Le merge bine cu Pandurii! Alb-violeții de la ASU Politehnica s-au descătușat cu Viitorul Pandurii, după ce în acest sezon mai marcaseră doar cu Pandurii

Fără gol marcat din etapa a 2-a a Ligii 2, când s-a impus cu 3-0, la Târgu Jiu, cu Pandurii, ASU Politehnica Timișoara a obținut a doua victorie stagională sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, unde a dispus cu 4-1 de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în etapa a 9-a.

În orașul de pe malul Dunării, bănățenii au deschis scorul în minutul14, prin Alin Manea, care l-a învins pe Marius Moga cu șut plasat, la firul ierbii, din interiorul careului. Manea putea majora diferența în minutul 37, însă portarul gazdelor a respins, in extremis, în corner, balonul trimis de atacantul oaspeților, de la 17 metri. Finalul primei reprize a adus și primul șut pe spațiul porții adverse, expediat de Viitorul Pandurii. Acțiunea i-a aparținut lui Vasile Pop, însă balonul trimis de acesta, de la 25 metri, a fost reținut fără probleme. Pe contraatac, Adrian Ungureanu a dus scorul la 2-0, cu un șut de la 10 metri, fără speranțe pentru Moga.

Începutul părții secunde a aparținut gazdelor, care au și reușit să reducă din diferență, prin Francois Yabre, care a reluat cu capul, din 7 metri, lovitura de colț executată, de pe partea dreaptă de atac, de Vasile Pop.

Mugur Gușatu, inspirat

Deși i-a scos de pe teren pe autorii primelor două goluri, antrenorul Mugurel Gușatu a avut inspirația să-l introducă pe Marvin Schieb, care, în minutul 74, a refăcut diferența de două goluri, cu un șut, ușor din unghi, de la 9 metri. În minutul 88, Mircea Axente a fost agătat în colțul suprafeței de pedeapsă de Yabre, iar arbitrul Alina Peșu a indicat punctul cu var. Lovitura de la 11 metri a fost transformată, precis, tot de Mircea Axante și ASU Politehnica a obținut a doua victorie a sezonului.

Abia al doilea joc din acest sezon în care ASU Poli marchează

Totodată, a fost al doilea joc din actualul sezon în care bănățenii au marcat. De la succesul cu Pandurii, scor 3-0 la Târgu Jiu, în etapa a 2-a, bănățenii se mai puteau lăuda doar cu trei remize albe, celelalte trei jocuri încheindu-se cu înfrângeri, la limită, în care nu au și înscris.

Succesul de sâmbătă a urcat ASU Politehnica deasupra liniei retrogradabile, cu 9 puncte, în timp ce Viitorul Pandurii a picat pe locul 12, cu 11 puncte.

Echipa antrenată de Cristian Lupuț a ajuns, asfel, la trei jocuri fără victorie, interval în care a înregistrat și o remiză albă, „acasă”, la Drobeta Turnu Severin, cu Concordia Chiajna, iar etapa viitoare va juca, în deplasare, la CSM Reșița.

Și acest meci de la Drobeta Turnu Severin s-a disputat în anonimat, doar 35 de spectatori locali fiind prezenți în tribunele arenei de 20.000 de locuri. Partida a fost totuși animată de galeria alb-violeților, formată din 35 de suporteri, care a cântat pe tot parcursul jocului.

Viitorul Pandurii a jucat în anonimat și la Petroșani, în sezonul trecut, când se numea Energeticianul. Când a fost preluată de Nicolae Sarcină, echipa purta numele de ACS Șirineasa, un club recent promovat din Liga a 4-a Vâlcea. În această vară, echipa retrogradase în Liga 3, dar a rămas în Liga 2 după o inginerie făcută de Sarcină cu cealaltă echipă pe care o conduce din umbră, Luceafărul Oradea. Trupa bihoreană s-a retras din Liga 2, astfel că Energeticianul, care ocupa ultima poziție retrogradabilă, a rămas în eșalonul secund. Apoi și-a schimbat imediat numele în Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar lotul echipei a fost format din jucători atât de la Energeticianul, cât și de la Luceafărul. Antrenorul Cristian Lupuț a venit tot de la bihoreni.

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   1-4
Francois Yabre 58′ / Alin Manea 14′, Adrian Ungureanu 45+1′, Marvin Schieb 74′, Mircea Axente 89′ – penalty

Moga – Prejmerean, Porumb, Yabre, Andr. Dragu – Cioiu, Negrean (Gîrbiță 46′), Chiorean – Buia (Astafei 43′), Vas. Pop (cpt.) – Bădăuță (Hăjmășan 85′)
Rezerve: Anca-Trip – Dunca, Parnău, Misăraș
Antrenor: Cristian Lupuț

Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Ignea, Dros – Alin Manea (Schieb 57′), Ad. Ungureanu (Bg. Vasile 68′), C. Popescu (Ad. Lazăr 85′) – Mir. Axente
Rezerve: Contra – Coadă, Motreanu, Pițigoi
Antrenor: Mugur Gușatu

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin – Mehedinți); Spectatori: 70; Arbitru: Ionela Alina Peșu (Craiova); Asistenți: Daniela Constantinescu (Craiova) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria); Rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș); Observatori: Cristina Babadac (Alexandria) și Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă