Nimic la nimic! Metaloglobus și ”U” Cluj au încheiat la egalitate un meci în care au jucat foarte slab

Marius ANGHEL 27 Sep. 2020, 13:51 Liga 2
Nimic la nimic! Metaloglobus și ”U” Cluj au încheiat la egalitate un meci în care au jucat foarte slab

Metaloglobus și ”U” Cluj au remizat la scorul la care au și început meciul din etapa a 5-a a Ligii 2. 0-0 s-a terminat partida desfășurată duminică în cartierul bucureștean Pantelimon. Gazdele au avut câteva ocazii de a înscrie, în special prin Ovidiu Herea, în timp ce ardelenii, aflați la al doilea joc cu Costel Enache antrenor, au fost foarte modești.

Ovidiu Herea (9, 33, 51) a rămas principalul pericol al Metaloglobusului și a irosit trei ocazii bune de a înscrie, în timp ce ”U” Cluj a avut cea mai periculoasă situație de a înscrie în debutul jocului, în minutul 6, prin Gavra, care, scăpat singur cu portarul, a trimis pe lângă bară. Și Telcean (62) putea înscrie, însă după o centrare a lui Golan a respins din dreapta, din 5 metri, în loc să reia în poarta goală. În final, după o gafă a lui Muțiu, Lungu (88) a trimis cu capul, din 10 metri lateral dreapta, pe lângă poarta goală.

Cu punctul obținut în acest meci, ”U” Cluj a ajuns la 7 puncte acumulate în acest sezon și a urcat pe locul 9, în timp ce Metaloglobus, cu 6 puncte strânse în patru jocuri, se află pe poziția a 11-a.

În etapa a 6-a, Metaloglobus joacă la Farul Constanța, dacă echipa de la malul mării își va rezolva problemele cu infectările cu COVID-19, în timp ce ”U” Cluj o va întâlni pe teren propriu pe Pandurii Târgu Jiu.


Singurul meci al zilei din campionatul Ligii 2 este cel din cartierul bucureștean Pantelimon, acolo unde, de la ora 12:00, se întâlnesc Metaloglobus București și Universitatea Cluj. Cele două formații au noi antrenori față de când s-au întâlnit ultima dată și își mențin obiectivele la cote ridicate, pentru început țintind primele șase locuri din clasament pentru a intra în play-off-ul care decide promovatele în prima ligă.

Metaloglobus, două victorii în fața Universității Cluj în sezonul trecut. Ovidiu Herea a marcat trei din cele patru goluri marcate

Metaloglobus vine după trei meciuri jucate în acest sezon în care nu a pierdut. Echipa bucureșteană nu-l mai are antrenor pe Marius Măldărășanu, alături de care a obținut în sezonul ”înghețat” cea mai bună clasare din istoria sa, locul 7, ci e pregătită de Gabriel Manu, aflat la prima sa experiență ca ”principal”. După 2-2 la Turris Oltul, în care a revenit de la 0-2 cu toate că a avut un jucător eliminat, 1-1 acasă cu Concordia Chiajna și 1-0 la CS Mioveni, formația din Capitală vrea să își mențină invincibilitatea și să o învingă din nou pe Universitatea Cluj.

Metaloglobus și ”U” Cluj s-au întâlnit ultima dată în chiar ultima etapă a sezonului trecut, înainte să se decidă suspendarea competiției regulare din cauza pandemiei. Au evoluat pe Cluj Arena, acolo unde bucureștenii au dat lovitura în prelungiri. S-au impus cu 2-1, prin golurile marcate de Daniel Lung (28) și Ovidiu Herea (90+2), respectiv Sebastian Mailat (33).

Dacă bucureștenii și-au menținut în mare parte lotul și pentru acest nou sezon, în schimb, ”U” a păstrat foarte puțini jucători dintre cei pe care i-a avut în ediția trecută a Ligii 2.

Tot în sezonul trecut, în partida din tur, desfășurată chiar pe arena unde se joacă astăzi, Metaloglobus s-a impus cu 2-0 cu ”U” Cluj. Cele două reușite i-au aparținut tot lui Ovidiu Herea, în minutele 42 și 47, după acel joc fiind înlocuit Cristian Dulca. În locul său era numit Adrian Falub, care nici el nu se mai află acum pe banca tehnică, fiindcă de o etapă a fost schimbat cu Costel Enache.

Costel Enache își vrea jucătorii responsabili: ”E nevoie să confirmăm victoria din etapa trecută cu un nou rezultat bun și cu un joc îmbunătățit”

De partea cealaltă, ”U” Cluj se va afla la al doilea joc cu Costel Enache antrenor, după ce în cel precedent a reușit victoria cu 3-1 în fața celor de la Unirea Slobozia. Ardelenii începuseră acest sezon cu Adrian Falub antrenor, însă în primele trei etape au înregistrat o victorie (1-0 cu Aerostar Bacău) și două înfrângeri (0-1 cu ASU Poli și 1-2 cu SCM Gloria Buzău), rezultate care au produs din nou ”mișcări tectonice” la Cluj.

Costel Enache era încrezător înaintea meciului cu Metaloglobus, după ce a mai adunat o serie de antrenamente la noua sa echipă. „Încerc să descopăr și eu stările jucătorilor. Aș vrea să cred că sunt responsabili. Ne așteaptă un meci greu, un meci dificil, dar eu aș vrea să trag un alt semnal de alarmă. E un meci foarte important, e nevoie să confirmăm victoria din etapa trecută cu un nou rezultat bun și cu un joc îmbunătățit. Aștept să apară și starea aia de încredere și emulația aia după rezultat, dar fără să ne pierdem responsabilitatea. Sunt mulțumit de implicarea jucătorilor în antrenamente. Văd că încearcă să aplice ce discutăm. Îi văd că sunt implicați, iar astea sunt lucruri bune pentru mine.
Nu sunt probleme de lot, suntem în efectiv complet. Sigur, avem anumite probleme cu unii dintre jucătorii veniți mai târziu și sunt mai jos cu pregătirea. Pentru ei avem un program special și încercăm să-i aducem repede la nivelul întregii echipe. Vrem să facem o medie, să uniformizăm pregătirea și de acolo să înceapă o competiție reală între componenții lotului”, a declarat Costel Enache.

2-2 la meciuri directe între Metaloglobus și ”U” Cluj. Eduard Ioniță arbitrează jocul de azi

În clasamentul provizoriu, Metaloglobus ocupă locul 14, cu 5 puncte acumulate în trei meciuri, iar ”U” Cluj se situează pe poziția a 10-a, cu 6 puncte.

Pe lângă cele două victorii din sezonul trecut ale bucureștenilor în fața clujenilor, cele două echipe s-au mai întâlnit de alte două ori, în ediția 2018/2019 a Ligii 2, când ”U” Cluj, care era o nou-promovată și avea să joace și să piardă barajul de promovare cu FC Hermannstadt, se impunea cu 2-0 pe Cluj Arena cu Metaloglobus, iar în Capitală câștiga cu 1-0.

Partida de astăzi, care începe de la ora 12:00, pe arena Metaloglobus, va fi arbitrată de centralul Eduard Ioniță (Galaţi) și asistenții Daniel Vlase (Galaţi) și George Bogdan Duță (Bacău). Rezervă este Valentin Porumbel (Olteniţa), în timp ce observatori au fost delegați Ion Negoescu (Târgovişte) și Emanoil Popescu  (Târgu Jiu).

TOATE REZULTATELE etapei a 5-a sunt AICI

COMENTARIUL LIVE:

Metaloglobus: Gavrilaș – Iul. Ciubotaru, D. Lung, Caramalău, Al. Coman – Mino Sota, Andr. Lungu – Ciocâlteu (Andr. Ionescu 73′), Cl. Herea, Gab. Matache (Ct. Ion 73′) – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Covalciuc, Andr. Sava, Gavîrliță, Ed. Vraciu
Antrenor: Gabriel Manu

”U” Cluj: Muțiu – Inacio Miguel (Laur. Rus 85′), Telcean, Luchin, Neciu – I. Filip, Bg. Barbu (Negrean 46′) – Meșter (Mâneran 60′), Golan, Nic. Pîrvulescu (Taub 60′) – Gavra (cpt.)(Goga 71′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Novac, Andr. Mureșan, Ștefănescu
Antrenor: Costel Enache

Min 90+3 Final de partidă. Metaloglobus și ”U” Cluj încheie meciu la egalitate, scor 0-0, după o prestație modestă de ambele părți, în special de partea ardelenilor
Min 90 + Meciul e prelungit cu trei minute
Min 90 ||| George Caramalău primește cartonașul galben după ce îl pune jos pe Golan la mijlocul terenului
Min 88 Centrare dintr-o lovitură liberă din stânga, Muțiu plonjează în față și boxează prost, ușor în stânga, iar acolo apare Lungu, care reia cu capul pe lângă bară, prin spatele porții, deși poarta era goală
Min 87 Caramalău îl ține pe Golan în fața careului, israelianul se prăbușește în careu și arbitrul lasă jocul să continue
Min 85 Ultima schimbare la ”U” Cluj. Intră Laurențiu Rus și iese Inacio Miguel
Min 85 Dorin Goga bate peste poartă o lovitură liberă de la 23 de metri ușor lateral stânga
Min 83 După multe momente fără pericol la cele două porți, Claudiu Herea prinde un șut bun, din întoarcere, din voleu, de la 22 de metri central, însă Muțiu a reținut fără probleme
Min 73 Dublă schimbare la Metaloglobus. Ies Alexandru Ciocâteu și Gabriel Matache și intră Andrei Ionescu și Cătălin Ion
Min 71 ||| Ioan Filip primește cartonașul galben după ce îl faultează din spate pe Claudiu Herea
♦Min 71 Încă o schimbare la ”U” Cluj. Iese Cristian Gavra și intră Dorin Goga. Gavra îi predă și banderola de căpitan lui Goga
♦Min 62 Golan centrează dintr-o lovitură liberă din stânga, Gavrilaș iese pe sub minge, însă Telcean reia cu capul, incredibil, din 5 metri, practic respingând spre centru, în loc să trimită pe poartă pentru a înscrie în poarta goală
Min 60 Enache face încă două schimbări pentru a schimba ceva în jocul Universității. Ies Nicolae Pîrvulescu și Cosmin Meșter și intră Carol Taub și Denis Mâneran
Min 57 Lungu trage frumos din afara careului, din poziție centrală, însă fără probleme pentru Muțiu
Min 56 ||| Alexandru Negrea îl faultează pe Claudiu Herea la mijlocul terenului și primește primul cartonaș galben al acestui meci
Min 51 Ovidiu Herea are încă o ocazie bună, însă trage din marginea careului, cu exteriorul, pe lângă bara din stânga
Min 46 S-a reluat meciul
Min 46 ”U” Cluj schimbă la pauză. Iese Bogdan Barbu și intră Alexandru Negrean
În schimb, Gabriel Manu a efectuat o singură schimbare în primul ”11” folosit în meciul trecut, acel 1-0 de la CS Mioveni. În locul lui Andrei Ionescu a intrat Andrei Lungu. Ionescu nu este nici rezervă azi.
Costel Enache utilizează în acest meci exact același prim ”11” folosit și în meciul câștigat cu 3-1 cu Unirea Slobozia, de debut ca antrenor la echipa clujeană. Până și rezervele sunt identice. Rămâne de văzut dacă va efectua și aceleași înlocuiri.
Min 45 Pauză. Metaloglobus și ”U” Cluj sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză în care gazdele au fost mai bune și au irosit câteva ocazii prin Ovidiu Herea, parcă omniprezent peste tot în atacul bucureștenilor
♦Suporterul echipei Metaloglobus care ”zgârie” timpanele celor prezenți la stadion și telespectatorilor. ”Încurajările” sale vin prin strigăte de ”Ole, ole, hai Metaloglobusule” și prin bătutut cu două bețe în cutii de ulei de palmier!?! Unii dintre spectatori au strigat către acest ”toboșar” să înceteze că ”ne-ai terminat de cap”.

Min 39 Mino Sota avansează pe centru și șutează din alergare nu foarte departe peste transversală. Metaloglobus are posesia și domină acest meci
Min 38 La o reluare dintr-un aut din stânga, Ovidiu Herea deviază cu capul pe spate până în fața careului mic, acolo unde Golan ratează degajarea, mingea sare la Matache, care reia din 7 metri peste poartă și ratează o ocazie bună de a înscrie
Min 33 Ciubotaru centrează din dreapta, Ovidiu Herea reia cu latul, din săritură, din 10 metri, Muțiu plonjează în stânga sa și respinge în lateral
Min 22 Coman centrează din stânga în fața porții, în careul mic, unde Luchin respinge din fața lui Ciocâlteu și evită golul. Cornerul rămâne fără rezultat
Min 20 Centrare din dreapta, Ovidiu Herea reia cu capul din centrul careului, însă pe centru, unde Muțiu prinde fără probleme
Fondul sonor al meciului din cartierul Pantelimon este asigurat de un ”suporter” care bate încontinuu într-un obiect, probabil o ”tobă”, fără ritm, fără ureche muzicală. Sunetul este unul strident și deranjează. E asemănător celui pe care locuitorii de la țară îl fac prin batera unor table pentru a speria graurii din vie. Oribil sunet pe un teren de fotbal, care nu are nicio treacă cu încurajarea jucătorilor
Min 9 Ovidiu Herea pătrunde în careu pe stânga și trage din 6 metri în plasa laterală a colțului scurt. Andrei Lungu îi reproșează să nu i-a pasat înapoi, în centrul careului, unde era într-o poziție ideală de a înscrie
Min 6 Mino Sota greșește, pierde mingea în fața lui Gavra, care scapă singur spre poarta lui Gavrilaș, însă căpitanul clujenilor reia din 13 metri milimetric pe lângă bara din dreapta, după o reluare moale
Min 2 Ciocâlteu primește pe culoar, pătrunde în careu pe stânga, trage, Muțiu blochează cu piciorul, însă faza e oprită pentru offside dictat cu întârziere
Min 1 A început partida de pe stadionul Metaloglobus, unde suprafața de joc este de iarbă sintetică

TOATE REZULTATELE etapei a 5-a sunt AICI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-din-liga-2-cu-prima-de-50-000-de-euro-pentru-castigarea-cupei-romaniei-pare-ceva-nefiresc-dar-eu-cred-ca-pot-face-multe-lucruri-la-aceasta-echipa-19149887

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-derby-ul-timisoarei-19149643

Marius ANGHEL 27 Sep. 2020, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă