Cu un salariu primit în șașe luni, Emil Dică are și motive de satisfacție la despărțirea de Pandurii: „Măcar am salvat echipa de la retrogradare”

Cu un salariu primit în șașe luni, Emil Dică are și motive de satisfacție la despărțirea de Pandurii:**

Emil Dică a explicat de ce a renunțat, încă de acum trei săptămâni, imediat după ultimul meci al sezonului, la postul de director sportiv al echipei Pandurii Târgu Jiu, deși contractul îi expiră la 1 iulie. Fostul mijlocaș n-a dezvăluit însă noua sa destinație, dar a recunoscut că este aproape de a semna cu un alt club, care, mai mult ca sigur, are stabilitate financiară.

„De la 1 iulie voi deveni liber de contract, față de Pandurii Târgu Jiu. Am fost în câteva rânduri să vorbesc cu cei din conducere și ultima oară am discutat cu domnul Marin Golea (n.r. – administratorul special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu). Eu am dorit să-mi rezolv situația mai repede, dar dumnealui mi-a spus că nu pot să îmi rezilieze contractul decât la finalul acestei luni. Așa că, până pe 1 iulie rămân la dispoziția clubului. Am o ofertă de la altă echipă, dar nu pot să vorbesc despre ea cât încă mă aflu sub contract cu Pandurii. Abia după 1 iulie o să pot spune mai multe. Nu mi s-ar părea corect să vorbesc de acum”, a spus Dică într-un interviu acordat pentru gorj-domino.ro.

Întrebat de ce n-a vrut să-și prelungească înțelegerea cu oltenii, Dică a prezentat motivele despărțirii de Pandurii: „În mare, cred că le cunoaște deja toată lumea. E vorba în primul rând de partea financiară, de instabilitatea de la Pandurii, plus că în toate aceste luni de când am venit la Pandurii nu prea am beneficiat de sprijinul așteptat din partea conducerii. Iar salariu, nu am luat decât unul singur, în șase luni! Dar, măcar am și eu o satisfacție, că echipa s-a salvat de la retrogradare. Trecându-se peste toate problemele și peste acele promisiuni neonorate. Ca și concluzie, am condiționat rămânerea mea la Pandurii de premizele de performanță. Însă, asta este, nu a fost să fie. Oricum, pentru mine a fost o experiență interesantă, chiar dacă a fost vorba mai mult de muncă voluntară”.

„Îmi doresc că această echipă să-și continue activitatea”

Emil Dică are însă și un mic regret, iar în final a vorbit despre noul sezon, care se anunță mult mai interesnat ca precedentul, ținând cont de numele echipelor cu tradiție, care au promovat din Liga 3: „Plec cu ușorul regret că aș fi putut să ajut cu ceva mai mult și pentru sezonul viitor, dacă exista acea premiză financiară. Această experiență îmi va fi utilă în viitor. Îmi doresc că această echipă să-și continue activitatea, pentru că Pandurii reprezintă un nume în fotbalul românesc și ar fi mare păcat să dispară. Dacă se vor rezolva problemele financiare și îmi doresc din inimă să se rezolve, atunci cu siguranță, Pandurii poate să revină la nivel de performanță. Oricum, sezonul următor al Ligii a 2-a se anunță a fi unul foarte echilibrat și dificil, cu atâtea echipe ce țintesc promovarea și e vorba de nume foarte cunoscute… Eu le urez mult baftă, pandurilor”.

Dică a avut un mesaj și pentru viitorul director sportiv al echipei Pandurii: „Să aibă grijă să fie sprijinit cum trebuie și de cine trebuie. Și să fie foarte atent la promisiunile care i se fac!”

Emil Dică a ajuns în iarnă, în stafful echipei Pandurii, după ce, în turul aceluiași sezon, evoluase, ca mijlocaș, în Liga 3, la Național Sebiș. Tot de la Sebiș a ajuns la echipa gorjeană și atacantul Cosmin Ionică, autor a trei goluri, în cele 15 meciuri jucate pentru Pandurii. 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă