Rapid poate egala două dintre echipele aflate pe podium. Daniel Pancu, înaintea meciului cu Buzău: „Este foarte bine antrenată și are un mare avantaj”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2019, 15:27 Campionat
Rapid poate egala două dintre echipele aflate pe podium.** Daniel Pancu, înaintea meciului cu Buzău:

Rapid are șansa, pentru prima dată în acest sezon, să egaleze două dintre echipele aflate pe podiumul Ligii 2. În etapa a 8-a joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 12:30, cu SCM Gloria Buzău, club care a stat de două ori în acest campionat pe prima poziție, înaintea acestei runde era pe 2, iar acum a comorât pe 3, UTA devansând-o la golaveraj după succesul de la Pandurii (5-2). Partida se dispută în Regie, după ce mutarea ei pe stadionul Dinamo a picat în urma presiunilor făcute de suporterii clubului din „Ștefan cel Mare”.

Rapid are trei puncte mai puțin în acest moment față de SCM Gloria Buzău, adversarul din această etapă, iar în cazul unui succes pe teren propriu îl poate egala. Tot 16 puncte mai au și UTA și CS Mioveni.

Daniel Pancu: „Au un mare avantaj, faptul că joacă fără presiune. Nu au drept de promovare”

Daniel Pancu spune că și-a studiat bine adversarul de diminică și consideră că Rapid va avea un meci complicat, asta și pentru că echipa lui Ilie Stan nu joacă sub presiune, având în vedere că nu are drept de promovare, iar singurul ei obiectiv e să se mențină în Liga 2.

„Ne așteaptă un joc complicat. E, din ce am văzut eu, cea mai bună sau, dacă nu cea mai bună, cu siguranță o echipă foarte bine antrenată. E prima echipă de până acum pe care o analizez și are agresivitate în treimea adversarului, fac un presing agresiv și avansat. Pe lângă antrenor au și jucători buni și foarte buni în componență. Și, pe lângă toate aceste lucruri, au un mare avantaj, faptul că joacă fără presiune, pentru că, în momentul de față, nu au drept de promovare. Obiectivul lor e evitarea retrogradării, plus, probabil, pe lângă motivația personală de a evolua cât mai bine, jucătorii au bonusuri sau ce au, sunt lucruri mai puțin importante. Deci, ne așteaptă cam cel mai dificil joc de până acum, dar ne prind pe noi într-un moment bun spre foarte bun. Venim după un joc reușit la Pitești”, a spus Daniel Pancu la conferința de presă.

Antrenorul Rapidului spune că perioada în care le mai putea găsi scuze jucătorilor săi a trecut, astfel că de acum nu mai au nicio explicație în cazul în care nu câștigă. Inclusiv în privința sa. „I-am condiționat cinci-șase etape. Au trecut și, în acest moment, nu mai avem absolut nicio scuză, nici măcar starea gazonului. S-a terminat cu scuzele. Începând cu mine și continuând cu ei, starea gazonului nu mai contează, indiferent de suprafața pe care jucăm, locul în care jucăm, Rapid își impune stilul”, a mai declarat Pancu.

„Încă nu știu dacă putem conta pe Alami, dacă i-a venit cartea verde. Vom afla astăzi sau mâine. Tano Bonnin este pregătit de joc, va fi în lot”, a spus Pancu despre ultimii veniți.

În schimb, mijlocașul Amir Jorza s-a limitat să spună că întâlnirea cu buzoienii va fi grea: „Va fi un meci greu, dar cred că, cu o evoluție cel puțin la fel de bună ca în meciul cu Argeș, îl putem face ușor și să ne impunem stilul de joc.”

Runda trecută, Rapid a trecut cu 2-0 la Pitești de Campionii FC Argeș, iar SCM Gloria Buzău a învins-o pe teren propriu, tot cu 2-0, pe Daco-Getica. Formația antrenată de Ilie Stan dă al doilea golgheter al campionatului, pe Valentin Alexandru, cu 7 goluri, acesta fiind și golgheterul echipei.

Marius ANGHEL 21 Sep. 2019, 15:27 Campionat
Pe aceeași temă