Ilie Stan a văzut la jucătorii săi înaintea meciului cu Rapid același lucru ca și înaintea partidei câștigate cu U Cluj: „Nu contează că jucăm cu Steaua, Snagov sau Real Madrid”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2019, 17:00 Campionat
Ilie Stan a văzut la jucătorii săi înaintea meciului cu Rapid același lucru ca și înaintea partidei câștigate cu U Cluj:**

SCM Gloria Buzău este una dintre echipele care sunt privite cu teamă de adversari în acest debut de sezon, chiar dacă formația pregătită de Ilie Stan este o nou-promovată în Liga 2. Buzoienii au început cu patru victorii consecutive, obținând cel mai mare scor în acest campionat (7-0 cu Sportul Snagov) și învingând-o în deplasare pe „U” Cluj (scor 2-0), dar au dovedit și că pot fi și readuși cu picioarele pe pământ, Metalul Buzău (Liga 3) eliminându-i din Cupa României, Mioveniul bătându-i acasă (2-0) sau Pandurii ținându-i în șah la Târgu Jiu (0-0). Duminică, de la ora 12:30, vor merge în Regie, acolo unde o vor întâlni pe Rapid, cea mai importantă echipă prezentă în acest sezon în Liga 2 și care în acest moment are trei puncte mai puțin în clasament.

Daniel Pancu a avut cuvinte de laudă pentru SCM Gloria, în timp ce Ilie Stan speră ca în Regie jucătorii săi să fie mai concentrați la finalizare, singurul lucru în privința căruia încă nu este mulțumit în acest moment.

„Exact cum i-am felicitat pe jucători după meciul cu Daco-Getica, pentru victorie (n.r. – ultimul adversar întâlnit, pe care l-a bătut acasă cu 2-0), așa pot să-i felicit pentru modul în care s-au implicat în perioada premergătoare jocului cu Rapid. Chiar dacă nu am fost total mulțumit de jocul echipei, pentru că am avut unele momente foarte bune, cu acțiuni frumoase, însă nu avem luciditate în fața porții, fiindcă ne dorim foarte mult. Am lucrat foarte mult la acest lucru în antrenamentele pe care le-am avut și i-am simțit pe jucători mult mai motivați și sper ca această motivație să o transferăm la meciul cu Rapid și să fim mult mai lucizi. Clar jucăm, suntem agresivi, avem atitudine, dar avem probleme la luciditate. Ne trebuie mai mult calm și personalitate în a decide ultima fază, ultimul șut la poartă, ultima pasă.

În ultimele trei zile înainte de joc le-am dat jucătorilor un program mai flexibil, să stea puțin cu familiile și apoi să se gândească la meciul de duminică. Sunt sigur că toți își dau seama de importanța acestui joc, mai ales că avem meci împotriva unei echipe de tradiție, Rapid București. Și, nu în ultimul rând, pentru noi, pentru a continua această serie bună pe care o avem și vrem să acumulăm cât mai multe puncte. Să venim cu punct sau puncte din această deplasare”, a spus Ilie Stan în conferința de presă premergătoare întâlnii cu Rapid.

Pentru acest joc, SCM Gloria Buzău are la dispoziție tot lotul, iar Ilie Stan e de părere că suprafața pe care se va juca nu are nicio relevanță. „Nu știu dacă starea terenului este atât de inpracticabilă. Am văzut câteva jocuri. Nu am văzut să nu circule mingea într-un mod normal, să sară într-o parte sau cealaltă. Pentru noi este clar că nu contează unde jucăm, fie pe Dinamo, Steaua, Rapid. Eu trebuie să transmit echipei că trebuie să avem aceeași atitudine la toate jocurile, indiferent de adversar”, a mai spus antrenorul Gloriei.

Ilie Stan a văzut la jucătorii săi aceeași atitudine pe care au avut-o și înaintea meciului cu „U” Cluj

Ilie Stan a simțit la antrenamente din această săptămână aceeași motivație la jucătorii săi exact cum au avut și înaintea celuilalt meci pe care l-au avut cu un alt adversar puternic întâlnit în acest început de sezon, „U” Cluj, pe care l-au învins cu 2-0 la Târgu Mureș.

„Au avut aceeași atitudine, dar parcă mult mai accentuată și mie, ca antrenor, îmi dă speranțe acest lucru. Pentru noi, în acest moment, nu contează că jucăm cu Steaua București, Daco-Getica, cu Sportul Snagov sau Real Madrid. Noi vrem ca fiecare joc să-l tratăm cu maximum de seriozitate, pentru că numai așa putem să creștem, să fim puternici de la meci la meci”, a mai declarat Ilie Stan.

Ce a declarat Daniel Pancu, antrenorului, Rapidului, înainte meciului cu SCM Gloria Buzău, puteți citi AICI.

Runda trecută, Rapid a trecut cu 2-0 la Pitești de Campionii FC Argeș, iar SCM Gloria Buzău a învins-o pe teren propriu, tot cu 2-0, pe Daco-Getica. Formația antrenată de Ilie Stan dă al doilea golgheter al campionatului, pe Valentin Alexandru, cu 7 goluri, acesta fiind și golgheterul echipei.

SCM Gloria Buzău are cu trei puncte mai mult, în acest moment, față de Rapid. Tot 16 puncte, ca echipa lui Ilie Stan, mai au și UTA și CS Mioveni.

Foto: Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 21 Sep. 2019, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă