Unirea Alba Iulia, sezon rușinos în Liga 3! E ultima în Seria 9, e copleșită de datorii, dar speră în salvare. Mihai Dăscălescu: ”Este clar că trebuie făcut ceva”

Dan HENEGAR 15 Dec. 2021, 09:54 Liga 3
Unirea Alba Iulia, sezon rușinos în Liga 3! E ultima în Seria 9, e copleșită de datorii, dar speră în salvare. Mihai Dăscălescu: ”Este clar că trebuie făcut ceva”

Unirea Alba Iulia trece prin cea mai grea perioadă de la momentul revenirii sale în Liga 3, produs în 2016, din toate punctele de vedere. Financiar, cât și sportiv. Echipa a acumulat doar 8 puncte în 15 etape, într-un sezon marcat de probleme financiare, și iernează în postura rușinoasă de ”lanternă roșie” a Seriei a 9-a. Mai mult, e foarte probabil ca în această iarnă să-și încheie colaborarea cu antrenorul Valentin Sinescu, cel care a preluat echipa din Cetatea Marii Uniri în urmă cu nici 5 luni.

Problema financiară rămâne acutăl a Unirea

Conform precizărilor făcute de Mihai Dăscălescu, președintele echipei, viitorul Unirii depinde de modul cum își va rezolva problema financiară, un termen cât de cât rezonabil fiind în jurul datei de 15 ianuarie 2022, în preajma reluării pregătirilor. ”Fotbalistic am trăit un sezon dezamăgitor, trebuie să recunoaștem acest lucru, chiar dacă au fost și jocuri în care n-am avut șansă, cum ar fi deplasările de la Cluj, Turda sau Ocna Mureș, sau acasă cu Viitorul Cluj. Cu siguranță însă, dacă nu existau acest probleme financiare terminam mult mai sus”, a menționat, pentru Ziarul Unirea, Mihai Dăscălescu (foto, în dreapta), cel care este și unul dintre cei doi reprezentanți ai Ligii a 3-a în Comitetul Executiv al FRF.

”La jucătorii veniți în vară sunt două salarii restante, însă la fotbaliștii din campionatul trecut s-au acumulat mai multe luni neachitate. Încercăm să găsim soluții, purtăm diverse discuții, în dorința de a mai stinge până la finele anului din datoriile către jucătorii mai vechi. Am trecut prin momente și mai dificile, acum 2 ani, când erau 9-10 luni neplătite și aveam acel litigiu cu arabii, a spus oficialul ardelenilor.

Mihai Dăscălescu: ”Trebuie făcut ceva să îndreptăm situația financiară”

Referirea este la martie 2020, când Unirea nu s-a prezentat la meciul de acasă din startul returului cu Viitorul Șelimbăr, iar apoi campionatul s-a întrerupt din cauza pandemiei, iar clubul a încasat banii cuveniți de la Al Ahli (Arabia Saudită), pentru Nicolae Stanciu, iar lucrurile s-au liniștit oarecumva, scrie Ziarul Unirea.

”Este clar că trebuie făcut ceva și să îndreptăm situația financiară. Să avem în primăvară garanția unui buget decent care să ne permită să achităm din restanțe, să gândim o campania serioasă de transferuri pentru a ne redresa și a ne bate pentru evitarea retrogradării”, a încheiat Dăscălescu.

Într-o situație de acest gen s-a mai regăsit Unirea Alba Iulia în 2012, în urmă cu un deceniu, când a terminat turul în Liga a 2-a (ultima prezență a unei reprezentante a Albei în al doilea eșalon) pe penultimul loc, al 12-lea, în Seria a 2-a, iar în pauza competițională, respectiv în martie 2013 a abandonat activitatea (a fost atunci celebra situație a internaționalului Eduard Schuller, transferat în urma unui anunț la ”mica publicitate”, un caz unic în fotbalul românesc, clubul fiind în insolvență), pentru ca în 2014 să înceapă de jos, din Liga a 5-a!

Unirea Alba Iulia e ultima în Seria a 9-a a Ligii 3

Unirea Alba Iulia ocupă ultimul loc în Seria a 9-a a Ligii 3, 10, cu 8 puncte acumulate în 15 meciuri, lider detașat fiind CS Hunedoara, cu 43 de puncte. Echipa din ”Cetate” are de departe cel mai slab atac, cu doar 9 goluri înscrise, și a treia cea mai slabă defensivă din serie, cu 31 de goluri primite, mai rău stând Sănătatea Cluj (40 goluri) și Gloria Bistrița Năsăud (34 goluri).

În ultimele trei etape ale sezonului regular, Unirea mai are meciuri cu Gloria Bistrița Năsăud (locul 5, deplasare, 12 martie), CS Ocna Mureş (locul 6, acasă, 19 martie) și Avântul Reghin (locul 8, deplasare 25 martie).

La finalul sezonului regular, primele patru clasate merg în play-off, iar următoarele șase echipe vor evolua în play-out cu toate punctele deja acumulate și vor mai avea încă zece meciuri. Ultimele două clasate din play-out vor retrograda direct.

Foto: Lucian Danciu și Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/valentin-sinescu-si-a-incheiat-mandatul-la-unirea-alba-iulia-cu-cele-mai-modeste-rezultate-din-ultimii-6-ani-de-cand-echipa-a-revenit-in-liga-3-s-a-saturat-19214136

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cornel-talnar-deplange-situatia-in-care-a-ajuns-unirea-alba-iulia-comparand-o-cu-cea-a-lui-dinamo-este-rusinos-ce-se-intampla-19210877

https://liga2.prosport.ro/liga-3/metalurgistul-cugir-gest-superb-de-fair-play-fata-de-rivala-va-rugam-nu-lasati-unirea-alba-iulia-sa-moara-primaria-din-cetatea-marii-uniri-priveste-nepasatoare-si-sustine-ca-s-ar-19209144

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-alba-iulia-e-din-nou-intr-o-situatie-disperata-clubul-emblema-al-albei-e-asaltat-de-memorii-si-sperantele-de-salvare-tin-de-un-miracol-19208541

Dan HENEGAR 15 Dec. 2021, 09:54 Liga 3
Pe aceeași temă