Mihai Roman a reușit o triplă, Luis Nițu – o dublă, iar Briceag a deschis scorul. Trimișii lui Piți la „satelit” au făcut set cu Pucioasa

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 18 Oct. 2019, 21:19 Stiri

Ca o plimbare prin Parcul Romanescu, unde se află arena „Extensiv”, se anunța meciul cu Pucioasa pentru satelitul Universității Craiova și așa avea să fie. Dar nu numai prin prisma locului ocupat de oaspeți, penultimul, ci și pentru că o contribuție esențială în obținerea unei victorii facile au avut jucătorii trimiși la echipa a doua de Victor Pițurcă. Roman, Briceag și Luis Nițu nu s-au urcat în aeronava care a dus „leii” la Cluj, dar și-au făcut bine treaba sub comanda lui Adi Iencsi.

Briceag a deschis scorul, după un contraatac purtat de unul singur din propriul 16 și până în careul advers, unde a finalizat cu succes. Mihai Roman, care nu a reușit să-i intre în grații lui Victor Pițurcă, n-a avut probleme în a se impune în fața fundașilor dâmbovițeni, el reușind o triplă înainte de a fi înlocuit, la jumătatea reprizei secunde.

Luis Nițu, juniorul debutat de Piți în Liga 1, unde are deja două goluri, a reușit tot atâtea și în meciul cu Pucioasa și a mai ratat câteva șanse importante. Dar cea mai frumoasă reușită a zilei avea să le aparțină oaspeților, pe final, Narcis Marina prinzând un șut superb de la peste 20 de metri, care s-a oprit în vinclul veteranului Marinescu.

Satelitul Universității este în postura primei echipe, adică la un punct de lider, dar puștii olteni încă nu au jucat cu primele trei clasate. „E o victorie categorică, dar m-au și nemulțumit unele lucruri, în startul jocului și faptul că am primit gol. Sigur, jucătorii de la prima echipă, care sunt foarte valoroși, ne-au ajutat mult. Obiectivul nostru rămâne formarea jucătorilor tineri, promovarea lor la prima echipă”, a spus la final Adrian Iencsi.  

Universitatea Craiova 2 – FC Pucioasa 6-1
Marius Briceag 12′, Mihai Roman 30′, 53′, 63′, Luis Nițu 32′, 42′ / Narcis Marina 88′

Andrei Marinescu – Florin Borța, Raul Hreniuc, Cosmin Piciu, Marius Briceag – Alin Țegle, Ionuț Popescu, Marian Danciu – Luis Nițu, Mihai Roman, Octavian Popescu
Au intrat: C. Dobre, Trancă, Olteanu, Nițuică
Antrenor: Adrian Iencsi

Stanciu – Grigorescu, Marina, Georgescu, Parghel – Neacșu, Grigore, Marmandiu, Nisipeanu – Țilică, Iamandache
Au intrat: Ilie, V. Roman, Diță
Antrenor: Romulus Ciobanu

Arbitru: Bogdan Neculcea. Asistenți: George Turcu, Roxana Ivanov (toți din București).

Cu 18 puncte, Universitatea Craiova 2 e pe locul 4, la egalitate cu CSM Slatina și Progresul Spartac, pe care nu le depășește la golaveraj, și la un punct în spatele noului lider Flacăra Moreni. FC Pucioasa e penultima, pe 15, cu 5 puncte după nouă etape.

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 18 Oct. 2019, 21:19 Stiri
Pe aceeași temă