VIDEO | Steaua, eșec cu goluri multe în fața României U21. Echipa lui Daniel Oprița a deschis scorul, dar tricolorii lui Emil Săndoi s-au impus în amicalul din Ghencea

Andrei PASCU 17 Nov. 2022, 19:51 Liga 2

Steaua a cedat în fața naționalei României sub 21 de ani, într-un amical care s-a disputat joi, pe stadionul formației din Ghencea. Trupa lui Daniel Oprița a pierdut cu 2-4 în fața tricolorilor lui Emil Săndoi, care au condus și la pauză, scor 2-1.

Daniel Oprița a mizat în prima repriză, în mare parte, pe jucătorii importați, dar selecționata sub 21 de ani a României a fost mai bună chiar și după primele 45 de minute. Asta deși Steaua a condus cu 1-0.

Steaua a condus cu 1-0 România U21, dar a pierdut la scor, 2-4

Emilian Pacionel a fost faultat în careu de Marius Corbu, iar Tsvetelin Chunchukov a punctat de la 11 metri, în minutul 16. Doar două minute a durat avantajul formației din Liga 2, pentru că România U21 a restabilit egalitatea tot de la 11 metri.

Jovan Markovic a marcat de la punctul cu var, după ce Ștefan Baiaram a fost faultat în careu. România U21 a trecut în avantaj și a stabilit scorul la pauză în minutul 21, când Baiaram a reușit și el să marcheze. A primit o pasă la marginea careului, lateral stânga, a făcut câțiva pași în careu, și-a întors mingea pe piciorul drept și a șutat superb.

Steaua și România U21 au schimbat total garniturile la pauză, dar rezultatul a fost același, 2-1 pentru tricolorii sub 21 de ani. La nouă minute de la reluare, formația lui Emil Săndoi a dublat avantajul pe tabelă, prin Marco Ehman.

Tsvetelin Chunchukov și Ștefan Pacionel au marcat pentru Steaua în amicalul cu România U21

A marcat cu capul fostul jucător al lui Dinamo, din centrarea lui Rareș Ilie din corner, din partea stângă, după atacuri succesive ale României U21, după minute în care Steaua nici măcar nu a ieșit din propria jumătate de teren.

Steaua a revenit apoi în joc și a sperat la o remiză. S-a făcut 2-3 în minutul 68, când Ștefan Pacionel a reluat cu piciorul din apropierea careului de șase metri, în urma unui corner pe care tricolorii sub 21 de ani nu l-au putut rezolva, nu au putut respinge balonul.

Scorul final a fost stabilit în minutul 80, când Daniel Bîrligea a marcat cu un șut din careu, după o lovitură liberă de la distanță bătută rapid, la care fundașii lui Daniel Oprița nu au fost deloc atenți. Atacantul campioanei CFR Cluj a preluat, a pivotat și a marcat cu un șut în plasa laterală.

Szilard Gyenge, singurul jucător convocat din Liga 2, a jucat 45 de minute în meciul Steaua – România U21

Referitor la naționala României sub 21 de ani, un singur jucător din Liga 2 a fost convocat pentru această acțiune, portarul Szilard Gyenge, de la FK Miercurea Ciuc. El a jucat o repriză, pe prima, iar la pauză a fost înlocuit de Emil Săndoi.

  • Steaua în prima repriză: Iancu – Drăghici, Wallace, Sabău, Sima – Enceanu, Balgiu, Raicu – Bodișteanu, Chuchunkov, Pacionel
  • România U21 în prima repriză: Gyenge – Corbu, Screciu (cpt.), Dican, Țicu – Pop, Grameni – Ișfan, Baiaram, Popescu – Markovic
  • Steaua în repriza a doua: Blaga – Oroian, Beța (cpt.), Calestru – Bustea, Mihăescu, Șt. Pacionel, Troancă, Gheorghe, Răducan
  • România U21 în repriza a doua: Popa (Gorcea 81′) – Sîrbu, Racovițan (cpt.), Ehmann, Dumitrescu – Lixandru, Farcaș – Miculescu, Pitu (Oroian 81′), R. Ilie, Bîrligea (Mazilu, 81′)

România U21, amical cu Campionii FC Argeș, luni

România U21 are o serie de meciuri amicale, iar al doilea, la această acțiune, va fi împotriva formației Campionii FC Argeș, din SuperLiga României, luni, 21 noiembrie, la Pitești.

Până la Campionatul European din 2023, tricolorii vor juca doar meciuri amicale, nu și oficiale. Nu mai trebuie să treacă prin emoțiile calificărilor, întrucât vor fi prezenți la turneul final din postura de țară gazdă. România și Georgia sunt țările organizatoare ale competiției EURO U21 din 2023.

Partida Steaua – România U21

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures
Video: Steaua TV

 

 

 

Andrei PASCU 17 Nov. 2022, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă