Erik Lincar, declarații tari după derby-ul Petrolul – ”U” Cluj: ”Se aud zvonuri, dar noi încercăm să promovăm pe teren, nu în birouri”. A criticat dur arbitrajul: ”Așa e la noi”

Răzvan STÎNGĂ 19 Mar. 2022, 21:22 Liga 2

Erik Lincar a făcut declarații puternice la finalul partidei dintre Petrolul și ”U” Cluj, din prima etapă a play-off-ului Ligii 2, de pe ”Ilie Oană”, care s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Antrenorul ardelenilor a făcut trimiteri clare către arbitraj, dar și, în mod surprinzător, către anumite convenții între echipe.

Erik Lincar, despre arbitraj: ”Arbitrajul? A fost cu gazdele, așa cum e la noi”

Lincar a spus din capul locului că brigada condusă de ”centralul” Florin Andrei (Târgu Mureş) a tras cu gazdele, cu Petrolul, scoțând în evidență o lovitură de colț din repriza secundă, din minutul 76, care a dus la o ocazie periculoasă a ploieștenilor, când Sory Diarra a trimis puțin pe lângă cu capul.

Antrenorul Universității Cluj a făcut analogia cu partida jucată de Petrolul cu Concordia Chiajna în sezonul regular, câștigată de ploieșteni dintr-un corner acordat eronat. Lincar a fost ironic la adresa arbitrilor, precizând că nu și-au făcut bine temele și nu au arbitrat de o manieră obiectivă.

Erik Lincar, acuzații puternice: ”Sper ca toate echipele să își apere corect șansele. Se aud multe zvonuri!”

”Principalul” ardelenilor a surprins și mai tare când a declarat că a auzit zvonuri potrivit cărora anumite echipe ar putea face alianțe în lupta pentru prinderea unui loc de promovare. O afirmație gravă.

(N.r. – Râde ironic când e întrebat de arbitraj) ”Arbitrajul? A fost cu gazdele, așa cum e la noi. Eu voiam imparțialitate, 50-50, dar dacă așa a considerat arbitrul… multe decizii luate în favoarea Petrolului, și în prima repriză, și în a doua repriză. Mai ales când a avut Petrolul cel mai periculos corner, în minutul 70 și ceva, a fost out de poartă și s-a dat corner.

Toată lumea știe că Petrolul e periculoasă la cornere. Ce facem? Ținem mingea! Anul trecut a fost la fel, out de poartă, și Chiajna a pierdut dintr-un corner care nu a fost.

Hai și arbitrul să nu își facă lecțiile așa de bine, da? Nu ne facem lecțiile așa de bine, să știm pe ce forțăm… pentru o echipă. Ok, mai sunt întrebări?

Sper ca toate echipele să își apere corect șansele. Se aud multe zvonuri! Clujul nu va face cu nimeni alianță. Va juca pe teren și va încerca să promoveze pe teren și nu în alte birouri”, a spus Erik Lincar la finalul jocului de la Ploiești, la microfonul Digi Sport.

Erik Lincar, analiza derby-ului Petrolul – ”U” Cluj

Nu cu trimiteri legate de arbitraj și de alianțe a început Erik Lincar discursul după confruntarea cu liderul Ligii 2, ci cu o analiză a partidei. A recunoscut că știa de la bun început că Petrolul se va apăra, încă din momentul în care a văzut echipa de start.

Nu cred că vreuna din echipe merita să câștige. Spuneam și înainte de meci că sunt două echipe puternice, care din punct de vedere tactic au jucat foarte bine, nu au fost spații. Petrolul e o echipă bună, ne-a pus multe probleme, nu ne-a lăsat să avem prea multe situații de a marca. La ei încă din echipa de start se vedea că sistemul e unul defensiv.

În partea dreaptă au fost doi fundași laterali, știam ce ne așteaptă, dar ce să facem? Mai sunt nouă finale, mergem înainte, ne dorim să câștigăm etapa următoare. Ne dorim să câștigăm, dar va fi un meci foarte dificil (n.r. – cu Unirea Slobozia). Asta a fost tragerea la sorți, mergem să ne câștigăm punctele.

(N.r. – A încercat Petrolul să îl blocheze pe Ely Fernandes?) Da, ceva de genul. Nici ei nu prea au ieșit la joc. N-a fost un joc frumos, recunosc, dar până la urmă fiecare își dorea să câștige cele trei puncte.

(N.r. – Cum a fost atmosfera?) Mă mai întrebați? Cred că au fost 10.000 de suporteri. Ce poate să fie mai frumos la fotbal?”, a mai spus Lincar.

”U” Cluj poate pierde locul 2 în play-off-ul Ligii 2

Egalul cu Petrolul o poate costa locul 2 pe Universitatea Cluj la finalul primei runde a play-off-ului. În cazul în care FC Hermannstadt va trece de Unirea Slobozia, atunci va devansa formația lui Erik Lincar cu un punct, 44 vs. 43.

În etapa a 2-a a grupei pentru promovare, ”U” Cluj va juca tot în deplasare, cu Unirea Slobozia. Petrolul va rămâne lider, iar în meciul următor va întâlni Steaua, în Ghencea.

Declarațiile lui Erik Lincar de la conferința de presă a meciului Petrolul – ”U” Cluj 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=hhwkce8nGpY

Foto: Ionuț Anghel / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-si-liga-3-trimit-14-fotbalisti-nationalelor-romaniei-u21-si-u20-florin-bratu-a-convocat-patru-nume-din-divizia-a-doua-19223883

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-scos-primul-punct-in-noul-an-din-a-patra-incercare-eugen-beza-dupa-remiza-cu-poli-iasi-am-fost-echipa-care-a-incercat-cred-ca-am-avut-si-un-penalty-19223878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensia-aproape-de-finalul-de-drum-in-liga-2-patronul-dumitru-mihu-a-anuntat-echipa-ca-intentioneaza-sa-nu-o-mai-inscrie-in-campionatul-urmator-19223790

Răzvan STÎNGĂ 19 Mar. 2022, 21:22 Liga 2
Pe aceeași temă