Octavian Popescu, noul jucător-senzație din Liga 1, fusese împrumutat pentru câteva zile în Liga 2, la începutul sezonului. A fost prezentat de Turris Oltul, iar Dan Alexa și l-a dorit și el la ASU Poli: ”Ăștia sunt jucători de talent, de la Dumnezeu, născuți să facă diferența”

Octavian Popescu, tânărul mijlocaș de doar 18 ani care impresionează în Liga 1, la FCSB, și este prezent pe buzele oamenilor de fotbal în această perioadă, trebuia să joace în Liga 2 în acest sezon.

Chiar a fost prezentat oficial de Turris Oltul Turnu Măgurele, la 20 august 2020, unde fusese anunțat ca fiind împrumutat de la FCSB, iar, mai nou, Dan Alexa, antrenorul echipei ASU Politehnica Timișoara, spune că a fost aproape să-l aibă în lot, tot la începutul campionatului.

Dan Alexa l-a vrut pe Octavian Popescu la ASU Poli

Prezent în platoul Look Sport, Dan Alexa a povestit cum a fost aproape să-l împrumute pe Octavian Popescu de la FCSB, la ASU Poli, în vară. Puștiul-minune de la FCSB ajunsese la Turris Oltul. Echipa din Turnu Măgurele chiar l-a prezentat oficial, însă la scurt timp a fost rechemat de actualul lider din Liga 1, care avea nevoie disperată de jucători după ce a avut un focar de COVID-19 în lot.

”După goana asta după juniori, pentru că e o mare problemă la Liga 2 să-ți cauți juniori. Am vrut să-i facă o ofertă să vină la Timișoara, mi s-a spus că a semnat deja cu Turris. Nu știam, aveam referințe foarte bune despre el. Apoi auzisem că a plecat la FCSB. Chiar vorbisem cu Lincar să-l întreb de ce a plecat și mi-a spus că l-a dorit foarte mult Gigi Becali, că nu e de acord cu transferul lui, pentru că este unul dintre jucătorii lui favoriți, el și cu Perianu (n.r. – Ovidiu Perianu, mijlocaș tot de 18 ani). Gândiți-vă dacă s-ar fi transferat la Măgurele ce se putea întâmpla… Ține foarte mult și de șansă. Șansa lui Popescu a fost Gigi Becali”, a spus Alexa.

Octavian George Popescu a fost unul dintre remarcații meciului Dinamo – FCSB 0-1. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Dan Alexa, impresionat de Octavian Popescu: ”Ăștia sunt jucători de talent, de la Dumnezeu”

Antrenorul echipei timișorene aflat în lupta pentru promovare din Liga 1 a rămas uimit de calitățile lui Octavian Popescu. ”Practic, el este la primul impact cu seniorii. Și la primul impact să ai evoluțiile acestea și o maturitate în joc, exact ca la faza de la golul trei (n.r. – vorbește despre meciul FCSB – Poli Iași 3-1), arată un jucător foarte stăpân pe sine și cu foarte mult sânge rece. Ăștia sunt jucători de talent, de la Dumnezeu. Sunt jucători născuți ca să facă fotbal, să facă diferența. Cred că este cel mai promițător din ultimii ani. Gândiți-vă că Man a jucat la UTA un an sau doi, până să fie transferat la FCSB. Popescu a intrat în echipă și a început să facă diferența, de la primul meci. A produs un penalty, a dat o pasă decisivă, dacă nu a dat pasă decisivă a dat un gol. În orice moment a făcut ceva”, a mai declarat Dan Alexa.

Totuși, fostul mijlocaș crede că fotbalistului de 18 ani îi va fi greu în meciurile cu miză: ”Încă e un jucător crud, care fizic nu este pregătit. Cred că încă Popescu nu poate să-l suplinească pe Man. Pentru că vor veni meciurile cu presiune, meciurile de forță. Nu mai departe de câteva zile, în meciul de la Pitești, Popescu a făcut un meci foarte slab, pentru că era un teren care nu-l avantaja. Vor mai fi astfel de gazoane și cu siguranță nu poate să ajute Steaua cum a făcut-o Man.”

