Cu Florin Iacob înger păzitor, Metaloglobus câștigă un punct cu Daco Getica și continuă început de an fără greșeală. Balint: „Nu asta e fața noastră. Trebuie să facem o analiză”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2019, 11:19 Campionat
Cu Florin Iacob înger păzitor, Metaloglobus câștigă un punct cu Daco Getica și continuă început de an fără greșeală.** Balint:

Metaloglobus a avut un început perfect de meci în Colentina, în derby-ul bucureștean din Liga 2 cu Daco Getica, însă, în final, s-a declarat mulțumită cu punctul norocos câștigat, după remiza 1-1. Echipa antrenată de Laszlo Balint continuă fără înfrângere în 2019 și se menține pe locul 12, la trei puncte în fața ultimelor două poziții retrogradabile.

Claudiu Herea a obținut un penalty și tot el l-a transformat cu siguranță încă din minutul 3. Apoi a urmat tirul daco-geților, care au evidențiat un portar, Florin Iacob, în zi de grație. Bustea, Martin, Nica, Cârjan și Stănescu au ratat ținta sau nu l-au putut învinge pe goalkeeperul Metaloglobusului în prima repriză. Egalarea a venit în minutul 25, însă după un autogol al lui Constantin Costache, care a schimbat traiectoria balonului la lovitura slabă cu capul, din 6 metri, a lui Călințaru.

Debutul părții secunde a adus un nou penalty, însă de această dată pentru formația antrenată de Marius Baciu. Același Costache a gafat și l-a faultat pe Nica, însă Raphael Stănescu nu l-a putut învinge nici de la punctul cu var pe Florin Iacob, care a plonjat perfect și a respins mingea trimisă cu fentă. Același portar s-a evidențiat și pe durata reprizei secunde, intervenind salvator în alte câteva rânduri, Stănescu neputându-l învinge din 6 metri, Martin – cu capul din 8 metri sau Nica – cu șut tot din 8 metri.

Metaloglobus a avut, la rândul ei, câteva șanse de a reveni la conducere, prin Claudiu Herea (53 și 63), însă cea mai mare ocazie a irosit-o Potecea (90+3), la ultima fază a jocului, când a trimis din 6 metri, însă Isvoranu a salvat.

„Trebuie să facem o analiză a acestui meci și să găsim cauzele evoluției noastre, pentru că am arătat o vulnerabilitate defensivă nepermisă, am făcut multe greșeli tehnice și am trecut prin multe momente confuze. Este un punct câștigat cu marele aport al lui Florin Iacob, ale cărui parade ne-au ținut în joc. Știm că nu asta e fața noastră, echipa s-a exprimat modest, dar trebuie să privim partea pozitivă a lucrurilor, am câștigat un punct cu care reușim să ne menținem deasupra adversarilor de astăzi, dar este evident că trebuie să muncim mult pentru a ne îmbunătăți jocul și pentru a acumula puncte. Ne așteaptă meciuri dificile, adevărate teste, și trebuie să evoluăm la un nivel mult mai bun pentru a evita zona fierbinte a clasamentului. Totul ține de noi, de ceea ce vom realiza noi, chiar dacă, la acest moment, clasamentul este extrem de echilibrat, iar lupta pentru evitarea retrogradării este foarte încinsă”, a spus Laszlo Balint după meciul din Colentina.

Cu punctul obținut pe stadionul Juventus, Metaloglobus ajunge la 29 de puncte acumulate în 25 de etape și se menține în clasament peste Daco Getica, echipă care are 28 de puncte. Runda următoare, Metaloglobus o întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe SSC Farul, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării, în timp ce Daco Getica joacă duminică, de la ora 15:30, la Târgoviște, cu Chindia.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 17 Mar. 2019, 11:19 Campionat
Pe aceeași temă