Cristian Melinte, declarații războinice înainte de startul play-off-ului. ”Am demonstrat că suntem cei mai buni. Plecăm cu prima șansă la primul loc”

Răzvan STÎNGĂ 21 Jun. 2020, 18:31 Liga 2
Cristian Melinte, declarații războinice înainte de startul play-off-ului. ”Am demonstrat că suntem cei mai buni. Plecăm cu prima șansă la primul loc”

Cristian Melinte (31 de ani), unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul echipei UTA Arad, este convins că va reuși alături de colegii săi să promoveze clubul în Liga 1, de pe primul loc. Chiar dacă punctele s-au înjumătățit după ce s-a decis să se meargă pe varianta cu play-off, iar liderul Ligii 2 a făcut apel la TAS, jucătorii au trecut peste. Melinte a declaratat că fotbaliștii sunt pregătiți să câștige fiecare meci din turneu și să demonstreze, din nou, de ce a se află pe primul loc.

Cristian Melinte: ”E clar că plecăm cu prima șansă la promovare, la primul loc, pentru că avem și un lot foarte bun”

Cristian Melinte recunoaște însă că meciurile nu vor fi ușoare, dar este convins că cele două partide de acasă, din deschiderea play-off-ului, vor conta foarte mult și, din acest motiv, UTA ar porni cu un avantaj în fața adversarelor. Liderul Ligii 2 primește vizita echipelor Petrolul și Turris Oltul Turnu Măgurele, în primele două runde.

”Fiecare meci o să fie greu, nu cred că putem spune că o să fie ușor. Este adevărat că o să avem primele două etape acasă, avem și acel avans de cinci puncte. E clar că plecăm cu prima șansă la promovare, la primul loc, pentru că avem și un lot foarte bun, o echipă bine închegată și avem toate atuurile să promovăm. Chiar după primele două-trei etape, dacă totul o să fie în favoarea noastră, cred că o să putem să fim promovați.

Cred că toate cele șase echipe se vor lupta pentru primele două locuri. Toate echipele asta își pun în cap, nu cred că se gândesc la baraj, pentru că o să fie greu cu o echipă din Liga 1, indiferent care ar fi ea. Mai avem două săptămâni până la primul joc de acasă, cu Petrolul”, a declarat Cristian Melinte pentru Radio Timișoara.

Cristian Melinte: ”Am demonstrat că suntem cei mai buni”

Din punct de vedere fizic, jucătorii stau foarte bine a precizat fundașul central. În cantonamentul de două săptămâni, Laszlo Balint s-a asigurat că fotbaliștii vor arăta așa cum trebuie la capitolul anduranță și a organizat foarte multe alergări și exerciții de tehnică individuală. Potrivit celor spuse de Cristian Melinte, mai e de lucrat doar la partea tehnico-tactică.

Din punct de vedere fizic suntem sută la sută. Mai avem de pus la punct câteva aspecte tehnico-tactice, iar la ora primului meci cred că vom fi sută la sută pregătiți. A fost ciudat și pentru noi jucătorii, când ne întâlneam câte patru. Când am făcut doar alergări și tehnică individuală. Când ne-am întâlnit toată echipa, am făcut antrenament împreună și a fost puțin ciudat. Parcă eram prea mulți. A trebuit să treacă timp să ne obișnuim.

Nu vezi pe nimeni pe stadion, nu vezi pe nimeni la antrenamente. Înainte mai veneau suporteri, ne mai opreau în parcare, mai vorbeam, dar acum venim, facem antrenamentele și plecăm acasă. Nu ne întâlnim cu nimeni, dar sunt sigur că tot Aradul este cu noi și își dorește să promovăm. Eu îmi doresc din suflet pentru suporteri și pentru clubul UTA să promovăm în prima ligă, pentru că am demonstrat că suntem cei mai buni, a încheiat fotbalistul de 31 de ani.

UTA Arad va începe play-off-ul cu 25 de puncte, cu două mai multe decât următoarele două clasate, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Clasamentul complet:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Programul celor cinci etape din play-off-ul Ligii 2 este:

Etapa 1 – 4 iulie 2020

  • UTA Arad – Petrolul Ploiești
  • Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș
  • CS Mioveni – Rapid

Etapa 2 – 11 iulie 2020

  • Petrolul Ploiești – Rapid
  • Campionii FC Argeș – CS Mioveni
  • UTA Arad – Turris Oltul Turnu Măgurele

Etapa 3 – 18 iulie 2020

  • Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești
  • CS Mioveni – UTA Arad
  • Rapid – Campionii FC Argeș

Etapa 4 – 25 iulie 2020

  • Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș
  • UTA Arad – Rapid
  • Turris Oltul Turnu Măgurele – CS Mioveni

Etapa 5 – 1 august 2020

  • CS Mioveni – Petrolul Ploiești
  • Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele
  • Campionii FC Argeș – UTA Arad

Foto: UTA Arad 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-are-cale-libera-spre-liga-1-reactia-lui-alexandru-meszar-dupa-ce-aradenii-au-primit-licenta-19136363

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-puscas-despre-debutul-in-play-off-al-echipei-uta-chiar-impotriva-fostului-sau-club-petrolul-va-fi-un-adversar-redutabil-ce-spune-despre-sansele-la-promovare-ale-19136314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romario-moise-isi-vrea-banii-si-actele-de-la-astra-mijlocasul-imprumutat-la-uta-a-depus-memoriu-impotriva-clubului-de-care-apartine-19136152

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-si-a-luat-gandul-de-la-amicalul-de-lux-cu-cfr-cluj-laszlo-balint-deplange-situatia-in-care-se-afla-echipa-sa-nu-vad-cu-cine-am-mai-putea-juca-pana-la-meciul-cu-petrolul-19136096

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Jun. 2020, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă