Petrolul s-a impus la scor într-un amical cu CSO Plopeni, în care a folosit jucătorii neutilizați în meciul cu Poli Timișoara. Clubul ploieștean, impresionat de baza sportivă unde a desfășurat testul

Marius ANGHEL 26 Feb. 2022, 21:48 Liga 2

În ziua în care majoritatea colegelor din campionat au jucat primul lor meci oficial în 2022, Petrolul Ploiești și-a programat un joc amical în care să utilizeze restul fotbaliștilor care n-au evoluat joi, atunci când trupa antrenată de Nicolae Constantin a disputat la Timișoara partida contra Politehnicii, în deschiderea etapei a 17-a a Ligii 2.

Jucătorii Petrolului neutilizați în meciul cu Poli Timișoara au evoluat într-un amical cu CSO Plopeni

Sâmbătă, de la ora 12:00, pe terenul bazei sportive din Ariceștii Rahtivani (Prahova), Petrolul a întâlnit CSO Plopeni, penultima clasată în Seria a 5-a a Ligii 3, pe care a învins-o cu 5-0 (3-0), prin golurile marcate de Alexandru Saim Tudor, de două ori, Mihai Constantinescu, Răzvan Horj și Simon Măzărache.

Au fost utilizați jucătorii care n-au prins primul ”11” sau lotul pentru meciul de 37 de minute cu Poli Timișoara, întrerupt din cauza stingerii a doua oară a nocturnei de pe ”Dan Păltinișanu” și care va fi câștigat la ”masa verde”.

Nae Constantin a aliniat o formulă de start alcătuită din Moroz – Pashov, Meijers, Al. Sabău, Velisar – M. Chindriș (cpt.), Prejmerean – Mih. Constantinescu, Cioiu, Saim Tudor – Jarovic. Imediat după pauză au intrat Duță, Lică, Horj, Alb. Olaru, Tolea, Măzărache, M. Coman și David Ilie, iar pe parcursul reprizei secunde s-a apelat și la tânărul portar Jercălău.

  • Dintre aceștia, în meciul cu Poli Timișoara, rezerve au fost Moroz, Jarovic, Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Prejmerean, Alb. Olaru, V. Lică, M. Chindriș și Boțogan, însă acesta din urmă nu a fost utilizat cu Plopeniul.  nu a evoluat acum.

Meciul s-a jucat la Ariceștii Rahtivani, unde Petrolul s-a arătat uimită de baza sportivă locală

Despre desfășurarea meciului cu CSO Plopeni, Petrolul a scris următoarele pe site-ul oficial:

”Raportul de forțe din teren a fost unul dezechilibrat, formația noastră dominând confruntarea de la un capăt la celălalt. Saim Tudor (13) a deschis scorul, cu un voleu expediat din mijlocul careului, tot el majorând diferența nouă minute mai târziu, atunci când, cu un șut de la 12 metri, a plasat balonul lângă butul din stânga. Până la pauză a mai înscris Constantinescu (34), cu un șut din lateral dreapta, la colțul scurt, iar, după reluare, Horj (74) și-a făcut debutul cu gol în tricoul „lupilor”, punctând, cu o lovitură de cap, la un corner bătut de pe dreapta. Scorul final, 5-0, l-a stabilit Simon Măzărache (84), cu o reluare din preajma punctului cu var.

De subliniat condițiile excelente în care s-a disputat jocul de astăzi, pe frumoasa bază sportivă de la Ariceștii Rahtivani, organizarea întâlnirii fiind facilitată de către edilii comunei, primarul Gheorghe Orbu și viceprimarul Cristian Brătășanu, și de responsabilul clubului local, fostul fotbalist Gheorghe Rohat. Mulțumiri!”

Urmează meciul cu FC Buzău, pe ”Ilie Oană”

Pentru Petrolul va urma un meci extrem de important, cu FC Buzău, un adversar care a pus mereu probleme echipei de când se întâlnesc în Liga 2. Partida cu trupa lui Cristian Pustai, clasată pe locul 5, deci posibil viitoare adversară și în play-off, va avea loc pe stadionul ”Ilie Oană”, sâmbătă, de la ora 17:30, în cadrul etapei a 18-a, penultima a sezonului regular.

FC Buzău a trecut astăzi cu 4-1 de Astra și a acumulat 31 de puncte, în timp ce liderul Ligii 2 Petrolul așteaptă decizia prin care va câștiga la ”masa verde” meciul cu Poli Timișoara și va ajunge la 45 de puncte.

Petrolul – CSO Plopeni 5-0:

https://www.youtube.com/watch?v=a8z1RObzywg

https://www.youtube.com/watch?v=iZtivqPfZy4

Foto: Cristi Stavri / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-campionatul-ligii-2-cu-un-derby-poli-timisoara-petrolul-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-dan-paltinisanu-19220490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-fruncea-jos-timisoara-s-a-facut-de-ras-in-fata-tarii-batranul-stadion-dan-paltinisanu-a-tradat-politehnica-iar-petrolul-va-castiga-la-masa-verde-19220518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-dupa-ce-petrolul-a-obtinut-succesul-cu-poli-la-masa-verde-pentru-noi-e-bine-dar-pentru-fotbal-nu-e-19220560

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-s-a-incalzit-cu-astra-cristian-pustai-recunoaste-rezultatul-era-cel-mai-important-si-bine-ca-s-a-obtinut-profesorul-pregateste-meciurile-de-foc-cu-petro-19220767

Marius ANGHEL 26 Feb. 2022, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă