Costel Enache, debusolat după ce Petrolul n-a putut învinge Rapid nici 11 contra 9: ”Ne-am grăbit, ne-am hazardat, nu am jucat deloc logic.” Antrenorul a decis să-și țină jucătorii numai în cantonament: ”Eu nu am turbat azi?”

Marius ANGHEL 12 Jul. 2020, 00:37 Liga 2

Petrolul a dominat în mare parte meciul din play-off cu Rapid, așa cum a făcut-o și în partida din turul sezonului regulat, când a pierdut cu 1-0 în Regie, însă acum a avut și avantajul unui om în plus pe teren și mai apoi a doi. Chiar și în această situație, Laurențiu Marinescu și compania nu au reușit să marcheze, astfel că partida s-a încheiat la scorul de 0-0. Nu au făcut-o nici măcar din trei penalty-uri executate în aceeași fază, pe toate irosindu-le. La primele două arbitrul a dictat repetare.

Costel Enache: ”Am fost nervoşi şi agitaţi şi am intrat într-o luptă care a fost egală”

La finalul jocului desfășurat sâmbătă seară pe ”Ilie Oană”, antrenorul Costel Enache și-a găsit cu greu explicații pentru ce a văzut pe teren din partea jucătorilor săi.

”E greu să-mi găsesc cuvintele, situaţia sau trăirile mele. Cred că şi dacă marcam la cel de-al treilea penalty, tot supărat eram. Ne-am grăbit, ne-am hazardat, nu am jucat deloc logic. Am fost nervoşi şi agitaţi şi am intrat într-o luptă care a fost egală.

Jucătorii au muncit, dar nu am avut luciditate, nici răbdare. Am ales variante fanteziste pentru finalizare. Aveţi pretenţii mari de la mine dacă vreţi să vă explic faza de la penalty. E greu de explicat. Nu există de fapt o explicaţie pentru aşa ceva.

Ordinea executanţilor aceasta era. E greu să găseşti o logică în ceea ce s-a întâmplat. A fost o miză mare, dar, din păcate, rezultatul nu ne ajuta. Era ideal să luăm toate cele trei puncte, mai ales că echilibru există între cele şase echipe şi am văzut tot felul de rezultate ciudate”, a declarat Costel Enache după meci.

La faza penalty-urilor, Sergiu Arnăutu și Laurențiu Marinescu au executat slab și Mihai Popa a parat, însă centralul a dictat repetare de fiecare dată, fiindcă tânărul goalkeeper al giuleștenilor a pășit în față înaintea ca adversarul să șuteze. Al treilea penalty l-a bătut Meza Colli, care a tras puternic, însă peste poartă, în peluză.

Costel Enache alături de elevii săi Gabriel Deac, Leonel Pierce, Sergiu Arnăutu și Alexandru Saim Tudor în meciul dintre Petrolul și Rapid, încheiat la egalitate, scor 0-0, în etapa a 2-a aplay-off-ului Ligii 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Îi înțeleg pe cei de la Rapid dacă sunt supărați pe arbitraj”

Petrolul a avut un om în plus din minutul 28, când a fost eliminat Rareș Lazăr, iar din minutul 68 a avut doi jucători în plus, după ce portarul Mihai Popa a fost și el trimis la vestiare mai devreme. În ciuda acestui lucru, trupa ploieșteană nu a putut marca. De altfel, trei meciuri din cele patru desfășurate până acum în play-off s-au terminat la egalitate, toate la scorul de 0-0.

”Sunt tata Omidu, v-am zis de la început că vor fi multe rezultate de egalitate. Îi înțeleg pe cei de la Rapid dacă sunt supărați pe arbitraj. Și eu, în cariera mea, am trecut prin astfel de momente și îi înțeleg”, a spus Enache.

Arbitrul central Iulian Dima a împărțit cartonașe galbene și roșii în meciul Petrolul – Rapid, scor 0-0, din play-off-ului Ligii 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Nu mai las jucătorii acasă, stau în cantonament, din precauție. Nu turbează, dar ce? Eu nu am turbat azi?”

Antrenorul Petrolului a vorbit și despre cazurile de COVID-19 din cadrul clubului, care au dus la amânarea meciului cu UTA, din weekendul trecut. Costel Enache a anunțat că își va ține jucătorii numai în cantonament pe durata acestui play-off, pentru a preîntimpina astfel de situații în care echipa să riște să nu joace.

”Nu mai las jucătorii acasă, stau în cantonament, din precauție. Că am fost naiv în… cum s-a propagat acest virus. Nu turbează, dar ce? Eu nu am turbat azi?”, a transmis Costel Enache, care a mai spus că și în situația în care cei șase jucători ies negativ la retestare de luni nu vor putea reveni imediat în lot: Nici dacă ies luni negativi cei care sunt în izolare nu îi putem primi, pentru că protocolul e alambicat și le trebuie două teste consecutive negative și după două săptămâni de inactivitate nici nu poți conta pe ei imediat.”

Petroliștii vor rămâne în cantonament pe durata play-off-ului, după cum a susținut antrenorul Costel Enache. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Petroliștii, băgați în ședință de suporteri la finalul meciului

La finalul jocului, jucătorii Petrolului și antrenorul Costel Enache au fost băgați în ședință, chiar pe gazon, într-unul dintre colțurile sale, de câțiva dintre suporterii echipei. „Normal că erau supărați. Nu sunt în gestiunea mea aceste lucruri, dar am purtat mască și noi avem mereu comunicare cu suporterii care au trăiri aparte. Mai vin și la antrenamente”, a spus Enache.

  • Cu 20 de puncte, Petrolul a egalat Campionii FC Argeș în play-off și sunt pe locurile 5-6. Miercuri, de la ora 18:30, echipa ploieșteană are programată restanța cu UTA (locul 1, 25 puncte), la Arad, din prima etapă. Apoi, la 21 iulie, ”lupii” joacă la Turris Oltul Turnu Măgurele (locul 2, 24 puncte), de la ora 21:00, în etapa a 3-a.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primvs-derby-pe-ilie-oana-de-la-ora-2015-petrolul-si-rapid-joaca-o-finala-in-play-off-ul-ligii-2-ce-au-spus-costel-enache-si-dan-alexa-despre-intalnirea-care-se-19138896

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-socat-dupa-meciul-cu-petrolul-nu-am-mai-trait-asa-ceva-antrenorul-rapidului-ia-la-tinta-arbitrajul-desi-recunoaste-ca-jucatorul-sau-a-gresit-si-le-raspunde-carcotasilo-19139015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/crize-de-nervi-si-frustrare-pe-ilie-oana-portarul-rapidului-eliminat-si-trei-penalty-uri-consecutive-ratate-de-catre-petrolul-foto-19138982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-invazie-de-lupi-galbeni-la-stadionul-ilie-oana-inainte-de-petrolul-rapid-jucatorii-lui-dan-alexa-apostrofati-cei-ai-lui-costel-enache-luati-pe-19138904

Marius ANGHEL 12 Jul. 2020, 00:37 Liga 2
Pe aceeași temă