Valerii Macrițchii, despre euro-golul din derby-ul Timișoarei: ”A fost intuitiv.” Moldoveanul spune că Sheriff Tiraspol, clubul care l-a crescut, e peste tot ce există în România

Anda DELIU 24 Oct. 2021, 13:24 Liga 2

Ripensia s-a impus cu 3-1 în derby-ul cu Poli, cu ultimul gol marcat la ultima fază de joc, de către Denis Golda. Reușita decisivă a fost cea din minutul 73, un șut puternic al lui Valerii Macrițchii (25 de ani), de la 30 de metri. Moldoveanul crescut de Sheriff Tiraspol spune că a tras intuitiv, cu toate că este un jucător cu profil defensiv.

Basarabeanul a vorbit și despre ”senzația” din Liga Campionilor, Sheriff Tiraspol, clubul care l-a crescut pe el și fratele său geamăn Andrei, despre care spune că are o bază peste ce există în România.

Spiritul de echipă a adus victoria Ripensiei

Valerii Macrițchii a spus că la antrenamente mai exersează șuturile de la distanță, dar a rămas modest și a spus că important e rezultatul cu Poli, nu golul său. Moldoveanul a pomenit și despre spiritul de echipă și dăruirea colegilor săi.

”La antrenamente exersăm astfel de șuturi. A fost intuitiv. Am avut spațiu și am luat o decizie rapidă. Până la urmă, nu contează cine marchează, cine dă pasa de gol, important e cum arătăm pe teren, dacă arătăm ca o echipă. Ne-am dăruit la maximum astăzi și am luat, cred, trei puncte pe merit. N-aș zice că tinerețea a luat fața experienție, doar că uneori, când ești mai tânăr, ai mai multă putere și mai multă dorință. Sper ca victoria de astăzi să ne ridice moralul și să începem și noi meci de meci să acumulăm și mai multe puncte și să avem un final de sezon mai liniștit”, a punctat jucătorul Ripensiei, ajuns la echipa timișoreană în ianuarie 2020, de la Dinamo-Auto.

Ar vrea presiunea pusă de o galerie

La finalul meciului, poliștii au fost înjurați timp de minute în șir de galerie, cu termeni greu de reprodus. Valerii Macrițchii a spus că ei, la Ripensia, nu știu cum e ca suporterii să pună o asemenea presiune pe jucători sau antrenori, dar și-ar dori și, doar atunci, roș-galbenii vor putea spune că au ajuns unde trebuie în fotbal.

”Totuși, jocul sub presiune e puțin altfel. Cred că majoritatea jucătorilor de la Ripensia nu cunosc acest sentiment. Sper ca pe viitor să avem și noi galerie și să simțim și noi presiunea aceasta. Pentru că jocul până la urmă e despre presiune. Dacă vrei să obții ceva, să tinzi spre mai mult, vrei să joci în Liga 1, totuși, trebuie să poți să joci sub presiune”, crede Valerii Macrițchii.

Speră ca stafful Moldovei să se uite la meciurile Ripensiei

Întrebat dacă la 25 de ani se așteaptă la convocarea la naționala Moldovei, Valerii Macrițchii a precizat că nu e foarte convins dacă partidele Ripensiei din Liga 2 sunt monitorizate atât de atent, cu toate că Dan Taras, internațional moldovean, e coleg cu el.

”Nu știu. Sper că totuși se uită… Nu știu dacă ei se uită la Liga 2 a României. Sper că am intrat în vizorul antrenorului. Depinde totul de mine. Cât de mult o să mă străduiesc. Eu întotdeauna voi fi gata să ajut naționala”, a spus fotbalistul, întrebat despre acest aspect.

Se simte bine pe toate posturile defensive

De când au venit la Ripensia, de aproape doi ani, gemenii Andrei și Valerii Macrițchii au jucat pe mai multe posturi, atât în linia de mijloc, dar și fundași centrali sau laterali. Pe Valerii nu-l deranjează asta.

”Eu am început, când eram mic, ca închizător. Acum joc tot ca închizător, numai că puțin mai sus. Ajut și atacul. Joc pe postul pe care îmi place. Am jucat și fundaș central. Unde va considera antrenorul că pot să ajut mai mult echipa, acolo o să joc”, a povestit moldoveanul născut la Bălți.

Sheriff are o bază peste tot ce există în România

Ripensia e prima experiență internațională a moldoveanului. Valerii a terminat junioratul la Sheriff, club pentru care are numai cuvinte de laudă.

”Eu am făcut junioratul acolo și vă spun sincer că în România, condiții ca la Sheriff nu sunt. Sunt condiții mai bune ca și la Steaua (n.r. – FCSB). Complexul, stadioanele. Ca salarii, da, la CFR și la Steaua sunt mai bune. Sherriful cred că în Liga 1 a Românei s-ar bate mereu pentru primele locuri”, a conchis jucătorul Ripensiei.

  • 9 meciuri, toate începute ca titular, dintr-un total de 11 are Valerii Macrițchii în acest sezon de Liga 2 la Ripensia, în două dintre ele încriind, cu FC Hermannstadt (2-2) și Poli Timișoara (3-1). În sezonul trecut a avut 22 de aparții, 18 ca titular.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-muntean-explica-cum-a-triumfat-ripensia-cu-poli-cu-vointa-cu-mult-suflet-cu-darurie-si-respect-fata-de-adversar-19206836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensia-si-a-gasit-antrenor-principalul-care-preia-echipa-timisoreana-a-condus-o-ultima-data-pe-fotbal-comuna-recea-19206762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tineretea-a-invins-in-derby-ul-timisoarei-primavaratica-ripensia-s-a-impus-in-fata-tomnaticii-politehnica-19206737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-intre-echipele-timisorene-din-liga-2-poli-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1500-ambele-echipe-sufera-in-acest-sezon-19206559

Anda DELIU 24 Oct. 2021, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă