Rapid ratează promovarea și încheie play-off-ul pe ultimul loc. Turris Oltul rămâne un coșmar pentru giuleșteni. Dan Alexa: ”Vinovatul sunt eu. Absolut”

Marius ANGHEL 02 Aug. 2020, 23:02 Liga 2

Rapid avea nevoie de o victorie în meciul de pe teren propriu cu Turris Oltul Turnu Măgurele și de jocul rezultatelor în partidele de la Pitești și Mioveni pentru a promova sa prinde măcar locul 3, de baraj de promovare în Liga 1. Echipa lui Dan Alexa a obținut însă doar o remiză, scor 1-1, abia la ultima fază, în minutul 90+7, și a încheiat play-off-ul pe ultimul loc, 6. Antrenorul și-a asumat ratarea promovării și a spus că nu știe ceea ce va urma pentru el sau echipă.

Giuleștenii au jucat modest pe teren propriu împotriva echipei pe care n-au învins-o niciodată în meciurile oficiale, au primit gol în repriza a doua, în minutul 61, direct din lovitură liberă bătută de Adrian Voicu, însă au reușit egalarea la ultima fază. În minutul 90+7, după o lovitură liberă din fața careului executată de Sefer, mingea a ricoșat la Amir Jorza, care a înscris printr-o ”pădure” de picioare și a adus un punct care i-a anulat promovarea adversarei. Turris Oltul a căzut de pe locul 2 pe locul 4, pierzând chiar și posibila prezență la baraj.

Dan Alexa: ”Am venit și mi-am pus mari speranțe în promovarea asta. Din păcate, nu am reușit și… cam asta e”

La finalul partidei, Dan Alexa a spus că echipa sa a controlat meciul și a dat peste vechea problemă de a nu marca.

”Vorbim strict de joc, a fost un meci pe care l-am controlat. Măgurele a avut un singut șut pe… de fapt, a avut o lovitură de cap a lui Voicu, aceluiași Voicu, pe care a apărat-o Popa. O echipă care a dat mingea de două ori pe spațiul porții. Am controlat. Din păcate, la ce situații am avut, nu am reușit să înscriem. Este o veche problemă a noastră. Este o campanie ratată. Sunt dezamăgit. Sunt vinovat pentru lucrul ăsta, pentru că am venit și mi-am pus mari speranțe în promovarea asta. Din păcate, nu am reușit și… cam asta e.

Am întâlnit o echipă, Măgurele, care este cu foarte multă experiență în Liga 2. Până în ultima secundă ei au fost promovați direct. Un adversar tare. Astăzi am jucat mai bine decât ei. Din păcate, ne-a lipsit și puțină șansă, pentru că atunci când iei gol dintr-o fază, la singurul șut pe poartă în repriza a doua, e foarte greu să emoți pretenții. Plus, am adus mingea de multe ori în careul advers, nu am reușit să înscrie, nu am reușit să finalizăm. Una peste alta, sunt dezamăgit de rezultatul final, de deznodământul acestei mini campanii.

Îmi pare rău și îmi găsesc greu cuvintele acum”, a spus Dan Alexa la microfonul DigiSport.

Rapid a ratat promovarea în Liga 1 și va rămâne cel puțin încă un sezon în Liga 2. Viitorul lui Dan Alexa la echipa giuleșteană nu e sigur. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Rapidul trăiește prin suporteri. Ăsta este, de fapt, farmecul Giuleștiului: suporterii”

Rapid a sperat într-o promovare și după ce în penultima etapă a câștigat cu 2-1 la Arad, cu liderul UTA. După jocul cu Turris Oltul, Alexa a făcut și o scurtă descriere a acestui play-off, a lotului pe care l-a avut, cât și a lipsei suporterilor de la aceste meciuri decisive.

”Au fost momente importante. A fost Mioveniul, unde am jucat foarte bine, am reușit să înscrie. Apoi a fost meciul de la Petrolul, unde am pierdut doi jucători importanți: Popa și Lazăr, și s-a văzut în următorul meci, cu Piteștiul, când a trebuit să intre Tătaru, un portar de 17 ani (n.r. – are 18 ani, iar Mihai Popa are 19). Apoi am jucat bine la UTA, iar astăzi a fost un joc echilibrat, unde fiecare moment a contat. Ei au reușit să înscrie. Noi, la acea ocazie a lui Goge, dacă am fi reușit să marcat, ar fi fost altfel de meci. Cam asta a fost. Fiecare meci a avut istoria lui și asta s-a întâmplat”, a vorbit Alexa, care a făcut o analiză și asupra lotului pe care l-a avut la dispoziție: ”Lotul e format din jucători tineri foarte talentați. Sunt câțiva jucători cu experiență. Din păcate, jucătorii tineri, în anumite momente ale campaniei, au cedat presiunii, pentru că tot greu era pe ei. Sunt, însă, jucători talentați, care, într-un mediu bun și dată li se dă încredere, pot să joace un fotbal bun. Repet, e de prisos acum să vorbesc de lot, pentru că atunci când am venit am avut încredere că vom promova. Pe lângă problemele pe care le avem, ne-au lipsit și suporterii în momentele importante ale campaniei. Rapidul trăiește prin suporteri. Este un club pe care îl iubesc. Îmi pare rău pentru ei. Știu că dezamăgirea este imensă. Dar, așa cum a fost de-a lungul anilor, rapidiștii sunt alături de echipă. Atunci când le trece supărarea. Ăsta este, de fapt, farmecul Giuleștiului: suporterii.”

Petre Goge a avut una dintre puținele ocazii ale Rapidului în meciul cu Turris Oltul, prea puțin pentru o victorie care nu dădea siguranța participării la barajul pentru promovare. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Dan Alexa: ”Vinovatul sunt eu. Absolut”

Întrebat ceea ce va urma mai departe pentru el și echipă, Dan Alexa a spus că nu știe momentan. Antrenorul și-a asumat ratarea promovării.

”În momentul ăsta este foarte greu să vorbim de viitor. Nu se știe ce se va întâmpla. Am avut condiții foarte bune. Am încercat să obținem maximum. Din păcate, nu am reușit și, repet, din momentul în care am preluat echipa, indiferent că e pandemie, că nu am reușit să facem transferuri, mi-am asumat această promovare. Iar vinovatul sunt eu. Absolut. Contractul… E foarte greu să zic acum că o să rămân sau că nu o să rămân. Dezamăgirea este foarte mare. Depinde ce se va întâmpla cu acționarii, ce au de gând să facă. E o discuție mai amplă”, a mai spus Alexa la microfonul DigiSport.

Dan Alexa spera să promoveze a doua oară Rapidul în Liga 1, însă de această dată doar șase meciuri în play-off nu i-au fost suficiente. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cu 25 de puncte acumulat la finalul play-off-ului Ligii 2, Rapid încheie la egalitate cu Petrolul, însă pe ultimul loc, 6, fiindcă a beneficiat de rotunjire. UTA (30 de puncte) și Campionii FC Argeș (27 de puncte) au promovat direct, CS Mioveni (27 de puncte) merge la barajul pentru promovare, iar Turris Oltul (26 de puncte) a terminat pe locul 4, deși în minutul 90+6 al meciului cu Rapid era pe locul 2 direct promovabil.

Rapid nu mai are șanse nici la varianta propusă către FRF împreună cu Petrolul, în cazul în care se merge pe varianta unei Liga 1 cu 16 echipe în loc de 14. Cele două cluburi voiau baraj de promovare cu ultimele clasate din prima ligă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azi-se-decid-promovatele-in-liga-1-si-cine-merge-la-baraj-arges-uta-mioveni-petrolul-si-rapid-turris-oltul-incep-de-la-ora-1830-19141900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-daramat-dupa-ce-turris-oltul-a-ratat-promovarea-in-liga-1-in-minutul-907-cand-rapid-a-egalat-acesta-este-fotbalul-imprevizibil-dureros-de-multe-ori-mi-s-a-parut-un-vant-din-19142027

Marius ANGHEL 02 Aug. 2020, 23:02 Liga 2
Pe aceeași temă