Problema nocturnei de la ”Dan Păltinișanu” era cunoscută la Timișoara. Noul conducător al Politehnicii, Florin Iacob, e sincer: ”Știa toată lumea. Dar degeaba vezi dacă nu poți să previi”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2022, 01:09 Liga 2

Timișoara s-a făcut de râs în fața țării prin evenimentele care au avut loc la meciul Politehnicii cu Petrolul, iar principalul vinovat este Consiliul Județean Timiș condus de Alin Nica. Acesta administrează așa-zisul stadion ”Dan Păltinișanu”, aflat într-o stare avansată de degradare, un pericol public pentru spectatori, închis în mare parte publicului, însă lăsat în continuare să fie utilizat. În orașul din vestul țării, ”fruncea” României, așa cum le place bănățenilor să-și spună, autoritățile județene, cât și cele locale demonstrează pe zi ce trece cât de incompetente sunt. Nu sunt în stare de ani buni să finalizeze un proiect și să dea drumul contrucției unei noi arene, la standardele vremurilor de azi.

Nocturna stadionului ”Dan Păltinișanu” a avut probleme de funcționare, s-a stins de două ori în timpul meciului Politehnicii cu Petrolul, în minutele 8, respectiv 37, iar acest lucru duce automat la pierderea partidei la ”masa verde” de către organizator, conform regulamentului FRF.

Problema de la nocturnă, cunoscută de ”toată lumea”! Clubul voia o discuție cu CJ Timiș, administratorul stadionului ”Dan Păltinișanu”

La Timișoara se știa că noctuna are probleme, s-a anticipat că ar putea ”pica” în timpul utilizării sale, însă, cu toate acestea, nu s-a putut face nimic. O spune, cu seninătate, impresarul Florin Iacob, mai nou cooptat în conducerea clubului Politehnica.

”Știa toată lumea. Eu chiar am fost în spate și am văzut. Dar degeaba vezi dacă nu poți să previi. Știi consecintețe și nu poți preveni”, a spus Florin Iacob la DigiSport, după meciul Politehnicii cu Petrolul, încheiat după doar 37 de minute, în momentul în care nocturna a picat a doua oară.

”O seară foarte tristă și o seară care se anunța de aseară tristă, pentru că aseară am venit la antrenament și nu am putut să facem antrenamentul din cauza nocturnei. Problemele existau. Normal că exista o anumită teamă. Dar am și spus-o aseară. S-a întâmplat…”, a vorbit, după joc, și antrenorul Nicolae Croitoru.

Iacob spune că șefii Politehnicii voiau să se întâlnească cu reprezentanții CJ Timiș pentru a vorbi despre condițiile de la stadionul ”Dan Păltinișanu”.

”Vă dați seama că toți suntem foarte triști pentru ceea ce s-a întâmplat, pentru jucători, pentru suporteri. Culmea, chiar săptămâna aceasta, până la meci, până la antrenamentul de aseară, conducerea avea în plan să se întâlnească cu autoritățile locale, în speță cu Consiliul Județean, de care aparține stadionul. Și uite că s-a anticipat discuția, dar, din păcate, s-a întâmplat acum și pierde echipa, pierde toată lumea, orașul, ca imagine. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare la reuniunea pe care ne-am propus-o cu Consiliul Județean. E foarte trist ce s-a întâmplat, oriunde se întâmpla, cu atât mai mult la Timișoara, unde lumea e orgolioasă, e fruncea. De data asta, stăm mai liniștiți cumva. În planul de discuții cu Consiliul Județean, conducerea clubului avea în vedere să discute pentru îmbunătățirea condițiilor de la stadion, o cosmetizare a lui pentru moment, și, astfel, să se decidă dacă mai joacă pe ”Dan Păltinișanu” sau nu. Varianta de rezervă este stadionul Știința. Acum depinde cât de mult își vor dori cei de care aparține stadionul să joace în continuare Poli pe ”Dan Păltinișanu””, a povestit Iacob.

Florin Iacob, administrator delegat la Poli Timișoara

Florin Iacob a vorbit și despre numirea sa la Politehnica Timișoara și atribuțiile sale.

”Cei din Comitetul Director au ales pentru mine funcția de administrator delegat, cu legătura între Comitetul Director și aria tehnică, tot ce înseamnă echipa întâia, academia și chiar și administrație, cât mă pricep”, a spus impresarul trecut acum în rezervă.

”Oameni foarte puternici financiar” își dau mâna pentru a crea un club transparent și puternic

Despre planurile de la club, Florin Iacob spune că oameni potenți financiar au promis să se implice și să ajute la formarea unei echipe puternice și transparente.

”S-a făcut o societate pe acțiuni, care pentru mine, personal, să vă spun punctul meu de vedere, niciodată nu mi-am dorit să fiu într-o structură la fotbal, la Poli Timișoara. Nu mi-am dorit absolut deloc. Acum m-au contactat cei care sunt acționari și am venit cu mare plăcere, pentru că sunt oameni foarte puternici financiar, nu de carton, și moral inclus, și vor să facă lucrurile transparente, și mi-a plăcut foarte mult când au spus că în comunitatea asta au făcut bani și afaceri profitabile și vor să întoarcă ceva societății ăsteia. De asta mi-a plăcut tare mult. Vor să fie totul transparent, ș.a.m.d. Semnalele sunt pozitive, este interesată destulă lume cu bani din Timișoara, care până acum nu a găsit mediul. Iar persoanele care sunt implicate în proiect, începând cu președintele actual al clubului, fostul rector, domnul Șerban, cu actualul rector al Politehnicii, domnul Iova, domnul Filipaș, că sunt câteva nume de impact în societatea timișoreană.

E impropriu spus că echipa era a suporterilor, dar suporterii sunt pioni importanți în acest proiect. Au condus echipa împreună cu Institutul Politehnic, niciodată n-ar face absolut nimic fără Institutul Politehnic. Până acum echipa a fost susținută de suporteri cu Institutul Politehnic, așa cum au putut”, a spus Iacob.

Iacob, despre acționarii clubului: ”Au asigurat că vor da câți bani e nevoie”

Conform spuselor fostului impresar, Poli Timișoara va avea un buget nelimitat pentru a-și îndeplini obiectivele.

”În perioada următoare obiectivele sunt de fundamentare a clubului, de fortificarea lui, în academie trebuie umblat și răscolit. Obiectivele sunt să coopteze câți mai mulți copii spre Poli, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Iar financiar, oamenii pe care i-am pomenit, și sunt și alții, au asigurat că vor da câți bani e nevoie ca să se creeze un club solid și transparent.

Promovarea va fi un obiectiv cu siguranță, dar noi vorbim de promovare când s-a stins nocturna?”, a mai declarat Florin Iacob la DigiSport.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-n-a-scapat-de-ce-s-a-temut-nicolae-croitoru-dezvaluiri-despre-nocturna-care-a-adus-infrangerea-in-meciul-cu-petrolul-o-seara-care-se-anunta-de-aseara-trista-19220565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-dupa-ce-petrolul-a-obtinut-succesul-cu-poli-la-masa-verde-pentru-noi-e-bine-dar-pentru-fotbal-nu-e-19220560

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-fruncea-jos-timisoara-s-a-facut-de-ras-in-fata-tarii-batranul-stadion-dan-paltinisanu-a-tradat-politehnica-iar-petrolul-va-castiga-la-masa-verde-19220518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-campionatul-ligii-2-cu-un-derby-poli-timisoara-petrolul-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-dan-paltinisanu-19220490

Marius ANGHEL 25 Feb. 2022, 01:09 Liga 2
Pe aceeași temă