Arbitrul de Liga 2 depistat pozitiv cu COVID-19 este din Pitești. Ultima sa convocare a fost în prima ligă, ca rezervă la Dinamo – Sepsi OSK

Marius ANGHEL 03 Jul. 2020, 00:48 Arbitri
Arbitrul de Liga 2 depistat pozitiv cu COVID-19 este din Pitești. Ultima sa convocare a fost în prima ligă, ca rezervă la Dinamo - Sepsi OSK

Pe lângă anunțul oficial al amânării meciului dintre UTA Arad și Petrolul Ploiești, programat pentru sâmbătă, de la ora 17:00, din cauza cazurilor de infectare cu COVID-19 la echipa prahoveană, Federația Română de Fotbal o oferit o informație cum rar găsești pe site-ul său. Forul condus de Răzvan Burleanu a dezvăluit că un arbitrul din lotul de Liga 2 a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, astfel că a nu va mai fi convocat la niciun joc în acest sezon.

Reticentă de obicei în a da informații despre arbitri, despre sancțiunile primite de aceștia după prestații slabe, în mare parte despre tot ce ține de arbitri și arbitraj, FRF a surprins de această dată cu acest anunț.

”Federația Română de Fotbal anunță și că unul dintre arbitri de Liga 2 a fost testat pozitiv. Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri. Aceștia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie și până în prezent. Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal. Arbitrul depistat pozitiv nu va mai fi delegat în acest final de sezon. Conform anchetei epidemiologice declanșate, s-a constatat că arbitrul s-a infectat la locul de muncă, în afara activității sportive”, a transmis FRF.

ProSport a aflat că arbitrul infectat cu noul coronavirus este Robert Avram din Pitești. Acesta a fost ultima dată delegat la meciul dintre Dinamo și Sepsi, scor 1-3, din play-out-ul Ligii 1, desfășurat în data de 21 iunie.

Robert Avram: ”Mă simt bine şi sunt asimptomatic!”

Robert Avram este angajat în cadrul primăriei Ștefănești (Argeș) ca gestionar.

”Nu am intrat în contact direct cu nimeni care să fi avut coronavirus, ştiu doar că nişte vecini de-ai noştri se află în autoizolare. Mă simt bine şi sunt asimptomatic! Eu nu am mai fost la primărie de miercuri”, a spus Avram pentru Ziarul Top.

Arbitrul Robert Avram în meciul dintre Metaloglobus București și UTA Arad, din etapa a 18-a a Ligii 2, disputat pe stadionul Metaloglobus din București, la data de 17 noiembrie 2019. Foto: Sport Pictures

Arbitru de centru în lotul de Liga 2, Robert Avram a condus în acest sezon 2019/2020 nouă jocuri în eșalonul secund, unul la barajul pentru Liga 3, două la Liga Elitelor U19 și două în cadrul Cupei României. Ca rezervă, în acest sezon a fost la zece partide de Liga 1 (play-out – 1), Liga 2 (7) și Lida Elitelor U17 (2).

Printre meciurile importante conduse în acest sezon de Liga 2 sunt Metaloglobus – Rapid (0-0), Metaloglobus – UTA (1-1) sau SCM Gloria Buzău – Farul (2-0), un joc la finalul căruia Ciprian Marica, finanțatorul echipei constănțene, a tunat la adresa manierei de arbitraj.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-meciul-uta-arad-petrolul-ploiesti-a-fost-amanat-anuntul-facut-de-frf-dupa-ce-la-echipa-prahoveana-au-fost-depistate-infectari-cu-covid-19-19137655

Marius ANGHEL 03 Jul. 2020, 00:48 Arbitri
Pe aceeași temă