Octavian Popescu, motiv de dispută între U Craiova și FCSB. Prezentat oficial de Turris Oltul, dar rechemat la bucureșteni de patronul Gigi Becali

Octavian Popescu a fost motiv de dispută între FCSB și U Craiova la începutul anului 2020, iar tânărul jucător a ajuns în cele din urmă la echipa din Capitală. Crescut de Regal Sport București și ajuns apoi la U Craiova, tânărul mijlocaș a semnat cu FCSB, în ciuda faptul că era dorit în continuare de olteni.

”??AFC Turris anunță că a semnat un acord de imprumut cu jucătorul Octavian Popescu.
⚽️ Octavian Popescu este un junior imprumutat de la FCSB, crescut la Regal Sport Bucuresti, apoi la CS U Craiova.
? Clubul nostru îi urează ” Bun venit!” și îi dorește să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul AFC Turris!, sună anunțul celor de la Turris Oltul privind împrumutul lui Popescu, transfer care, până la urmă, nu s-a mai făcut.

Popescu a debutat în Liga 1 în meci cu Campionii FC Argeș, are un joc în Europa League și a fost unul dintre remarcații din derby-ul Dinamo – FCSB

Octavian Popescu este originar din Nucet (Dâmbovița), iar în acest sezon a jucat în 16 din cele 21 de meciuri disputate de FCSB în Liga 1. În zece dintre ele a început ca titular, în șase a fost schimbat și o dată a marcat, în partida cu Poli Iași, câștigată cu 3-1.

Debutul în Liga 1 l-a avut la data de 20 septembrie 2020, în FCSB – Campionii FC Argeș 3-0, când a intrat pe teren în minutul 50, în locul lui Robert Ion.

Pe lângă jocurile din campionat, Octavian Popescu a apucat să joace pentru FCSB și într-un meci din Europa League. A prins 80 de minute în jocul cu Slovan Liberec (pierdut cu 0-2 la Giurgiu), după ce l-a înlocuit pe Goran Karanovic încă din minutul 10 al jocului.

La ultimul joc desfășurat până în acest moment de FCSB, derby-ul din ”Groapă” cu Dinamo (câștigat cu 1-0), Octavian Popescu a fost integralist și a fost unul dintre remarcații echipei sale, având o prestație lăudată de oamenii din fotbal sau analiști.

”Știți foarte bine că sunt foarte scump la vorbe, nu arunc ușor vorbe, dar acest tânăr talentat arată altceva decât avem noi în România. Apreciez la el foarte mult lejeritate cu care execută ultima pasă în adâncime, mai ales în situații limită, în careu, iar el face totul lejer, ca și cum ar avea foarte mare experiență.
Eu mă bucur că a apărut acest jucător, pentru că ar trebui foarte bine monitorizat și chiar forțat, aș putea să spun. Din generația mea, de la Hagi, nici chiar Adi Mutu, dar de la Hagi n-am mai văzut așa o lejeritate de a juca în adâncime sau de a da ultima pasă”, a spus Dorinel Munteanu despe Octavian Popescu, la finalul meciului Dinamo – FCSB 0-1.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/octavian-popescu-comparat-cu-gica-hagi-daniel-pancu-dorinel-munteanu-19197349

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/octavian-popescu-trei-concluzii-dupa-primul-derby-al-perlei-lui-gigi-becali-19196710

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/oficial-frf-fascinat-de-octavian-popescu-19197310

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/dinamo-fcsb-live-video-online-in-etapa-21-din-liga-1-19196137

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-ia-doi-tineri-jucatori-de-la-fcsb-unul-a-castigat-cupa-romaniei-iar-pentru-celalalt-bucurestenii-s-au-luptat-cu-u-craiova-19144931

Pe aceeași temă