Steaua a luat patru goluri de la naționala U21, însă Daniel Oprița nu s-a mai supărat ca după partidele din Liga 2: ”Sunt jucători valoroși, iar atunci când greșești te taxează”

Răzvan STÎNGĂ 20 Nov. 2022, 15:43 Liga 2

Steaua a încasat patru goluri de la România U21, în meciul amical disputat în Ghencea, scor 2-4 la final, însă Daniel Oprița nu a mai fost atât de dur ca după partidele din Liga 2 care nu l-au convins. De această dată, a remarcat faptul că tinerii lui Emil Săndoi sunt valoroși, iar scorul a reflectat rezultatul final.

Steaua a pierdut amicalul cu România U21, dar Daniel Oprița nu e nemulțumit. Antrenorul i-a lăudat pe tricolori 

Cu toate acestea, Daniel Oprița a afirmat la interviuri că este mulțumit și de cum s-au comportat jucătorii săi, care până la urmă au marcat două goluri în fața tricolorilor sub 21 de ani.

Au fost însă și greșeli în testul din Ghencea, pe care Oprița nu a putut să nu le evidențieze cel puțin. Au venit, însă, în fața unor jucători pe care îi vede promițători și, mai în glumă, mai în serios, a declarat că i-ar opri la Steaua dacă ar putea.

Cred că ne-am descurcat bine în unele momente, am făcut greșelile pe care le-am făcut și ne-au taxat, pentru că sunt jucători valoroși și atunci când greșești te taxează.

Chiar dacă este tineretul, sunt jucători valoroşi, i-am văzut aici la lucru, mi-au plăcut. Ne dau speranţe pentru Campionatul European că pot să realizeze o performanţă.

(N.r. – Dacă ar vrea vreun jucător de la naționala U21) Pe toți i-aș opri, sunt jucători valoroși și orice antrenor, chiar și din Liga 1, i-ar dori. Dar noi la Liga 2?

(N.r. – Dacă ar putea fi convocat un jucător de la Steaua la naționala U21) Nu știu dacă în acest moment e vreun jucător care poate să joace, totuși evoluează la Liga 2 și e mai greu”, a spus Daniel Oprița, conform Orange Sport.

Steaua a marcat în amicalul cu România U21 prin Tsvetelin Chunchukov  și Ștefan Pacionel 

Steaua a cedat în fața naționalei României sub 21 de ani, într-un amical care s-a disputat joi, pe stadionul formației din Ghencea. Trupa lui Daniel Oprița a pierdut cu 2-4 în fața tricolorilor lui Emil Săndoi, care au condus și la pauză, scor 2-1.

Emilian Pacionel a fost faultat în careu de Marius Corbu, iar Tsvetelin Chunchukov a punctat de la 11 metri, în minutul 16. Doar două minute a durat avantajul formației din Liga 2, pentru că România U21 a restabilit egalitatea tot de la 11 metri.

Jovan Markovic a marcat de la punctul cu var, după ce Ștefan Baiaram a fost faultat în careu. România U21 a trecut în avantaj și a stabilit scorul la pauză în minutul 21, când Baiaram a reușit și el să marcheze. A primit o pasă la marginea careului, lateral stânga, a făcut câțiva pași în careu, și-a întors mingea pe piciorul drept și a șutat superb.

Steaua și România U21 au schimbat total garniturile la pauză, dar rezultatul a fost același, 2-1 pentru tricolorii sub 21 de ani. La nouă minute de la reluare, formația lui Emil Săndoi a dublat avantajul pe tabelă, prin Marco Ehman.

A marcat cu capul fostul jucător al lui Dinamo, din centrarea lui Rareș Ilie din corner, din partea stângă, după atacuri succesive ale României U21, după minute în care Steaua nici măcar nu a ieșit din propria jumătate de teren.

Steaua a revenit apoi în joc și a sperat la o remiză. S-a făcut 2-3 în minutul 68, când Ștefan Pacionel a reluat cu piciorul din apropierea careului de șase metri, în urma unui corner pe care tricolorii sub 21 de ani nu l-au putut rezolva, nu au putut respinge balonul.

Scorul final a fost stabilit în minutul 80, când Daniel Bîrligea a marcat cu un șut din careu, după o lovitură liberă de la distanță bătută rapid, la care fundașii lui Daniel Oprița nu au fost deloc atenți. Atacantul campioanei CFR Cluj a preluat, a pivotat și a marcat cu un șut în plasa laterală.

Steaua, meci cu FC Beașov în etapa a 15-a

Steaua este pe locul 1 în Liga 2 înainte de startul etapei a 15-a. Are 32 de puncte acumulate în urma a 10 victorii, două egaluri și două înfrângeri, fiind la patru și șapte puncte de locurile 2 și 3, Unirea Slobozia și FK Miercurea Ciuc.

În runda a 15-a, Steaua va întâlni FC Brașov acasă.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-esec-cu-goluri-multe-in-fata-romaniei-u21-echipa-lui-daniel-oprita-a-deschis-scorul-dar-tricolorii-lui-emil-sandoi-s-au-impus-in-amicalul-din-ghencea-19254031

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-e-incantat-de-cum-merg-lucrurile-la-minaur-baia-mare-dar-pregateste-veniri-notabile-antrenorul-va-discuta-imprumutul-unor-jucatori-din-superliga-19254255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-pregatit-de-abordarea-ultimelor-meciuri-din-2022-concluziile-pozitive-ale-amicalului-cu-gloria-buzau-si-revenirea-importanta-pe-care-a-remarcat-o-19254244

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-pe-ganduri-dupa-amicalul-gloria-buzau-dinamo-antrenorul-nemultumit-de-anumiti-jucatori-nu-inteleg-ca-au-sansa-asta-19254237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-iesit-victorioasa-din-testul-cu-unirea-constanta-pe-care-a-invins-o-si-in-liga-2-formatia-lui-andrei-erimia-succes-fara-gol-primit-19254215

 

 

Răzvan STÎNGĂ 20 Nov. 2022, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă