă o șansă de menținere în fața celor de la CS Mioveni. Detalii despre baraje poți citi AICI.

FCU Craiova FC se întoarce în Liga 2 după trei ani!

FCU Craiova FC a pierdut meciul de acasă cu FC Hermannstadt, scor 1-3, a încheiat acest sezon de primă ligă pe ultimul loc în play-out, 10, și se întoarce în Liga 2 după trei ani.

Clubul lui Adrian Militelu promova la finalul ediției 2020-2021 de Liga 2, când câștiga play-off-ul în fața celor de la Rapid, CS Mioveni, Dunărea Călărași, FK Miercurea Ciuc și Poli Timișoara. Atunci îl avea ca antrenor pe Eugen Trică, cel care conduce și acum echipa, însă a fost readus de curând, din luna aprilie, în încercarea de a crea un șoc.

Trupa olteană, văzută inițial ca o candidată la play-off, este marea dezamăgire a sezonului. În ciuda condițiilor de care dispune, atât financiare, cât și de infrastructură, a terminat ultima în acest sezon de primă ligă. Sezonul regular l-a încheiat pe locul 13 din 16, cu 31 de puncte, la zece puncte peste ultima clasată FC Botoșani. În play-out a intrat cu 16 puncte și-l termină cu 22 de puncte, fiindcă în nouă jocuri a obținut doar șase puncte, dintr-o victorie și trei remize.

  • În lotul său încă se află jucători care erau la echipă la promovarea din Liga 2, ca Robert Popa, Mario Enache, Sorin Mogoșanu, Radu Negru, Dragoș Albu, Alexandru Blidar, Vlad Pop și William Baeten.

FC Voluntari revine în Liga 2 după nouă ani!

A doua retrogradată direct în Liga 2 este FC Voluntari, care a pierdut pe teren propriu meciul cu Universitatea Cluj, scor 0-1. Echipa ilfoveană pică din prima ligă după nouă ani petrecuți în această competiție.

FC Voluntari reușea în sezonul 2014-2015 de Liga 2 să promoveze în premieră în prima ligă, după ce câștiga Seria 1 a eșalonului secund, devansând atunci Academica Argeș, Foresta Suceava sau Gloria Buzău. Atunci, din Seria 2 promova ACS Poli Timişoara, care depășea CS Mioveni sau Metalul Reșița.

Ilfovenii antrenați din luna martie de Florin Pârvu, semifinaliști ai Cupei României în acest sezon, învinși la Hunedoara cu 1-3 de divizionara secundă Corvinul, au terminat sezonul regular al primei ligi pe locul 15 din 16, cu 28 de puncte, la șapte puncte peste FC Botoșani. În play-out au intrat cu 14 puncte și-l termină cu 24 de puncte, fiindcă în nouă jocuri a obținut doar zece puncte, din două victorii și patru remize.

FC Voluntari a reușit în cei nouă ani petrecuți în elita fotbalului românesc să câștige Cupa României și Supercupei, ambele în 2017.

Sunt cunoscute 14 cluburi din 22 paricipante în ediția 2024-2025 de Liga 2

În acest moment, știm că în sezonul 2024-2025 al Ligii 2 vor evolua, dacă nu vor fi probleme cu licențierea/certificarea sau cu abandonul, echipele:

FC Voluntari, FCU Craiova FC, Corvinul Hunedoara, CSC Șelimbăr, Steaua, CSM Reșița, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, Metaloglobus București, Campionii FC Argeș, CSM Slatina, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CSC Dumbrăvița.

Sunt 14 cluburi.

În funcție de cine pierde în barajele de promovare/menținere în SuperLigă, în Liga 2 pot juca CS Mioveni sau FC Botoșani ori FK Miercurea Ciuc sau Dinamo.

Alte șase locuri vor fi ocupate de promovatele din Liga 3, unde momentan se cunosc șapte din cele zece baraje din faza semifinală.

Reamintim, din sezonul 2024-2025, Liga 2 trece de la 20 la 22 de echipe.

Clasamentul final al play-out-ului SuperLigii României:

  1. UTA Arad – 37 de puncte
  2. SC Oțelul Galați – 36 de puncte
  3. FC Hermannstadt – 34 de puncte
  4. Universitatea Cluj – 33 de puncte
  5. Petrolul Ploiești – 29 de puncte
  6. Politehnica Iași – 27 de puncte
  7. Dinamo – 25 de puncte
  8. FC Botoșani – 25 de puncte
  9. FC Voluntari – 24 de puncte
  10. FCU Craiova FC – 22 de puncte

Foto: Răzvan Păsărică și Remus Badea / Sport Pictures

Marius ANGHEL 12 May. 2024, 23:28 Liga 2
Pe aceeași temă