FC Brașov, victorie de serviciu cu Unirea Constanța! Legendarul Romeo Pașcu a dat lovitura de start a meciului. Ștefan Grigorie: ”Îmi pare rău că am luat două goluri”

Adi MARICA 04 Mar. 2023, 15:29 Liga 2

FC Brașov nu a avut emoții cu Unirea Constanța, codașa Ligii 2, în meciul din etapa a 18-a, penultima a sezonului regular.

Elevii lui Dan Alexa s-au impus lejer, cu scorul de 5-2, însă șansele brașovenilor de a pătrunde în play-off sunt minuscule.

Lovitura de start a meciului a fost dată de ”celebrul” Romeo Pașcu (78 de ani), fost conducător la Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul și unul dintre numele grele din vremea Cooperativei fotbalului românesc.

Recital ofensiv în prima parte pentru FC Brașov

Față de meciul de la Buzău, Dan Alexa a făcut patru modificări în primul 11, unde au apărut Burlacu, Diallo, Dumbravă și Mitrov.

Brașovenii au atacat încă din start și, după două ocazii ratate de Angelov, Zoran Mitrov a deschis scorul, servit ideal de Dan Spătaru. Angelov, ratangiul de serviciu în startul partidei, nu a găsit spațiul porții lui Moroz nici din 2 metri! Diallo și-a marcat debutul la FC Brașov cu un gol, după un corner și o reluare simplă cu capul din careul mic (31).

FC Brașov a făcut rapid 3-0, tot din fază fixă, un corner la care Angelov a fost inspirat în fața porții (33).

Massaro a profitat de găurile din apărarea Brașovului

La 3-0, brașovenii au oprit motoarele, iar oaspeții au profitat imediat prin Davide Massaro, italianul dorit de Alexa la Brașov.

Fostul jucător al Mioveniului sau Clinceniului a profitat de bulevardul lăsat de fundașii echipei gazdă și l-a executat pe Ureche (36).

În partea secundă, jocul a scăzut mult în intensitate, iar Massaro i-a mai dat emoții lui Ureche cu un șut de la marginea careului.

Rareș Lazăr a dus scorul la 4-1, tot după un corner, iar Angelov a reușit să facă dubla cu un șut plasat (66), dar scorul final a fost stabilit de Massaro, după o nouă gafă a defensivei brașovene (75).

FC Brașov a acumulat 27 de puncte și va încheia sezonul regular cu o deplasare la Unirea Slobozia. De cealaltă parte, Unirea Constanța rămâne pe ultimul loc, cu doar 12 puncte, iar în ultima etapă va juca pe teren propriu cu CS Comunal Șelimbăr.

Ștefan Grigorie, nemulțumit de erorile din defensivă

Pentru a treia oară în acest sezon, Ștefan Grigorie a fost ”principal” de conjunctură la FC Brașov din cauza suspendării lui Dan Alexa. ”Chirurgul” a urmărit jocul de la oficială, alături de cei doi observatori ai jocului, în timp ce ”secundul” său a dat indicații de la marginea terenului.

”Era necesar să câștigăm și să marcăm goluri. Plusurile acestui joc sunt faptul că am marcat cinci goluri și că am avut multe situații de a marca. Îmi pare rău că am luat două goluri foarte ușor și care puteau fi evitate. Dacă vom continua să primim goluri așa, echipa poate suferi pe viitor. Trebuie să fim mult mai atenți și să nu mai tratăm atât de lejer faza de apărare”, a spsu Grigorie la finalul jocului.

Grigorie l-a lăudat pe Massaro, atacantul Unirii, un fotbalist pe care Dan Alexa a recunoscut că l-a dorit la FC Brașov: ”Davide Massaro e un jucător bun, am mai jucat împotriva lui, știam că el și Tudor sunt jucători periculoși. Pentru Liga a 2-a, chiar dacă este în urmă cu pregătirea, Davide este un jucător foarte bun cu calități native de atacant.”

”Șansele la play-off nu depind doar de noi”

Ștefan Grigorie vrea o victorie la Slobozia, în ultima etapă a sezonului regular. Doar așa FC Brașov ar mai avea șanse la play-off, însă, și în cazul unui succes cu Unirea, tot ar sta și la mâna altor rezultate.

”Pentru noi urmează meciul de la Slobozia. Mergem să câștigăm, avem timp o săptămână să pregătim acest joc și sper să nu mai repetăm greșelile din meciul de azi. Șansele noastre nu depind doar de noi, indiferent dacă vom intra sau nu în play-off noi trebuie să facem un joc solid la Slobozia, pe un teren unde se știe că se câștigă foarte greu”, a spus Ștefan Grigorie.

FC BRAŞOV – UNIREA CONSTANŢA 5-2

Zoran Mitrov 9′, Bradley Diallo 30′, Milcho Angelov 33′, 67′, Rareș Lazăr 63′ / Davide Massaro 36′, 75′

FC Brașov: Ureche – M. Burlacu (Vas. Constantin 70′), Fustar (cpt.), Diallo – Sorsa, Spătaru (Sg. Pîrvulescu 70′), R. Lazăr, Diogo Izata (Tudor Saim 61′), Dumbravă – Mitrov (Lambrinoc 61′), M. Angelov (Cociș 87′)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Lascu, Kirilenko, Rob. Boboc
Antrenor: Dan Alexa (suspendat) / Antrenor secund: Ștefan Grigorie

Unirea Constanța: Moroz (Lupescu 72′) – Ciontea, Gîrcoveanu, M. Ivan, Burnaz – Horșia, Vl. Mitrea (cpt.), Vl. Tătar, Njopgang (Gab. Gheorghe 84′) – Massaro (Val. Călin 83′), Rob. Tudor (Arsenuc 90+1′)
Rezerve neutilizate: – Poașcă-Giulescu, Crestează
Antrenor: Dacian Nastai

Stadion: Tineretului (Braşov). Arbitru central: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Ionuț Răzvan Andrei (Piatra Neamţ). Arbitru de rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti). Observator de arbitri: Ion Olteanu (Bucureşti). Delegat de joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

Adi MARICA 04 Mar. 2023, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă