Okan da, Dobre și Stauciuc ba! Stoperul grec a convins și va semna cu Poli Iași. Antrenorul Costel Enache cere răbdare: ”Nu putem naște o echipă peste noapte”

Narcis POHOAȚĂ 22 Jul. 2021, 15:15 Liga 2
Okan da, Dobre și Stauciuc ba! Stoperul grec a convins și va semna cu Poli Iași. Antrenorul Costel Enache cere răbdare: ”Nu putem naște o echipă peste noapte”

Fundașul central grec Okan Chatziterzoglou va semna cu Politehnica Iași. Stoperul venit în probe de la gruparea elenă Ierepetra, din liga a doua, l-a convins pe tehnicianul Costel Enache după meciul amical cu Dacia Buiucani (scor 2-3) și a fost păstrat în lot, urmând să semneze un contract pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon.

Chatziterzoglou semnează cu Poli Iași, Asăvoaei rămâne în probe. Dobre și Stauciuc n-au fost păstrați

În vârstă de 25 de ani, Okan Chatziterzoglou a jucat până acum în carieră la formațiile elene Xanthi, Panserraikos, Larissa și Ierepetra, iar în România a mai evoluat la Academica Clinceni, în 2019.

Dacă grecul l-a convins pe Enache că merită să joace la Poli, stoperul Cosmin Dobre nu a făcut-o. Venit în teste de la Universitatea Craiova, Dobre nu l-a mulțumit pe Costel Enache în amicalul cu basarabenii de la Buiucani, astfel că ieșenii au renunțat la el.

Tehnicianul lui Poli a renunțat și la atacantul Bogdan Stauciuc, testat și el în amicalul de miercuri, în timp ce mijlocașul Robert Asăvoaei va mai fi păstrat câteva zile pentru probe.

Costel Enache: ”Nu putem naște o echipă peste noapte. Este nevoie de răbdare”

Antrenorul Politehnicii Iași s-a declarat mulțumit de prima repriză a amicalului cu Dacia Buiucani, când a rulat cu o echipă mai aproape de cea care va juca și în campionat.

”Mi-a plăcut foarte mult adversarul. Și pentru a continua pregătirea, dar și pentru a vedea jucătorii, pentru că am avut mulți jucători în teste. Vrem să completăm lotul, dar din păcate singurele soluții sunt cei care vin în probe, pentru că certitudini e greu să aducem la Iași. A fost un test bun, mi-a plăcut prima repriză ca organizare și ca dinamică, iar partea a doua a fost una de luptă, în care am avut la un moment dat zece jucători under. Mi-a plăcut că au încercat să țină ritmul, au dat tot ce au putut. Nu rezultatul e cel mai elocvent, avem câteva confirmări, câteva decepții și vedem ce urmează”, a declarat Costel Enache.

Acesta a ținut să transmită un mesaj suporterilor, afirmând că este nevoie de răbdare pentru a forma o echipă competitivă, mai cu seamă în lipsa unui buget solid.

”Eu nu prea citesc comentariile suporterilor, pentru că mă afectează, sunt un om sensibil. Dar aud în jurul meu vorbind. Ar trebui să fim logici și realiști. Eu știu că Iașiul e un oraș pretențios, dar în același timp e un oraș cu un istoric didactic și de învățământ, cu multe facultăți tehnice. Atunci ar trebui să evaluăm lucrurile exact ca și orașul nostru, cu logică și cu argumente. Nu putem naște o echipă peste noapte, nu putem naște o echipă de calitate fără un buget solid, nu putem face o echipă cu istoricul de ultima parte. Încercăm să lucrăm onest, încercăm să echilibrăm lucrurile, să construim cu o bază destul de subțire, dar pentru tot ce facem e nevoie de răbdare”, a declarat Enache.

”Nu trebuie să vindem himere oamenilor din jurul nostru”

Costel Enache a vorbit din nou despre obiectivul echipei sale și a întârit cele spuse după eșecul recent din amicalul cu Sepsi, și anume că obiectivul real în momentul de față ar trebui să fie evitarea retrogradării.

”Eu am spus viziunea mea și cum văd eu lucurile (n.r. – obiectivul realist ar trebui să fie salvarea de la retrogradare). Dacă vrem să transmitem altceva, putem să transmitem orice. Eu transmit întotdeauna ce gândesc și ce simt. Că e mai dureros, că e mai puțin plăcut, nu o să mint. Așa văd eu lucrurile în momentul acesta, cu o experiență destul de mare în ultimii anni la Liga 2. Știu care este nivelul și când spun lucrurile astea le spun doar pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a arăta unde suntem. Dacă vindem himere oamenilor din jurul nostru cred că suntem mai vinovați decât dacă am greși în ceea ce facem”, a punctat Enache.

REZUMATUL amicalului dintre Poli Iași și Dacia Buiucani și concluziile lui Costel Enache:

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-invinsa-in-copou-de-o-echipa-de-liga-secunda-din-republica-moldova-stefan-cana-eliminat-pentru-un-gest-absolut-stupid-19192569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laurentiu-popescu-un-sezon-la-poli-iasi-costel-enache-isi-testeaza-jucatorii-inca-in-doua-amicale-pana-la-startul-sezonului-de-liga-2-19192528

Narcis POHOAȚĂ 22 Jul. 2021, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă