Jocul fără orizont continuă și golește stadionul la Poli. Timișorenii pierd și cu Viitorul Pandurii și sunt în cădere liberă în Liga 2 și sub comanda lui Bogdan Andone

Anda DELIU 10 Sep. 2022, 16:20 Liga 2

Poli Timișoara este în cădere liberă, cu un joc foarte slab, deși nu a avut deloc un program dificil în startul sezonului. Echipa a pierdut cu 1-0 și cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și rămâne cu un singur gol marcat în șase runde, un record negativ greu de egalat chiar și în Liga 2 din România.

Cu toate acestea, antrenorul Bogdan Andone spune că nu ia în calcul să plece, deși mulți dintre jucătorii pe care îi are la dispoziție au fost aduși chiar de el.

Stadionul Știința e tot mai gol. Poli a jucat ceva doar în prima repriză

Problema principală a Politehnicii e că începe să o ia pe calea lui ACS Poli, cu jucători pierduți gratis, dar și o asistență tot mai redusă la meciuri. Niciodată arena Știința nu a fost atât de goală ca la meciul cu Viitorul Pandurii, nici măcar la barajul de menținere în Liga 2 pierdut în vară cu FC Brașov.

Chiar și așa, Poli a controlat mai bine jocul în prima repriză, iar Viitorul Pandurii a contat ofensiv doar Gabriel Dodoi, fost polist din vremurile începutului în Liga 2. Și Poli a avut câteva ocazii. Prima, un balon ”telefonat” aiurea de Bîrnoi, însă numai bun pentru statistica de șuturi spre poartă ținută de Bogdan Andone.

Denis Radu și Tsvetkov au fost la rândul lor periculoși, dar insuficient pentru portarul Raul Opric.

Greșeli multe și de juniori. Minge făcut cadou oltenilor la gol

În repriza a doua, numărul greșelilor făcute de poliști a continuat să crească. În minutul 57, Oanea a făcut cadou un balon adversarilor la centrul terenului, iar astfel, mingea a ajuns la Vlad Toma, care a tras din careu la colțul lung. Cu gol primit, oaspeții au mai putut fi periculoși la o fază la care Dodoi s-a ciocnit de Kucich, fără alte mari ocazii ulterior. Și nici nu a mai fost nevoie, căci Poli a jucat tot mai slab.

Pe final, Pană a trimis direct pe poartă, dar Opric a parat. Insistența timișorenilor de pe final, cu presiune spre careul Viitorului Pandurii, a fost degeaba.

La final, mai mulți spectatori și-au strigat nemulțumire, dar vocile critice dinspre galerie au fost mai reduse, semn că Andone încă mai are sprijin dinspre partea de club care l-a și adus.

Poli Timișoara, antepenultima în clasament. Viitroul Pandurii, la mijlocul Ligii 2

Cu cele 4 puncte stânse în șase meciuri, Poli Timișoara a rămas pe locul 18 în Liga 2, mai slabe fiind doar Unirea Constanța și Metaloglobus. Miercuri, de la ora 15:00, va juca în Turul 3 din Cupa României la CSM Reșița. Apoi, sâmbătă, de la ora 11:00, va avea meci la Unirea Dej, în etapa a 7-a.

Viitorul Pandurii, cu 9 puncte și golaveraj 5-5, se află pe locul 10. Miercuri, de la ora 16:30, are meci la Flacăra Horezu, în Cupa României, iar în campionat joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Progresul Spartac.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU 0-1

Vlad Toma 57′

Poli Timișoara: Kucich – D. Radu, Bocșan, Germinio, Taub – Tsvetkov, Plantak (Rz. Milea 62′) – Bîrnoi (cpt.)(Mudrazija 74′), Sil. Pană, Oanea (Pureca 62′) – Țurcaș (Țangulea 62′)
Rezerve neutilizate: Isvoranu – C. Jurj, M. Andone, Ignea, Bryneus
Antrenor: Bogdan Andone

Viitorul Pandurii: Opric – Dănescu, Core, Rogac, Pîrcălabu – Vl. Toma (Micle 87′), Răsdan, Țegle (Ad. Stoian 73′), Al. Dulca (Banu 87′) – Dodoi (P. Mitrică 67′), Cl. Dragu (cpt.)
Rezerve netilizate: Krupenschi – Chelariu, Băican, Gîrbiță
Antrenor: Florin Stîngă

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş). Arbitru central: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Arbitri asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Casian Băla (Arad). Arbitru de rezervă: Norbert Kemenes (Baia Mare). Observator arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare). Delegat joc: Radu Bitea (Oradea).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-mai-si-castiga-victorie-la-limita-cu-metaloglobus-eduard-lambrinoc-decisiv-sunt-mandru-ca-am-marcat-din-nou-19244892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-parcurs-perfect-in-copou-victorie-scurta-in-derby-ul-cu-gloria-buzau-si-echipa-lui-claudiu-niculescu-urca-pe-locul-2-in-liga-2-19244889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-pierd-viteza-doar-doua-puncte-in-ultimele-trei-meciuri-pentru-cs-comunal-selimbar-uniristii-lui-dragos-militaru-au-egalat-in-prelungiri-la-ramnicu-valcea-19244887

Anda DELIU 10 Sep. 2022, 16:20 Liga 2
Pe aceeași temă