Bogdan Rusu și Guiherme Garutti cred în șansele Mioveniului de a prinde play-off-ul și de a lupta pentru promovare. ”Trebuie să lucrăm să fim şi mai buni”

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 21 Jan. 2021, 14:56 Liga 2

Bogdan Rusu (30 de ani) și Guiherme Garutti (26 de ani) cred că CS Mioveni are puterea să se claseze între primele șase echipe din Liga 2 la finalul sezonului regular, din care a mai rămas de disputat doar șase etape, pentru ca apoi să joace pentru promovarea în Liga 1.

Bogdan Rusu crede că CS Mioveni poate prinde play-off-ul: ”Lupta pentru promovare o să fie destul de grea”

Atacantul e golgheterul echipei argeșene, cu 5 goluri marcate în nouă meciuri disputate în acest sezon, în condiţiile în care s-a alăturat lotului după etapa a 6-a, când și-a încheiat conturile cu fosta sa formație, Dunărea Călărași.

Jucătorul originar din Brașov a vorbit pentru site-ul oficial al CS Mioveni despre anul care a trecut, dar şi despre ceea ce urmează pentru el și echipa sa.

”Anul 2020 a fost un an dificil pentru toată lumea, mai ales că s-a întrerupt activitatea sportivă, din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce mie, personal, şi cred că şi colegilor, mi-a lipsit mult. Satisfacţia cea mai mare din anul precedent a fost că am reușit să-mi dedic mai mult timp familiei, ceea ce era mai puţin posibil atunci când eram în plin campionat. Dezamăgiri au fost mai multe pe plan sportiv, pe care le-am depășit într-un final şi acum mă bucur că am ajuns la echipa CS Mioveni, chiar dacă sezonul începuse şi trecuseră șase etape din campionat”, a spus Bogdan Rusu, fost jucător la Ghimbav, Aerostar Bacău, Farul Constanța, Astra Ploiești, CF Brăila, SC Bacău, FC Brașov, Foresta Suceava, FC Hermannstadt, Petrolul Ploiești sau Dunărea Călărași.

Atacantul care a evoluat în Liga 1 pentru Astra și FC Hermannstadt speră să revină la acest nivel fotbalistic cu CS Mioveni, căreia îi dă șanse la play-off-ul de promovare, cu toate că acum se află pe locul 11 în Liga 2 după 15 etape, la două puncte în spatele celor de la ”U” Cluj, care ocupă locul 6, însă ardelenii au și un meci în minus disputat.

”Lupta pentru promovare o să fie destul de grea, deoarece sunt multe echipe care îşi doresc să prindă play-off-ul, iar diferenţa de puncte este mică. După părerea mea, cred că mai sunt şanse reale să ne clasăm pe primele şase locuri, adică să intrăm în play-off şi după aceea ne gândim la promovare”, a mai spus Rusu.

Guiherme Garutti: ”Trebuie să lucrăm şi să fim şi mai buni şi să ajungem unde ne dorim.” Brazilianul s-a căsătorit în vacanța de iarnă

Și fundașul brazilian Guiherme Gomes Garutti (26 de ani) e încrezător în șansele galben-verzilor de a prinde play-off-ul de promovare.

”Cu siguranţă că mai avem şanse. Avem un campionat foarte strâns, cu multe echipe care au punctaj apropiat. Avem şanse să ajungem mai întâi în play-off, avem şanse reale şi ne luptăm pentru asta. Am făcut o primă parte a campionatului destul de bună, dar trebuie să lucrăm şi să fim şi mai buni şi să ajungem unde ne dorim”, a spus Garutti pentru Curierul zilei.

Adus vara trecută de CS Mioveni și aflat la prima experiență în afara Braziliei, fundașul s-a impus în echipa argeşenă imediat cum a fost introdus pe teren. A evoluat în 10 meciuri (9 ca titular) și a înscris un gol, cu Rapid (3-0).

Garutti și-a petrecut vacanță în Brazilia, ocazie cu care s-a şi însurat cu iubita sa, Bianca, cei doi urmând să devină în acest an şi părinţi. Jucătorul Mioveniului are încredere că anul 2021 va fi mai bun ca precedentul.

”Pentru mine, 2020 a fost un an special, deoarece am primit vestea că o să fiu tată şi asta mi-a adus anul trecut, în ciuda tuturor dificultăţilor, un motiv de bucurie. În 2020 am avut şi realizări personale, dar şi profesionale. Cred, de asemenea, că totul poate evolua spre mai bine şi încerc să fac asta în viaţa familiei mele.
Sărbătorile sunt totdeauna o perioadă fericită a anului, când petreci timp cu cele mai importante persoane din viaţa ta. Acasă am făcut o masa specială, cu lucruri simple, dar a fost foarte frumos. Tot în perioada aceasta a avut loc şi nunta mea cu Bianca, soţia mea. A fost un eveniment special. Din cauza virusului, numai cei apropiaţi au fost prezenţi. A fost o seară magică. Nunta a fost la ferma unui prieten, Sitio Sao Francisco în Marilia”, a mai spus Guiherme Garutti.

CS Mioveni mai are de disputat din sezonul regular meciuri cu CSM Slatina (deplasare), Fotbal Comuna Recea (acasă), U Craiova 1948 SA (d), Petrolul (d) și Aerostar Bacău (a).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-continua-sa-transfere-si-dupa-inceperea-cantonamentului-la-echipa-a-ajuns-andrei-panait-fost-la-campionii-fc-arges-19165620

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-inceput-cantonamentul-de-la-poiana-brasov-lotul-pe-care-il-are-la-dispozitie-alexandru-pelici-19165394

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 21 Jan. 2021, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă