FC Buzău a obținut primul succes în acest sezon chiar pe terenul fostei echipe a antrenorului Cristian Pustai, și unul la scor: ”Nu a fost o victorie aşa uşoară”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2021, 17:26 Liga 2

FC Buzău a obținut prima victorie în actualul sezon de Liga 2 în deplasare la Dunărea Călărași, cu 3-0, în etapa a 4-a, chiar pe terenul fostei echipe antrenată de Cristian Pustai.

Cristian Pustai, după primul succes cu FC Buzău, chiar la fosta sa echipă: ”Nu a fost o victorie așa ușoară”

După un start de sezon sub așteptări, cu un punct acumulat în trei meciuri, FC Buzău a profitat din plin de slăbiciunile Dunării Călărași, fosta echipă a lui antrenorului Cristian Pustai, și a reușit să obțină prima sa victorie în campionat.

Golurile marcate de Pablo Gaitan (19’), Adi Chică-Roşă (26’) și Alin Cârstocea (53’) au mai detensionat atmosfera la echipă buzoiană amenințată că rămâne fără unul dintre cei doi acțiunari majoritari, Consiliul Județean Buzău.

”Nu a fost o victorie aşa uşoară, a fost una muncită. Într-adevăr, am avut multe situaţii de gol şi diferenţa putea să fie mai mare şi este o victorie meritată. Trebuie să avem însă continuitate şi să câştigăm următoarea partidă, cea cu Unirea Constanţa, pentru a urca în clasament şi a intra în obiectiv”, a declarat Cristian Pustai, după victoria de la Călăraşi, citat de pagina de Facebook a echipei FC Buzău.

În precedentele trei jocuri, cu adversari puternici, FC Buzău pierduse cu FC Hermannstadt (1-2 în deplasare) și ”U” Cluj (0-1 acasă) și remizase și Poli Timișoara (1-1 în deplasare).

  • FC Buzău în meciul cu Dunărea Călărași: R. Stoian – Oteliță (D. David 90′), Vîrtej (Wiktorski 86′), Ghinga (cpt.), T. Oltean (C. Toma 90′), Gaitan, Cârstocea (Mondragon 69′), Al. Munteanu, Ekollo, Cr. Ciobanu (I. Neacșu 90′), Chică-Roșă. Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Cip. Petre, D. Rogac, Ghe. Andronic.

Cu cele patru puncte strânse până acum, FC Buzău ocupă locul 11 în Liga 2, iar în etapa a 5-a joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Unirea Constanța, echipă fără niciun punct acumulat. Până atunci însă, trupa lui Cristian Pustai joacă în Faza a III-a a Cupei României, la Metalul Buzău, marți, 24 august, de la ora 17:30.

Petre Emanoil Neagu, amenințări și sfaturi către FC Buzău, altfel Consiliul Județean se retrage din proiect

Alltfel, nici bine nu a început proiectul FC Buzău că deja au apărut nemulțumiri față de activitatea echipei. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și-a spus nemulțumirile înaintea partidei de la Călărași, vorbind chiar de desființare, dacă lucrurile nu merg în direcția în care își dorește el.

”Am făcut apel la ceilalți implicați, investitor privat, și toți ceilalți. Trebuie să ne dăm mâna în spiritul echipei și să nu aruncăm banii publici absolut degeaba. Consiliul Județean nu se implică în problemele tehnice, cine joacă, cine antrenează. Nu suntem nici antrenori, nu suntem nici manageri de club, nu suntem nici procuratori de jucători, și așa mai departe, însă fiecare trebuie să-și facă treaba. Ca microbist, pentru că îmi place fotbalul, am fost la meci, am vrut să realizez și eu ce se întâmplă acolo pentru că mi s-a părut o lipsă crasă de atitudine a jucătorilor în teren. Ca neprofesionist în teren, am vrut să văd, poate s-au schimbat lucrurile, am vrut să înțeleg. Nu e treaba mea ce face antrenorul, dar văd și eu o lipsă de atitudine. Eu vreau să aloc niște bani publici, dar înainte să ceri trebuie să și oferi.

Echipa nu va fi un loc în care niște oameni își vor lua banii și vor merge pe principiul timpul trece și mergem mai departe. (…) Noi în Liga 1 mari tradiții nu avem, am fost o echipă meteorică în Liga 1. Mi-aș dori să atragem cât mai mulți parteneri din societatea civilă, în doi trei ani să avem o oarecare performanță în Liga 1, acesta este și scopul. Vreau să putem să creștem juniori, copii cărora le place fotbalul, pentru că dacă nu începem de jos în sus nu o să facem absolut nimic. Acum echipa a fost încropită, și am fost de acord să fie încropită doar la început”, a spus Neagu la finalul recentei ședințe a Consiliului Județean.

Omul politic spune că nu se bagă peste antrenor, însă declară că nu este de acord ca la echipă să joace fotbaliști de 35-40 de ani, ci vrea tineri cu ”foame de performanță”. Ciprian Petre (40 de ani), Sebastian Ghinga (34 de ani) și Alexandru Munteanu (33 de ani) sunt singurii jucători din lot trecuți de 30 de ani.

”Sunt de acord. Nu putem într-o zi să realizăm totul, avem un program de 2-3 ani vis-a-vis de această echipă, să ajungem în prima ligă. Însă, eu nu sunt de acord și nu voi fi de acord și i-am anunțat pe cei care fac parte din acest proiect că dacă începând din iarna anului viitor se continuă cu jucători de 35-40-70 de ani, noi ne retragem din acest proiect. Nu ne interesează! Acum am înțeles că e echipa nouă, că trebuie să fim pe o linie de plutire, dar ca să avem performanță trebuie sa promovăm fotbaliști tineri, care au foame de performanță, care vor să evolueze. Că de la o vârstă ajungi la saturație, îți iei salariu si gata, dar vreau să fie tineri legați sufletește de Buzău”, a mai spus, citat de Șansa news, Petre Emanoil Neagu, care a promis că la următoarea ședință va aloca, așa cum a promis, bani pentru echipă, însă vrea ca și ceilalți asociați din proiect să vină cu partea promisă, dar a comunicat și că la iarnă se va trage linie ”și vedem ce va mai fi”.

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-timisoara-calarasi-techirghiol-braila-si-dej-gazdele-meciurilor-care-incep-la-ora-1100-fc-brasov-vrea-sa-mai-spele-din-rusinea-traita-runda-trecuta-19196919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nemuritorul-din-fotbalul-romanesc-ciprian-petre-isi-doreste-promovarea-cu-fc-buzau-si-sa-joace-in-liga-1-la-41-de-ani-colegii-ma-respecta-dar-mai-sunt-si-glume-19196745

Marius ANGHEL 22 Aug. 2021, 17:26 Liga 2
Pe aceeași temă