EXCLUSIV | Metaloglobus a legitimat încă un jucător cu experiența Ligii 1, fost la FCSB, Rapid sau Astra. Bucureștenii au la antrenamente portarul unei colege de campionat

Ca nou-promovată în Liga 2 și la prima prezență din istoria ei în acest eșalon, Metaloglobus a avut un parcurs acceptabil în prima parte a sezonului, situându-se după 21 de etape deasupra locurilor retrogradabile. Însă la gruparea din Capitală se dorește mai mult decât atât. În această iarnă s-a schimbat antrenorul, s-a renunțat la o serie de jucători care nu au convins și în schimbul lor s-au adus alții inclusiv cu experiența primei ligi. Constantin Ispir (29 de ani) și Paul Szecui (17 ani) au fost primele achiziții, iar de astăzi Metaloglobus are un nou jucător cu contract tocmai încheiat.

Aflat în lot de duminică, Iulian Roșu (23 de ani) i-a convins în doar două zile pe președintele Marius Burcă și antrenorul Alin Chița că poate fi un plus pentru Metaloglobus în partea a doua a sezonului. Mijlocașul ofensiv care are meciuri în Liga 1 la FCSB, Rapid, Astra și ACS Poli a semnat un contract valabil până în vară, cu opțiunea de prelungire pe încă un an.

„Mă bucur că a venit la noi. Este un jucător cu experiență. A fost în prima ligă la Timișoara, la Astra. Ultimul joc oficial, din ce am înțeles eu, a fost la Olimpia. Din câte știu, avea ceva bani de recuperat de acolo, dar, în situația de față, se pare că nu mai are de recuperat (n.r. – Olimpia se desființează). Sper să ne ajute experiența lui și sper să ne ajutăm reciproc, el să reintre în circuit și să se pună pe picioare, noi să ne folosim de experiența lui. Atâta timp cât ai trecut prima ligă, și nu la o singură echipă, cred că acumulezi ceva experiență. Este un băiat cu mult caracter, un băiat deosebit. Mă bucur nespus de mult că face parte din lotul lui Metaloglobus, pentru că eu mă uit în primul rând la caracter. Orice fel de jucător ar fi, orice valoare ar avea, dacă nu are caracter, atunci e foarte greu să facă parte din lotul Metaloglobusului”, a spus, pentru Liga2.ro, Marius Burcă, președintele clubului Metaloglobus.

Iulian Roșu a fost format de FCSB, unde a și debutat în Liga 1, într-un meci cu FC Brașov din 2011, a evoluat în Liga 2 pentru echipa secundă a clubului lui Becali, iar apoi a fost împrumutat la FC Clinceni. După despărțirea de actuala vicecampioană a semnat cu Rapid, pentru care a jucat în 13 meciuri în Liga 1, a trecut la Astra, unde a bifat 10 jocuri, și, ulterior, la ACS Poli Timișoara, la care a prins 7 partide. Ultima dată a fost legitimat la Olimpia Satu Mare, în sezonul trecut al Ligii 2, unde a jucat în 11 meciuri și a marcat 2 goluri.

Markos Gakos, în probe

O altă noutate din lotul echipei bucureștene este portarul echipei ASU Politehnica, Markos Gakos (21 de ani). Acesta nu a mai fost păstrat în lot de timișoreni și a ajuns în probe la Metaloglobus, unde e foarte aproape să semneze. Totuși, zilele următoarele din această săptămână sunt decisive în privința legitimării acestuia, dacă va convinge stafful tehnic că are ambiția să-și rezolve unele probleme personale de care se lovește de ceva timp.

Markos Gakos este un portar român de origine greacă, care în țară a evoluat doar pentru ASU Politehnica Timișoara. Goalkeeperul a evoluat în acest sezon în doar 4 meciuri și nu a fost păstrat în lot în această iarnă de antrenorul Bogdan Andone.

Tăcuțanu nu a convins

Tot la capitolul jucători, în ultimele zile, inclusiv în testul cu Juventus București, la Metaloglobus a fost în probe și fundașul Ovidiu Tăcuțanu (25 de ani), liber de contract după despărțirea de Știința Miroslava, unde în prima parte a sezonului a evoluat în doar 6 meciuri, dar a înscris 3 goluri. Jucătorul nu i-a convins însă pe conducătorii Metaloglobusului și au renunțat la ideea de a-l legitima.

Altfel, echipa lui Alin Chița face în această perioadă câte două antrenamente pe zi, iar vineri, de la ora 11:00, pe teren propriu, urmează să susțină al treilea meci de pregătire al iernii, cu Carmen București. Apoi, de săptămâna viitoare, Metaloglobus va mai disputa încă patru meciuri test, cu FC Aninoasa (7 februarie), CS Mioveni (10 februarie), FC Argeș (14 februarie) și AFCM Alexandria (17 februarie). Până acum, bucureștenii au câștigat cu 3-1 cu CS Tunari și au pierdut cu 1-3 în fața celor de la Juventus București.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă