Farul s-a ”încărcat” pentru debutul în Liga 2 cu Petrolul. Ianis Zicu și Paul Antoche speră la un rezultat important pe ”Ilie Oană”: ”Sunt favoriți doar prin prisma bugetului. În rest, cred că pornim cu șanse egale”

Răzvan STÎNGĂ 31 Aug. 2020, 17:47 Liga 2
Farul s-a ”încărcat” pentru debutul în Liga 2 cu Petrolul. Ianis Zicu și Paul Antoche speră la un rezultat important pe ”Ilie Oană”: ”Sunt favoriți doar prin prisma bugetului. În rest, cred că pornim cu șanse egale”

Farul se află în fața primului meci oficial al sezonului în Liga 2. Marți, se deplasează la Ploiești pentru meciul cu Petrolul, iar antrenorul Ianis Zicu și căpitanul Paul Antoche au prefațat partida. ”Principalul” a precizat că se bucură de faptul că vine prima confruntare oficială și pauza de luni bune, pricinuită de pandemia de COVID-19, ia sfârșit. Referitor la meciul cu Petrolul, Zicu se așteaptă la unul bun din partea echipei sale.

Ianis Zicu: ”Petrolul e favorită doar prin prisma bugetului” 

Chiar dacă Farul va evolua împotriva unei formații care își dorește promovarea, antrenorul este sigur că jucătorii săi pot începe cu dreptul noua stagiune și se pot întoarce la Constanța cu cele trei puncte.

Din fericire, ne apropiem de primul meci oficial. Este o atmosferă pentru că toată lumea este sănătoasă din punct de vedere fizic. Sperăm să fim sănătoși și după testarea pe care o facem înaintea acestui meci cu Petrolul. Până acum nu au fost probleme, sper să băieții înțeleg importanța de a avea grijă și a respecta normele pe care guvernul le-a impus. Aștept cu nerăbdare prima etapă pentru că pentru asta ne pregătim.

Este o partidă frumoasă. Cred că nu se putea mai bine pentru noi din punct de vedere al frumuseții jocului. Jucăm pe un teren nou, bun, cu o echipă de tradiție, la o oră de Liga 1, unde ne dorim cu toții să ajungem. O echipă bună a Petrolului, dar, în acest moment, cred că sunt favoriți doar prin prisma bugetului, de trei ori mai mare decât al nostru. În rest, cred că pornim cu șanse egale”, a declarat Ianis Zicu pentru FC Farul Constanța.

Zicu a vorbit și despre modul inedit în care se va juca acest campionat, din cauza problemei cu pandemia. Întrecerea se va consuma într-un mod diferit în primă fază, după care se va face împărțirea în grupe de promovare și retrogradare.

Este un campionat interesant. Cred că este varianta cea mai bună în acest moment, ținând cont de problemele care apar de la săptămână la săptămână. Va fi un campionat atipic pentru că depindem cu toții de foarte mulți factori. Îmi doresc ca toți jucătorii de la toate echipele să fie sănătoși ca să putem să ne măsurăm forțele de la egal la egal și nicio echipă să nu fie avantajată, dar va fi imposibil pentru că vor fi cazuri de COVID-19 la toate echipele, iar atunci acești factori pot influența rezultatul final”, a adăugat Ianis Zicu, care a vorbit și despre lupta la promovare.

Ianis Zicu: ”Va fi o luptă interesantă la promovare ” 

Consideră că anul acesta Liga 2 va fi foarte interesantă, pentru că, la nivel declarativ cel puțin, multe formații au anunțat că vor să lupte pentru un loc care duce în Liga 1. Farul intră și ea în această categorie.

Va fi o luptă interesantă. Anul trecut, foarte multe echipe și-au manifestat acest interes. După câteva etape, unele au ieșit din lupta pentru promovare, altele au rămas. Să sperăm ca în acest an să fim mai aproape de aceste locuri și să ne putem bate până în ultima etapă”, a încheiat Ianis Zicu.

Paul Antoche: ”Așteptăm cu nerăbdare să începem campionatul” 

Paul Antoche abia aștepta să revină pe teren, după o pauză atât de lungă. Căpitanul Farului este sigur că echipa sa va face un meci bun și va obține un rezultat mulțumitor la Ploiești, pentru că s-a pus foarte bine la punct în perioada de pregătire. Fotbalistul a declarat că atmosfera în vestiar este una foarte bună, iar asta se va vedea în meciul de marți, pe teren.

Da, așteptăm cu nerăbdare să începem campionatul. A fost o pauză foarte lungă, aproape șase luni de ultimul meci oficial. Suntem nerăbdători să începem și ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă. A fost o perioadă de pregătire mai lungă decât de obicei, dar, ținând cont de situația care a fost, aveam nevoie de această perioadă de pregătire pentru a putea acumula și a ajunge din nou la un nivel optim, mai ales că a fost acea pauză de trei luni în care ne-am antrenat singuri.

Atmosfera este bună, băieții sunt concentrați, conectați, ne gândim cu toții la acest prim meci și vrem să ne întoarcem cu un rezultat cât mai bun de la Ploiești. Este un derby, sunt două echipe de tradiție, două echipe cu suporteri. Din păcate, suporterii vor lipsi de la acest meci, dar noi trebuie să ne facem treaba, să jucăm, indiferent de situația din prezent, și ne dorim să câștigăm să începem cu dreptul acest campionat”, a declarat Paul Antoche.

Fotbalistul a evoluat în trecut la Petrolul, dar va da totul pentru un succes pe ”Ilie Oană”. Vrea ca Farul să debuteze cu bine în noul sezon de Liga 2.

A trecut o perioadă destul de lungă de când am plecat de acolo, nu mai contează ce a fost. Acum sunt la Farul, cu tot sufletul, și-mi doresc să dau maximum pentru echipa la care joc. Va fi un meci echilibrat, pentru că este și prima etapă. Dar noi trebuie să ne facem jocul și să câștigăm.

Este o onoare pentru mine să fiu căpitanul acestei echipe de tradiție. Mulțumesc tuturor pentru încredere, staffului, colegilor, sper să-mi fac treaba cât mai bine și să ajut cât pot acest club”, a completat Paul Antoche.

Paul Antoche: ”Fiecare meci trebuie tratat ca o finală” 

La fel ca Ianis Zicu, Antoche este convins că ”marinarii” vor face o stagiune mai bună decât precedenta și prin meciurile reușite vor termina pe un loc de play-off.

Va fi o luptă interesantă, sunt foarte multe echipe de tradiție. Și un campionat inedit, pentru că este prima dată când se aplică acest sistem, doar cu un tur. Nu vor fi multe meciuri la dispoziție, de aceea cred că fiecare trebuie tratat ca o finală și la sfârșit sper să fiu în play-off și să ne batem la promovare”, a mai spus Paul Antoche.

Programul Farului în sezonul 2020/2021 din Liga 2 

Farul debutează, așadar, la Ploiești cu Petrolul, după care, în etapa a doua, va urma și prima confruntare pe teren propriu, cu Aerostar Bacău. În etapa cu numărul trei va merge la Timișoara pentru a înfrunta ASU Poli, în etapa a patra primește vizita celor de la SCM Gloria Buzău, iar în etapa a cincea merge la Slobozia, pentru meciul cu nou-promovata Unirea.

Programul complet al Farului și al celorlalte echipe din Liga 2 poate fi citit AICI.

Foto: FC Farul Constanța 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fanii-farului-au-facut-spectacol-inaintea-meciului-cu-petrolul-au-mers-la-antrenament-si-au-cantat-alaturi-de-fotbalisti-19146146

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeriile-echipelor-de-fotbal-scrisoare-deschisa-catre-guvern-vor-ca-spectatorii-sa-aiba-acces-din-nou-pe-stadioane-la-meciuri-pentru-suporteri-peluza-este-o-familie-19145901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-vrea-sa-produca-surpriza-in-prima-etapa-cu-petrolul-ciprian-marica-increzator-au-facut-multe-transferuri-noi-avem-un-lot-consolidat-argumentele-finantatorului-pentru-un-su-19145829

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-nu-e-foarte-multumita-de-programul-ligii-2-tiberiu-curt-catalogheaza-tintarul-ca-fiind-unul-care-dezavantajeaza-echipa-marinarilor-intalnim-principalele-contracandid-19145355

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 Aug. 2020, 17:47 Liga 2
Pe aceeași temă