Poli Iași încearcă să-și mențină procentajul maxim acasă în fața unei alte pretendente la play-off, FK Miercurea Ciuc. Cum au prefațat partida antrenorul Leo Grozavu și căpitanul Florin Plămadă

Narcis POHOAȚĂ 28 Oct. 2022, 12:44 Liga 2
Poli Iași încearcă să-și mențină procentajul maxim acasă în fața unei alte pretendente la play-off, FK Miercurea Ciuc. Cum au prefațat partida antrenorul Leo Grozavu și căpitanul Florin Plămadă

Politehnica Iași și FK Miercurea Ciuc, două dintre pretendentele la play-off-ul Ligii 2, abordează derby-ul din Copou, de sâmbătă, de pe picior de egalitate.

Cele două combatante ocupă locurile 5, respectiv 4, cu câte 20 de puncte și au linii de clasament sensibil egale, cu mult plus pentru ciucani la goluri marcate, 18-8 față de 12-8.

Iașiul, punctaj maxim acasă. Miercurea Ciuc, fără victorie în ultimele trei deplasări

Poli Iași și FK Miercurea Ciuc vin după rezultate diametral opuse. Moldovenii au făcut cel mai slab meci al sezonului la Slatina și cu cedat din nou rușinos, cu 0-1, în timp ce ciucanii vin în Copou cu un moral bun dat de succesul la scor de forfait obținut acasă cu CSC Dumbrăvița, scor 3-0.

Iașiul pornește totuși cu prima șansă, atât din perspectiva terenului propriu, cât și a cifrelor din acest sezon. Poli este singura echipă din Liga a 2-a cu punctaj maxim acasă – 5 victorii în 5 meciuri, în timp ce FK Miercurea Ciuc nu s-a simțit prea bine în ultimele trei deplasări.

Elevii lui Francisc Dican au obținut doar două puncte în ultimele trei meciuri disputate pe teren străin, în fața unor adversari din afara zonei play-off: remize la Ripensia și Brașov și eșec la Slatina!

Leo Grozavu: ”Sunt convins că reacția echipei va fi alta față de ultima partidă”

Antrenorul Leo Grozavu a declarat înaintea partidei cu ciucanii că așteaptă de la elevii săi o altă reacție față de disputa de la Slatina.

”Întâlnim o echipă care și-a exprimat intenția clară de a fi una dintre protagonistele seriei în acest an, o echipă bine organizată, cu jucători masivi, cu un antrenor (n.r. Francisc Dican) pe care îl cunosc foarte bine, pentru că am lucrat împreună, suntem prieteni și sunt convins că va fi o partidă dificilă. Dar întotdeauna la fotbal orice joc este dificil dacă ți-l faci dificil. Am încredere în băieții mei, sunt absolut convins că de la zi la zi acumulăm și că reacția lor va fi alta față de ultima partidă. Am mare încredere în potențialul clubului și al jucătorilor că putem să facem mai mult. Sigur, cu toții suntem într-o evaluare, vom evalua și noi până la sfârșitul anului, vom vedea ce este de făcut ca în perioada de pauză competițională să schimbăm ce trebuie schimbat. În momentul de față, cu ce am la dispoziție trebuie să mergem mai departe și cu încredere să facem puncte”, a declarat antrenorul Leo Grozavu.

”Echipa e prea cuminte față de ce vreau eu”

Antrenorul Politehnicii observă un progres de la zi la zi la antrenamente și speră ca acest lucru să se vadă și pe teren, în meciurile oficiale.

”La antrenamente se vede o schimbare, dar e foarte greu, pentru că într-un timp scurt trebuie să ai niște baze. Eu ce îmi doresc și ce cred eu că poate să joace echipa e destul de dificil în momentul de față. Dar văd progrese de la zi la zi și sunt convins că la componența din momentul actual se poate mult mai mult decât am arătat. Nu cred că fața echipei e cea de la meciurile cu Metaloglobus și Slatina. O echipă care își propune să promoveze trebuie să aibă ocazii de gol, să ducă multe acțiuni la poartă. Echipa e încă prea cuminte din punctul meu de vedere. Iar eu nu asta vreau. Îmi doresc să fie între ei foarte legați, să sufere unul pentru celălalt, să fie acolo în teren mult mai uniți decât în momentul de față, iar cerințele mele sunt pentru alt fotbal”, a mai spus Leo Grozavu, care își dorește ca mulți dintre jucătorii cu care lucrează la Poli să facă pasul la un alt nivel după o perioadă: ”Eu vreau ca dezoltarea jucătorilor să fie mult mai rapidă. Și o să vedeți că mulți dintre ei o să meargă la alt nivel. Peste tot pe unde am fost jucătorii pe care i-am antrenat au crescut și s-au dus la alt nivel. Acesta este unul dintre lucrurile pe care eu personal le am în fișa postului, fără să mi le impună cineva. Clubul îmi impune obiective, dar și eu le am pe ale mele, creșterea jucătorilor, dezvoltarea lor. Asta e pretenția mea. Eu jucătorilor în vestiar nu le vorbesc de promovare, ci de cupe europene, pentru că așa trebuie să gândim. Trebuie să ne dorim altceva, să ajungem la alt nivel.”

