CSM Reșița, schimbare drastică după ratarea promovării în Liga 2. Primarul Ioan Popa trage linie după eșecul din 2021/2022, dar Cristian Bobar are toate șansele să rămână președinte: ”Nu-l las să plece”

Răzvan STÎNGĂ 12 Jun. 2022, 14:31 Liga 3
CSM Reșița, schimbare drastică după ratarea promovării în Liga 2. Primarul Ioan Popa trage linie după eșecul din 2021/2022, dar Cristian Bobar are toate șansele să rămână președinte: ”Nu-l las să plece”

CSM Reșița a investit puternic în sezonul 2021/2022 al Ligii a 3-a, iar pentru că a ratat obiectivul, promovarea în Liga 2, va schimba strategia. Acum, clubul este pe punctul de a numi un nou antrenor după ce Dan Alexa a capitulat și a anunțat că nu mai rămâne. În același timp, președintele Cristian Bobar pare că va continua.

Dat fiind faptul că reșițenii nu și-au îndeplinit obiectivul, Bobar a intenționat să își dea demisia, a înaintat-o conducerii, dar primarul Reșiței, Ioan Popa, nu i-a acceptat-o. Edilul a explicat decizia din mai multe privințe și nu a judecat situația doar din perspectiva faptului că echipa de fotbal nu a urcat în Liga 2.

Cristian Bobar va continua, foarte probabil, la CSM Reșița

Bobar este președintele mai multor secții de sport din cadrul CSM-ului, iar în această perioadă, de când el a fost numit în funcție, a reușit să ducă numărul secțiilor de la două la șapte. Așa se face că, în cazul în care Cristian Bobar nu va insista cu demisia, va rămâne în continuare un om important în cadrul clubului, așa cum a fost și până acum.

Da, dezamăgirea e cruntă! Practic, noi nu am pierdut niciun meci, niciun meci! Am încheiat campionatul la 20 de puncte față de urmăritoarea noastră. A venit însă barajul ăsta, așa ca o chestiune de hazard, de noroc, de baftă, de zi bună, de zi proastă.

Dan Alexa s-a retras, suntem în situația în care primul pas este să mă consult cu galeria. Vreau să mă consult cu Marcel Gușcă și cu galeria pentru că ce s-a văzut la meci dovedește că în Reșița, în Caraș-Severin, există o mare, mare nebunie cu fotbalul. Oamenii ăștia merită orice efort și atunci aș vrea să mă consult cu ei.

Probabil că Cristi Bobar, deși și-a înaintat demisia, va rămâne. Nu îl voi lăsa să plece. Îl voi ruga să rămână! Puțină lume știe, Cristi Bobar nu este președinte doar la fotbal. CSM Reșița a ajuns în ultimii patru ani de la două secții la peste șapte secții, avem handbal, fotbal, volei, baschet, șah, lupte, karate, deci avem o mulțime de secții care însumează 650 de sportivi și peste 48 de antrenori”, a declarat primarul Ioan Popa pentru Express de Banat.

CSM Reșița se va axa mai mult pe tineri

Referitor la eșecul echipei de fotbal, Ioan Popa a recunoscut că aici vor fi făcute schimbări foarte importante, urmând să plece și mai mulți fotbaliști care au ratat obiectivul, iar ei să fie înlocuiți cu tineri, astfel încât o echipă puternică să fie formată în sezoanele următoare.

Așadar, e greu de crezut că formația din Reșița va mai avea un cuvânt important de spus în viitoarea stagiune de divizie a treia, cu un lot preponderent format din tineri, în condițiile în care în 2021/2022 a ratat obiectivul în ciuda numelor fotbaliștilor importanți care au făcut parte din lot și a modului în care s-a făcut totul la nivelul condițiilor, poate și peste nivelul multor echipe din Liga 2.

Vreau să formăm un lot puternic din tinerii din zonă. Din punctul meu de vedere, fotbaliștii și antrenorul ar fi trebuit să ne ducă în Liga 2. Li s-au oferit toate condițiile de antrenament, cantonamente, s-a mers în Antalya, s-a dat alimentație, vitamine, absolut tot ce au avut nevoie, li s-au asigurat jocuri amicale.

Nu se poate reproșa conducerii operative ceva din punctul ăsta de vedere. Dezamăgirea e cruntă cu atât mai mult cu cât jucătorii de la Dumbrăvița au fost departe de condițiile pe care le-au avut cei de la Reșița. Să ne creștem și noi niște tineri cu mai puține pretenții care să își dorească mai mult de la ei, de la viață, și să încercăm să construim un nou început. Asta este propunerea pe care eu mă duc și o fac galeriei!”, a mai spus Ioan Popa.

Cristian Bobar: ”Vom stabili împreună ce e de făcut de acum înainte”

Până și Bobar a confirmat faptul că mulți fotbaliști vor pleca, urmând ca acele contracte care nu vor fi prelungite sau care vor fi rupte să fie stabilite în zilele următoare, după o analiză atentă.

În plus, președintele clubului din Reșița a punctat faptul că bugetul întregului club, atât la secția de fotbal cât și la celelalte secții, a fost unul foarte mare, important, de un milion de euro.

”(…) În aceeași situație (n.r. – cu Dan Alexa) sunt și mulți dintre jucători. Vom avea o întâlnire și cu domnul primar, vom analiza de ce nu ne-a ieșit și vom stabili împreună ce e de făcut de acum încolo. Un lucru e cert, toată lumea și-a dorit această promovare. Jucătorii, antrenorii, aveau bonusuri importante, nu se pune problema de lipsă de motivație sau alte lucruri de genul ăsta. S-a plâns în vestiar, jucătorii erau devastați.

Știu că lumea e supărată, pe bună dreptate, dar se vorbesc și multe prostii, se spun multe neadevăruri. Nu s-a cheltuit 1 milion de euro în acest sezon cu echipa de fotbal. Bugetul întregului club, cu toate secțiile sale, a fost sub 1 milion. E adevărat că secția de fotbal a avut cea mai mare parte din buget, dar aici intră tot, cheltuieli cu stadionul, cu deplasările, cu arbitraje, cu tot.

Nu vorbim doar de salarii. Nu știu dacă asta contează prea mult, condițiile au fost oricum dintre cele mai bune, nimeni nu se poate plânge, dar am vrut să clarific lucrurile, lumea să știe cât s-a cheltuit cu adevărat”, a spus Cristian Bobar, conform Express de Banat.

CSM Reșița, învinsă de CSC Dumbrăvița în finala pentru Liga 2

CSM Reșița a ratat promovarea în Liga 2 în urma finalei cu CSC Dumbrăvița. A fost 0-0 în tur, la Dumbrăvița, iar în retur, la Reșița, a fost 1-1 după 90 de minute, scor care s-a menținut și după reprizele adiționale.

S-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde, surprinzător, CSC Dumbrăvița s-a impus cu 4-2. Călin Cristea și Valentin Munteanu au ratat pentru formația din Valea Domanului.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-alexa-pleaca-de-la-csm-resita-dupa-ratarea-promovarii-in-liga-2-cristian-bobar-e-descumpanit-nu-avem-ce-face-trebuie-sa-acceptam-realitatea-19234806

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-curatenie-de-vara-a-incheiat-raporturile-contractuale-cu-noua-fotbalisti-iar-bogdan-sandru-e-cel-mai-importat-nume-ramas-liber-cristian-luput-si-a-ales-secundul-19234868

https://liga2.prosport.ro/liga-3/special-echipa-din-padurea-de-vanatoare-a-milionarilor-banateni-surpriza-barajului-de-promovare-in-liga-2-cine-este-csc-dumbravita-invingatoarea-resitei-si-cand-ia-decizia-daca-19234853

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gueye-mansour-continua-sa-impresioneze-africanul-nu-se-retrage-din-fotbal-nici-la-36-de-ani-si-va-semna-prelungirea-contractuala-va-fi-si-jucator-si-antrenor-19234845

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andrei-poverlovici-a-pus-punct-carierei-de-fotbalist-toata-viata-mea-s-a-invartit-in-jurul-fotbalului-acum-nu-duc-dorul-de-fotbal-fostul-fundas-al-mai-multor-echipe-pentru-care-a-19234833

Răzvan STÎNGĂ 12 Jun. 2022, 14:31 Liga 3
Pe aceeași temă