Metaloglobus a ”dormit” în prima repriză din Pantelimon, dar s-a trezit și a învins-o la scor pe Poli Timișoara. Nicolae Grigore: ”Acest meci îmi dă mari speranțe”

Anda DELIU 11 Sep. 2021, 18:03 Liga 2

Metaloglobus a câștigat cu 4-1 meciul din etapa a 6-a a Ligii 2 cu Poli Timișoara, deși oaspeții au condus la pauză, prin golul marcat de Octavian Ursu. Nu a fost destul, deoarece gazdele au marcat apoi prin Alexandru Enache, Andrei Florescu, Ovidiu Herea și Claudiu Hera, după ce bănățenii nu au mai contat în repriza a doua.

Poli a jucat bine în prima repriză

De altfel, timișorenii au deschis scorul la prima ocazie importantă a meciului. În minutul 9, după ce au tras în blocaj, alb-violeții au marcat prin Octavian Ursu, care a trimis la colțul lung un balon respins din șutul inițial al lui Bîrnoi. Peste câteva minute, același Ursu a fost periculos și a trimis puțin pe lângă poartă, după o fază creată tot de Bîrnoi. Trupa lui Nicolae Grigore nu a reușit să aibă acțiuni promițătoare de atac toată prima repriză. În schimb, Poli a mai fost periculoasă prin Pamfile, dar și prin același Ursu, dar Gavrilaș a fost la post de fiecare dată.

Repriza a doua, diametral opusă

La pauză, Nicoae Grigore a făcut nu mai puțin de patru modificări în lot. În schimb, timișorenii l-au pierdut pe Bîrnoi, accidentat. Jocul s-a schimbat diametral, iar pentru gazde a început un festival ofensiv. În minutul 58, Alexandru Enache a marcat la colțul scurt, după o centrare. La 1-1, Ignea l-a pus de două ori la încercare pe Gavrilaș, dar fără succes. În minutul 76, după o mare presiune în careul timișorenilor, Andrei Florecu a marcat golul de 2-1. Peste șapte minute, cu o defensivă alb-violetă tot mai debusolată, Ovidiu Herea a marcat și el, pentru ca în prelungiri, Claudiu Herea să transforme un penalty dictat după ce Păduraru a intrat în Enache.

Nicolae Grigore, mulțumit că totul s-a terminat cu bine

Antrenorul Metaloglobusului a precizat că va analiza bine prima repriză, care i-a ridicat semne de întrebare, dar e fericit pentru revenirea elevilor săi.

”Acest meci îmi dă mari speranțe pentru ceea ce se va întâmpla pe viitor și sperăm în continuare să mergem tot în sus. Avem mulți jucători noi. Astăzi cred că am avut în teren trei sau patru față de ceea ce aveam acum o săptămână. Nu e ușor acest lucru și înțeleg. Dar totuși, chiar și în această situație, cum am jucat în prima repriză, a fost destul de greu. Sunt meciuri în care am condus și am pierdut, cum a fost la Cluj. Am trăit o frustrare foarte mare acolo, pentru că să pierzi la ultima fază nu este ușor. Băieții acolo au făcut un meci foarte bun. Sunt extrem de mulțumit și bucuros de ceea ce s-a întâmplat în a doua repriză. Însă va trebui să analizăm cu mare atenție prima repriză și să nu se mai repete acea evoluție”, a spus Grigore la microfonul DigiSport.

Metaloglobus, cu gândul la play-off

Tânărul antrenor a admis că se gândește și la caficarea în play-off.

”Am avut o perioadă cu meciuri complicate, cu echipe foarte bune, plus acel meci din cupă în care am jucat cu jucătorii care nu au jucat foarte mult, care nu aveau minute. Încercăm să strângem puncte, pentru că aveam patru meciuri fără victorie și încercăm să-i integrăm pe cei nou-veniți să ne apropiem de locurile acelea de play-off”, a precizat Grigore.

Cu 10 puncte după șase etape, Metaloglobus a urcat pe locul 7, în timp ce Poli Timișoara, cu 7 puncte, a căzut pe locul 12.

În etapa a șaptea, Poli Timișoara joacă acasă, la 18 septembrie, de la ora 11:00, cu FK Csikszereda. Tot atunci, Metaloglobus are meci în deplasare la FC Buzău.

METALOGLOBUS BUCUREŞTI – POLITEHNICA TIMIȘOARA 4-1

Alexandru Enache 58′, Andrei Florescu 76′, Ovidiu Herea 83′, Claudiu Herea 90+4′ – penalty / Octavian Ursu 9′

Metaloglobus: Gavrilaș – I. Sîrbu (Grosu 46′), D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Liv. Mihai (Pandele 46′), Al. Coman (Al. Lazăr 72′) – Plumbuitu (Andr. Florescu 46′), Cl. Herea, Potecea (Al. Enache 46′) – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – L. Cazan, Stere, Ed. Vraciu
Antrenor: Nicolae Grigore

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Ignea, R. Lazăr – D. Andrei (Moțiu 80′), Bîrnoi (Zaluschi 46′), Oct. Ursu (Rob. Hațegan 88′) – D. Benzar (Gerbi 80′)
Rezerve neutilizate: Murariu – Bocșan, Minteuan, S. Coste, D. Prodan
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: Metaloglobus (Bucureşti); Arbitru: Robert Avram (Piteşti); Asistenți: Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Lucian Tănase (Piteşti); Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş); Observatori: Silviu Crângaşu (Ploieşti) și Dorinel Dincă (Călăraşi).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-poli-timisoara-se-joaca-de-la-ora-1300-banatenii-sunt-superiori-bucurestenilor-la-intalniri-directe-19200035

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

Anda DELIU 11 Sep. 2021, 18:03 Liga 2
Pe aceeași temă