Poli Iași n-a jucat convingător cu Viitorul Pandurii, dar a câștigat la prima prezență pe teren propriu. Claudiu Niculescu: ”Contează mult că acumulăm puncte în primele meciuri”

Narcis POHOAȚĂ 14 Aug. 2022, 00:13 Liga 2

Politehnica Iași a învins Viitorul Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 2-0 (0-0), la prima apariție pe teren propriu în acest sezon și a acumulat 4 puncte după primele două etape în noul sezon de Liga 2.

Echipa moldoveană a dat dovadă de eficiență maximă, marcând la singurele șuturi expediate pe spațiul porții, prin Gabriel Vașvari, din penalty, și Enrichi Finica, în prelungiri, la vinclu, însă ocaziile mai clare ale partidei au aparținut oaspeților.

Claudiu Niculescu, după victoria cu Viitorul Pandurii: ”Și eu îmi doresc mai mult de la băieții mei”

La final, antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a punctat că importantă este victoria și faptul că echipa a reușit să acumuleze puncte în acest debut de sezon.

”A fost un meci tipic de Liga a 2-a, un meci de luptă în care am avut momente în care am dominat, au avut și ei momente în care ne-au dominat. Dar ne-a ajutat foarte mult experiența unora dintre jucătorii pe care îi am la dispoziție, pentru că au știut să închidă jocul atunci când trebuia, au știut să forțeze atunci când trebuia. Încă nu suntem sută la sută, dar rămânem cu lucrul cel mai important din acest joc, cele trei puncte. Mai avem de lucrat, e clar, dar faptul că obținem puncte ne ajută foarte mult la început. Am reușit asta până acum, deși mi-aș fi dorit șase puncte, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu. E în regulă și așa, cu condiția să mergem la Dej să câștigăm și acolo. Da, am marcat două goluri din două șuturi pe poartă, eficiență maximă. Și eu îmi doresc mai mult de la băieții mei, dar se întâmplă. Sunt meciuri cu puține ocazii, precum acesta și atunci când ocazia trebuie să înscrii”, a declarat Claudiu Niculescu, care a ținut să le mulțumească suporterilor pentru atmosfera creată: ”Suporterii m-au surprins în mod plăcut, au venit în număr destul de mare astăzi și au încurajat echipa, vreau să le mulțumesc pentru acest lucru. Avem nevoie de ei, trebuie să fim ca o mare familie. Mai ales după ce am marcat primul gol suporterii i-au împins de la spate pe băieți și asta s-a simțit și în evoluția lor, chiar dacă s-au mai făcut greșeli.”

Pe stadionul ”Emil Alexandrescu” au fost aproximativ 3.000 de spectatori, doar 50 formând galeria Politehnicii.

”Sunt jucători abia la 70 la sută din capacitatea fizică”

Niculescu a subliniat din nou faptul că lipsește omogenitatea, iar mulți dintre elevii săi sunt în urmă cu pregătirea fizică, întrucât au venit târziu la pregătire.

”Sunt greșeli inerente la acest nivel, pentru că sunt jucători, trebuie să repet asta, care nu sunt nici măcar la 70 la sută din capacitatea lor fizică. Și asta se vede și în evoluția lor. Dar trebuie să rămânem cu cel mai important lucru, victoria. Sunt puncte care ne ajută să creăm acea coeziune mai repede între jucători. Și ajută foarte mult la moralul lor, care ar trebui să fie ridicat acum. Trebuie să rămânem modești, umili, să muncim și să mergem să luăm trei puncte de la Dej, pentru că avem puterea de a face acest lucru”, a spus antrenorul Politehnicii Iași.

Golul lui Finica, neașteptat

Claudiu Niculescu s-a referit și la golul superb marcat de Finica. Acesta a înscris cu un șut puternic, în vinclu, la colțul scurt, dintr-un unghi greu, cu o lovitură perfectă.

”A fost un gol neașteptat, nu mă așteptam să șuteze la poartă sau să o facă atât de bine din acel unghi. Un gol care a încununat evoluția bună a lui de azi, dar și de când a venit la echipă. E un copil talentat, cum sunt și ceilalți de altfel. Mă bucur pentru el, a fost un gol spectaculos, care ne-a adus liniștea pe final de joc. Aș fi preferat să avem liniște încă din prima repriză, dar la fotbal nu-ți ies planurile așa cum le faci, pentru că și adversarul te poate surprinde. Pe noi nu ne-au surprins azi, ocaziile lor au venit pe greșelile noastre, nu pe construcții elaborate”, a mai spus antrenorul Politehnicii Iași.

Poli Iași în meciul cu Viitorul Pandurii: Knoflach – Martac, V. Lică, Tincu, Finica, Vașvari (cpt.), Marchioni, Al. Anton (Bujor 80′), A. Roman (Fr. Cristea 80′), Hunte (Karachanakov 74′), Tomczyk (Plokhotnyuk 34′). Rezerve neutilizate: Jankov – Fosu-Mensah, Fl. Plămadă, Ciaun, Ant. Dumitru.

Cu 4 puncte și golaveraj 2-0, Poli Iași ocupă, pentru moment, locul 5 în Liga 2, iar în etapa a 3-a va întâlni în deplasare Unirea Dej (locul 4, 6 puncte).

Declarația lui Claudiu Niculescu după Poli Iași – Viitorul Pandurii 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=VRtcDIOmego

Rezumatul meciului Poli Iași – Viitorul Pandurii 2-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-ramane-fara-punct-la-viitorul-pandurii-si-dupa-meciul-de-la-iasi-cred-ca-am-jucat-mai-bine-am-avut-trei-patru-ocazii-rarisime-antrenorul-gorjenilor-deloc-modest-atu-19240684

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eficienta-suta-la-suta-poli-iasi-a-castigat-meciul-cu-viitorul-pandurii-prin-doua-goluri-reusite-la-singurele-suturi-cadrate-pe-poarta-19240629

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-timisoara-ramnicu-valcea-dumbravita-si-clinceni-19240519

Narcis POHOAȚĂ 14 Aug. 2022, 00:13 Liga 2
Pe aceeași temă