Florin Plămadă, noul căpitan

Leo Grozavu a explicat și motivele pentru care l-a desemnat pe Florin Plămadă căpitan de echipă, cu mențiunea că stoperul în vârstă de 30 de ani a purtat banderola și în sezonul trecut, cu Costel Enache pe bancă.

”Florin e un jucător care are un statut la Politehnica Iași, a promovat în trecut cu Poli Iași, s-a simțit foarte bine aici, este un lider de vestiar, a câștigat echipa cu el în teren. Este unul dintre jucătorii care merită banderola, nu că i-am dat-o eu. Eu în general pe unde antrenez dau banderola la cel mai tânăr jucător, pentru a-l ambiționa, pentru a-l stimula, pentru a-i da încreere, dar sigur, depinde și cine e acel tânăr jucător. În momentul de față consider că Plămadă este îndreptățit să poarte această banderolă. Nu am făcut-o doar așa, că îl cunosc și am mai lucrat cu el în trecut”, a explicat Leo Grozavu.

Poli Iași a început sezonul cu Gabriel Vașvari ca titular, în timp ce Plămadă nu a fost utilizat în primele jocuri. După accidentarea lui Vașvari, banderola a purtat-o Răzvan Tincu. În ultimele două partide, de când a venit Grozavu antrenor, Plămadă a primit banderola de căpitan, iar Tincu a fost rezervă.

Florin Plămadă: ”Privim cu încredere la meciul cu Csikszereda”

Căpitanul formației ieșene este optimist că Poli Iași își poate continua parcursul fără greșeală pe teren propriu în meciul cu FK Miercurea Ciuc, deși adversarul este unul complicat.

”Privim cu încredere spre meciul de sâmbătă, deși ne așteaptă o partidă dificilă, cu o echipă bună, care și-a declarat intenția de a intra în play-off, iar apoi de a se lupta pentru promovare. Sperăm să facem un joc bun și să păstrăm toate punctele acasă. Ne dorim foarte mult să continuăm pe aceeași linie pe teren propriu, unde am obținut numai victorii. Ușor-ușor trebuie să aducem puncte și de afară, pentru că suntem datori. Suntem fluctuanți în rezultate, acasă avem punctaj maxim, iar pe teren străin nu ne regăsim. Dar luăm meciurile pas cu pas”, a punctat căpitanul Florin Plămadă.

Înaintea debutului etapei a 12-a a Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 5, de play-off, cu 20 de puncte, iar FK Miercurea Ciuc e pe poziția a 4-a, tot cu 20 puncte. Meciul dintre acestea are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași.

Arbitrul meciului din Copou, criticat de Cristi Pustai după un meci pierdut de Buzău, la Miercurea Ciuc

Partida de la Iași va fi arbitrată de o brigadă de arbitri formată din Ovidiu Florin Mazilu, Alexandru Ioan Corb (ambii din Satu Mare) și Radu Despa (Baia Mare), iar observatori au fost delegați Dan Jiga (Bistrița-Năsăud) și Ciprian Prisăcaru (Târgoviște).

Interesant este faptul că ”centralul” Ovidiu Mazilu, din Satu Mare, a mai oficiat la un meci al ciucanilor în acest sezon, cu Gloria Buzău. După acel meci, primul pierdut de Gloria în acest sezon, cu 2-3, antrenorul de atunci al echipei, Cristian Pustai, critica maniera arbitrului Mazilu, pe care l-a considerat ”slab”.

”Le-am spus arbitrilor că nu ne-au dat două lovituri de la 11 metri. Arbitrajul a fost slab. Cred că a fost un meci de calitate, cu goluri multe și frumoase, un meci bun între două echipe bune, care meritau un arbitraj mai bun”, spunea după acel meci Pustai.

Contactat telefonic și chestionat referitor la acest aspect, președintele Iașiului, Cornel Șfaițer, a declarat că are încredere în arbitru și nu vrea să se gândească la lucruri necurate. ”Nu vreau să comentez. Îl știu pe Florin Mazilu, este un arbitru monitorizat și am încredere că va duce jocul de la Iași fără probleme. Sunt convins ca după meci voi avea motive să felicit întreaga brigadă de arbitri. Nu vreau să mă gândesc la alte aspecte, că a fost pus de cineva special la acest meci”, a declarat Cornel Șfaițer.

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-pune-punctul-pe-i-sunt-prea-multi-jucatori-straini-pentru-liga-2-antrenorul-critic-la-adresa-olandezului-torino-hunte-si-fata-de-persoanele-care-au-declarat-ca-obiecti-19251279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-si-a-testat-jucatorii-intr-un-amical-cu-stiinta-miroslava-poli-iasi-s-a-impus-la-fel-ca-in-cupa-19251160

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-romania-u18-egal-si-victorie-in-amicalele-de-la-timisoara-iustin-raducan-de-la-steaua-printre-marcatori-19251277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/banii-care-se-invart-in-liga-2-daniel-oprita-la-ora-dezvaluirilor-ce-echipe-au-bugete-mai-mari-decat-steaua-clubul-care-investeste-1-5-milioane-de-euro-si-ce-salarii-ofera-poli-timisoara-19251102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-mai-facut-o-achizitie-a-legitimat-un-mijlocas-roman-care-a-jucat-doar-in-afara-tarii-pana-acum-cu-trecut-interesant-si-cetatenie-olandeza-19251089

Narcis POHOAȚĂ 28 Oct. 2022, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă